• anemonen

    VIKTMINSKNING fram till jul, vi hjälps åt :)

    Hej! Jag vill gärna hänga på! Gick tyvärr upp drygt 30kg på lite mer än ett år pga olika anledningar och längtar verkligen till att hamna på min "normala" vikt igen. Har gått så pass långt nu att jag börjar känna av problem i knän osv. Känner mig som en 50 åring i kroppen, är 21.

    Min startvikt ligger på 102 kg och rent långsiktigt så är målet att komma ner mellan 65/70 kg. Har inget delmål att komma under före jul, tänker att jag bara kör på så hårt jag kan. Ska bli kul att få följa andras "viktresa" här!

  • anemonen
    Anonym (Otilia) skrev 2020-09-21 22:46:28 följande:

    Välkommen :)

    Har du någon tanke på "metod" du vill köra?


    Inte direkt faktiskt, kör mitt eget race. Har gått ner i vikt tidigare, dock så har det då endast handlat om 5kg eller mindre. Men ska köra på såsom jag gjorde då, se till att jag motionerar mycket samt räkna kalorier, välja bort socker mm.

    Kör ni andra på någon speciell diet eller hur tänker ni i matväg?
  • anemonen

    Jäklar vad hurtiga ni är! Älskar promenader, men efter 10 tusen steg börjar fötterna värka mycket. Har inte heller tålamodet för att springa och låta det ta tid, tycker det är sjukt tråkigt men önskar att jag kunde älska det. Stor eloge till er båda! ????????

    Min stegräknare landade på strax över 10 tusen idag, en helt ok dag med andra ord. Att hålla portionerna har gått bra, det är nu på kvällen som jag tycker det är som svårast att hålla emot suget att ba äta något. Typ äta för att jag är uttråkad? Fin bild förresten (Otilia)! ????

  • anemonen
    Fredde1981 skrev 2020-09-24 05:40:56 följande:

    Min standardfrukost som ger 3,5 points, ger bra utrymme för resterande måltider

    Två hårda bröd 2 points

    stekt ägg (inget smör) 0 points

    1dl naturell lättyoughurt 0 points

    2msk naturell müsli 1,5ponts

    2msk blåbär 0points

    1 kopp kaffe 0 points

    1 glas vatten 0 points

    Håller mig mätt till lunch med en frukt vid 0900 ungefär.


    Kul med bild och detaljerad text! Har också varit lite fundersam över hur poängsystemet för Viktväktarna fungerar! Hur mycket poäng skulle du säga en portion havregrynsgröt är? Om man har en matsked sylt och lite mjölk, en dl typ?
  • anemonen

    Min dag har varit helt ok. En promenad ute i skogen som låg på omkring 11 tusen steg. Åt ingen frukost. Lunch blev lax och potatis. Blev en simpel middag av potatismos och köttbullar, lite för stor portion dock.

    Återigen kämpar jag med att försöka hålla undan suget när det blir kväll. Är van vid att alltid ha typ chips eller choklad hemma. Ska testa Otilias tips och köpa mörk choklad någon dag framöver . Får se om det funkar, är i grund och botten en allt eller inget person, men det kanske visar sig vara supereffektivt?

    En liten fundering till er i tråden. Hur ofta väger ni er och vilken/vilka dagar/tidpunkt? Själv blir nästintill manisk när det kommer till vågen och försöker att inte väga mig varje dag.

  • anemonen

    Dagen har varit seg. Har inte varit ute och motionerat då det spöregnat hela dagen. Har ätit en skål havregrynsgröt till frukost och 2 större "slices" av en familjepizza till middag. Ska bli intressant att väga sig imorgon.

  • anemonen

    Helt ok dag igår, bättre än lördagen. Fick in en hyfsat lång promenad under dagen med lite väl stor portion på middagen.

    Invägning hamnade på 100,9 kg. Så exakt - 1kg första veckan. Är nöjd med mina prestationer! Men siktar nu på en ännu bättre vecka där jag har mer kontroll på maten.

  • anemonen
    Anonym (Stå emot) skrev 2020-09-27 13:19:29 följande:

    Jag ligger kvar på mina kilon trots att jag bara käkat skit vilket får mig att tänka på vad det kunde stått på vågen om jag gjort bättre val!

    Ni är ju jätteduktiga på mat!!! Jag har ingen kunskap alls och kanske att min viktnedgång sist lämnat en släng av ätstörning kvar... Helst vill jag äta så lite som möjligt och träna så mycket som möjligt! Jag vet ju att det inte är bra, eller ens ok, så jag jobbar mycket med det. Äta på rätt tider och göra så bra val jag kan där och då. Det är barnens fredag- och lördagsrester jag har svårast med, godis och chips... Dessutom har jag kaka i frysen och ibland tänker jag att det kan ersätta middagen. Så jäkla korkad, måste verkligen bli seriös med det här nu! Tack för ert pepp och att ni visar och skriver vad ni äter!!! Ni är grymma, fortsätt kämpa!!!


