Inlägg från: Fredde1981 |Visa alla inlägg
  • Fredde1981

    Ni med Toyota Avensis, är den billig i drift?

    Finns ju massor av andra bilar att köpa som är i princip problemfria.

    Vi har en XC70-15 som aldrig gått sönder (10k mil nu), har också en Skoda Superb -17 (13k) som bara haft två fel, bakluckelås samt en dämpare då den var några månader (båda under garanti).

    Haft en Toyota Avensis -12, inte ett fel på den bilen (12k mil), hade en Skoda Fabia -13 utan ett fel (8k mil).

    Vad jag vill säga är att de flesta moderna bilar är driftsäkra med få fel, kör man som ett arsle så går bilen sönder och ibland har man otur fast man inte kör som ett arsle.

    Om du nu gillar Avensis så köp en sån, om du hittar någon annan som du gillar mer - köp den :)

    Du skrev inte hur många mil du kör, men generellt ligger brytpunkten för när en diesel blir billigare vid ca 2000mil, kan ju säkert ändras med nya skatterna 2021.

    Men om du ofta kör med mycket last minskar antalet mil innan du sparar på dieseln.

    Fabian jag hade var en bensin 1.2tsi, drog ca 0,55 då jag körde den ensam. Fullt lastad med familj och allt drog den 0,8, med släp 1,5.

    XC70 och Superb är diesel och drar 0,55 med mig, 0,6 fullt lastad och 0,9 med släp - välj bil och bränsle efter hur du kommer använda bilen.

  • Fredde1981

    Att de återkallar bilen skulle jag nog vilja sortera in under "ansvars kvalité". Att de faktiskt tar sitt ansvar och byter ut delar som riskerar att gå sönder eller sånt som är undermåligt.

    Då det gäller återkallelser så har ju bla. Volvo återkallat bilar relativt frekvent, vi har en återkallelse som ska verkställas i December på våran. En Wire till bältes hållaren måste bytas då det tydligen finns en minimal risk att den kan gå av.

Svar på tråden Ni med Toyota Avensis, är den billig i drift?