• AlexAndersson9889

    kan lärling bygg komvux vara grundläggande behörighet för ekonomi?

    Hej!
    Kan jag med en examen av lärling bygg i komvux studera vidare utbildningar såsom ekonomi eller liknande i yrkeshögskolan eller högskolan?
     
    på yrkeshögskolan kräver man en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning plus andra förkunskaper som jag måste studera.
     
    hur är det med universitet är det gymnasieexamen "spelar inget roll vilken riktning" man kräver eller är det ekonomi utbildning så kräver de ekonomi linje fråm gymnasiet? vad menas med grundläggande behörighet? kan lärling bygg räknas som grundläggande behörighet? och hur är det med yrkeshögskolan?
  • Svar på tråden kan lärling bygg komvux vara grundläggande behörighet för ekonomi?
  • Magical

    Det bästa du kan göra är att prata med en SYV så du får den aktuella informationen som gäller. Det förändras saker år från år inom utbildningssektorn så saker som gällde för tex 2 år sen kanske inte längre är likadana. 

    Du kan också googla tex "grundläggande behörighet" så kommer du hitta just det. 

    Utgår från att varit inne här och tittat, men om inte så gör det:
    www.studera.nu 

    Det är rätt stor skillnad på om du vill studera på yrkeshögskola eller högskola/universitet så man måste helt enkelt kolla upp de olika ställen man tänker sig, och ta reda på vilka antagningskrav de har. 

  • Mortiscia80

    Det beror på vilka ämnen du läst på Komvux. Grundläggande behörighet är ett måste, sedan får du gå in på respektive utbildning och se om de har ytterligare krav. Lycka till!

Svar på tråden kan lärling bygg komvux vara grundläggande behörighet för ekonomi?