    Hade också stora problem med mat och träning sist jag gick ner i vikt. Är en allt eller inget människa så antingen äter jag allt jag får tag på, eller så vill jag inte käka något alls och springa riktigt osunda mängder varje dag. Kämpar med att försöka hitta en balans just nu, men det går nog till sist. De första dagarna är ju dessutom bland de svåraste, men bara man tar sig förbi det så går allt. Och såklart är det ju okej att inte gå ner vissa veckor. Hejar och tror på dig!
  • anemonen

    Vägde mig imorse, ska väga mig ikväll med för skojs skull. Vågen landa på 100,2 kg. Så snart nere på tvåsiffrigt igen! Imorgon är det dock födelsedagsfirande för min bror så får se hur mycket jag kan hålla igen på fikat. Måste fortfarande lära mig att ta mig tiden att äta lunch, har råkat skippat den nästan varje dag de senaste dagarna.

  • anemonen
    Anonym (Otilia) skrev 2020-09-30 18:06:08 följande:

    Vad är en match?

    Vad kul att helgen inte förstörde för dig, man måste ju kunna leva också och det verkar ju din kropp också tycka :) :)Håller tummarna för vågen ska visa rätt imorron.

    Ett tips till före kalaset: ät massa (bra saker, typ keso skinka äpple osv) före du går in genom dörren, se till att absolut inte vara hungrig, då är det lättare att stå imot.

    För mig är det inte just kakan i sig som är jobbig, det är de nästkommande 4 dygnen när jag går på sockeravvänjning igen som är smärtsam.

    Utmaning: allt onyttigt du äter måste du fota och lägga i tråden. Då kanske det är lättare att låta bli den där extra tårtbiten :) :)


    Haha lite smårolig utmaning ändå, taget! Lägger upp allt jag äter under fikat. Ang tipset, lite samma princip, men jag brukar försöka att alltid åka till affären efter att jag ätit, brukar annars köpa all möjlig skit som jag är sugen på om jag går in hungrig haha. Färdkost påvägen hem brukade inte heller vara alltför ovanligt. Men har faktiskt inte tänkt på att åka dit mätt, tack! Ska verkligen köra på det! :)
  • anemonen

    Godkväll! Glömde helt bort att väga mig imorse, men jag hann få i mig en skål köttsoppa innan kalaset. Slutade med att jag endast åt en bit prinsesstårta. Gick helt ok med andra ord, kände mig inte så värst sugen på allt gott till min förvåning.

    Som lovat så kommer det en bild på tårtbiten!

  • anemonen

    Har en Huawei P20 så via telefonens "Hälsa" app så räknar den steg automatiskt. Har alltid varit lite skeptisk mot stegräknare, så kör Runkeeper när jag far ut på längre promenader där jag kan se tempo, sträcka mm. Men stegräknaren brukar ligga på drygt 5000-15000 steg. De senaste 2 veckorna så har det varit någon enstaka dag i veckan då jag landar på under 10 tusen, vilket det blev idag med ca 6 tusen steg.

    Vägde mig iaf nyss och ligger på 99,7. Äntligen tvåsiffrigt igen! Men det är knappt. Får använda detta som inspiration så jag klarar mig genom helgen.

  • anemonen
    Anonym (Otilia) skrev 2020-10-03 20:11:35 följande:

    Får du runkeeper att funka på din p20? Hos mig krånglar den bara så jag fick lägga ner den helt.

    Grattis till 2siffrigt!Hur mycket säger klockan att du gör av i kalorier? Jag har en polar370 och den säger att jag ligger ungefär dagligen 2200 på ett ungefär, och det är väl där man ska ligga, ville mest veta hur exakta du tror sådana mätningar är?

    Blev höstgryta med trattkantareller från dagens promenad :)


    Hade också mycket problem med Runkeeper just när jag hade laddat ner den. Läste ur kommentarerna från Play butiken att det är en inställning man måste ändra för appen i inställningar. Typ att den ska tillåta platsdata att köra på oavbrutet eller dylikt? Kommer tyvärr ej ihåg exakt vad jag gjorde, men sedan dess funkar appen problemfritt!

    Ang vikt så stannade vågen på 98,7 både igår och idag. Blev restaurang med sambon igårkväll och det var nog inte den "smalaste" rätten jag valde. Valde bort dessert men kunde inte låta bli att beställa nå gindrinkar. Har fått in mycket motion idag men blev sushi till middag, mycket onyttigheter denna helg, men såklart måste man få leva ibland.

    Hur har det gått för er andra i helgen?
  • anemonen

    Hej alla! Har känts lite trögt sen helgen. Sitter fast på 99kg men har trots otroligt sug både igårkväll och ikväll struntat i att ta den där kvällsmackan vilket för mig är en stor triumf.

    Blir bara lättare och lättare att motstå sötsug eller sk "skåpätning", så trots att vågen står still känns det ändå helt okej för nuläget. Däremot har jag varit riktigt lat kring träningen, så ska återigen ta tag i det imorgon.

  • anemonen

    Inte igår man var här inne! Men har inte gett upp! Det har gått trögt senaste 2 veckorna, känns extra tungt när vågen inte vill röra sig från samma gamla 98kg. Har inte vägt mig sedan några dagar tillbaka. Ska göra det så fort jag kliver upp för dagen.

    Men sjukt kul att det går neråt @Fredde1981! Hur går det för er andra?

  • anemonen

    Oj missade helt din text @stå emot. Tycker också att motionsträning känns tråkigt och tungt i nuläget. Bor i en by i Norrland och blandningen av kyla och mörka dagar utan lyktstolpar längs vägarna gjorde så att motivationen att vara ute och springa dog ganska fort för min del. Vi får fortsätta kämpa på!

Svar på tråden VIKTMINSKNING fram till jul, vi hjälps åt :)