Inlägg från: Anonym (styvungen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (styvungen)

    Styvmorsan vill att jag flyttar men vart ska jag flytta?

    Min styvmorsa bråkade med farsan om att jag måste flytta innan hon blir vansinnig. Jag är visst alltid i vägen och tar upp massa plats. Läckert. Men visst, jag kan flytta. Jag vet inte vart.

    Vart ska jag flytta? Jag har 300 000 kronor på sparkontot och pluggar på plats på Stockholms Universitet med bidragsdelen och jobbar på sidan av på helgen, fast pga coronan är studierna på distans förstås. 

    Har ni några tips om vart jag kan flytta? Jag kan tänka mig at bo nästan var som helst, så länge jag kan fortsätta studera. 

  • Svar på tråden Styvmorsan vill att jag flyttar men vart ska jag flytta?
  • Anonym (styvungen)
    Anonym (syokonsulenten) skrev 2020-10-11 00:36:13 följande:

    Står du i någon bostadskö? Om du gör det så gör en intresseanmälan på en lämplig bostad och hoppas på det bästa. Gör du inte det så är tipset att du ställer dig i någon (helst flera) bostadsköer omedelbart. Hjälper dig inte i din semiakuta situation men därmed på sikt.

    bostad.stockholm.se/

    www.sssb.se/


    Jag ställde mig i bostadskö i Stockholm när jag fyllde 18 men jag kan tänka mig att flytta.
  • Anonym (styvungen)
    Anonym (syokonsulenten) skrev 2020-10-11 00:38:44 följande:

    Skriv på Facebook att du letar efter boende, av vilken sort som helst. Kanske någon i din bekantskapskrets känner någon som hyr ut eller vill ha en inneboende eller nåt liknande.

    Kolla med dina kompisar på campus. Någon som letar efter inneboende?


    De flesta jag känner bor hemma hos sina föräldrar eller hos pojk/flickvänner.

    Facebook, har folk ens det nuförtiden?
  • Anonym (styvungen)
    Anonym (ooo) skrev 2020-10-11 05:23:08 följande:
    Ja massor av folk har Facebook! Det finns jättemånga olika grupper för folk som söker bostad/hyr ut bostad. Börja med att kolla upp sånt. 

    Sedan är det viktigt att din bioförälder är del i denna diskussion. Låter märkligt om din styvförälder ska bestämma detta, så jag antar att de är överens? 
    Hur långt har du kvar på studierna? 

    Jag har också en son som bor hemma som studerar och bara tagit bidragsdelen. Han kommer få bo här så länge han studerar, just för att slippa ta lånedelen i onödan. Om min nya partner har synpunkter på det blir jag inte glad. 

    Däremot bör ni kunna diskutera alla tre därhemma. Vad är det som din styvförälder stör sig så väldigt på? Vad gör du de facto hemma: hjälper du till på något vis i hushållet? 
    Jag får väl fixa en facebook då Spöke

    Det var ju de som bråkade. Jag hörde bara hon sa och lackade ur framför datorn och skrev en tråd på familjeliv. Jag visste innan att hon förväntade sig att jag skulle försvinna sekunden jag fyllde 18 men det har jag inte gjort. Farsan tror jag har inte bråttom med att jag flyttar ut och ingen av dem har pratat om det direkt med mig. Jag har 2,5 år kvar på studierna.

    Jag hjälper kanske inte till. Jag sköter mitt. Jag håller mig på mitt rum, jag tvättar mina egna kläder, köper och lagar min egna mat. Det är lugnast så. Jag städar övervåningen för det är bara jag som bor där uppe. Hade jag haft ett kök också så hade jag aldrig vistats på undervåningen. Men jag har ju det jättefina hörnsovrummet på övervåningen, och vi bor uppe på en bergknalle så världens mest fantastiska utsikt, och det rummet ska ju hennes knatte ha så fort jag väl flyttar hemifrån.
  • Anonym (styvungen)
    Anonym (Stella) skrev 2020-10-11 06:55:34 följande:

    Vad är det du gör som hon stör sig på så enormt? Är det så att det räcker med att plocka undan efter dig själv, städa och laga mat ibland så är det kanske lättare att börja göra det. När du bor själv måste du ju ändå sköta allt hemarbete själv.

    Bor du inneboende eller i studentkorridor så ingår även att bete sig någorlunda mot människor man bor med även om man inte klickar.

    Vad tror du är skälet till att hon fått nog av dig? Det är svårt och dyrt att hitta boende i Stockholm.


    Se ovan.
  • Anonym (styvungen)
    Anonym (S) skrev 2020-10-11 07:12:12 följande:

    Är du villig att flytta då? Kan din pappa stå som medlåntagare om du vill köpa? Du får liksom en kåk i Surahammar med mindre än 300k i insats, en lägenhet kan du annars köpa där kontant


    Jag kan flytta ut till en liten stuga i norrlans urskogar så länge jag kan fortsätta plugga. Jag funderar på om mitt program finns på distans, eller om jag ska byta till något som finns på distans bara för att.
  • Anonym (styvungen)
    sextiotalist skrev 2020-10-11 07:32:00 följande:
    När sonen började plugga efter militärtjänstgöringen så aktiverade han sitt konto igen.

    Han fixade sitt boende genom Facebook både då och nu när han flyttade till nästa studieort.

    De flesta av hans studentvänner bor på olika former av studentboende
    Det låter bra.
  • Anonym (styvungen)
    Anonym (Fia) skrev 2020-10-11 08:32:05 följande:
    Om du stått några år i kön så bör du kunna få en studentlägenhet långt från stan. Studierna är ju på distans just nu, så kolla brett - Södermanland, Mälardalen osv. Någonstans finns det ett boende för dig. Tipsar om kvalster.se. Där kan du hitta olika boenden i hela Sverige.
    Tack för tipset. Jag har stått i kön i snart 2 år.
  • Anonym (styvungen)
    Kjell2 skrev 2020-10-11 08:39:57 följande:
    Vad säger din far och kan du bo hos din mamma?

    Skulle dina föräldrar kunna hjälpa till med finansiering?
    Farsan verkar inte ha bråttom med att jag flyttar men vi har aldrig pratat om det egentligen. Morsan bor i Lysekil. De är vanliga medelsvensson.
  • Anonym (styvungen)
    Anonym (Skapa nytt liv!) skrev 2020-10-11 09:22:27 följande:

    Om jag hade varit i dina skor hade jag flyttat till antingen Kalmar, mindre ort på västkusten eller skånes väst eller sydkust. Eller en mindre ort i mellansverige om du nödvändigtvis vill ha hyfsat nära till Stockholm (vilket är överskattat i mina ögon).

    Håll hårt i pengarna på sparkontot och hyr helst en liten lägenhet på någon mindre ort. Låt sparkontot växa till sig. Skaffa ett jobb/se till att ha en hyfsat varaktig timanställning på orten du väljer.

    Sen är det bara att utvecklas därifrån. Du kommer att kunna skaffa dig ett fantastiskt liv med nya fantastiska människor i din nya stad. Ha så få saker som möjligt så att du kan följa din vilja och ditt hjärta om du vill bryta upp och hittar en plats där du kanske trivs ännu bättre.

    Ingenting är omöjligt. Jag har själv gjort något liknande och har inte ångrat mig en enda sekund. Jag tog bort allt det giftiga och gnälliga ur mitt liv och kämpade för att skaffa, ett för mig, perfekt liv. Och känslan är helt fantastisk!

    Ärligt talat hade jag inte stått ut med att bo med en styvmamma som inte ville ha mig där. Men allt detta är också beroende på din ålder, hur gammal är du?


    Det låter fint. Kalmar har väl ett universitet/högskola? Jag ska kolla om de har mitt program där. 
Svar på tråden Styvmorsan vill att jag flyttar men vart ska jag flytta?