Inlägg från: Anonym (Stella) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Stella)

    Styvmorsan vill att jag flyttar men vart ska jag flytta?

    Vad är det du gör som hon stör sig på så enormt? Är det så att det räcker med att plocka undan efter dig själv, städa och laga mat ibland så är det kanske lättare att börja göra det. När du bor själv måste du ju ändå sköta allt hemarbete själv.

    Bor du inneboende eller i studentkorridor så ingår även att bete sig någorlunda mot människor man bor med även om man inte klickar.

    Vad tror du är skälet till att hon fått nog av dig? Det är svårt och dyrt att hitta boende i Stockholm.

  • Anonym (Stella)
    Anonym (styvungen) skrev 2020-10-11 14:05:56 följande:

    Jag får väl fixa en facebook då 

    Det var ju de som bråkade. Jag hörde bara hon sa och lackade ur framför datorn och skrev en tråd på familjeliv. Jag visste innan att hon förväntade sig att jag skulle försvinna sekunden jag fyllde 18 men det har jag inte gjort. Farsan tror jag har inte bråttom med att jag flyttar ut och ingen av dem har pratat om det direkt med mig. Jag har 2,5 år kvar på studierna.

    Jag hjälper kanske inte till. Jag sköter mitt. Jag håller mig på mitt rum, jag tvättar mina egna kläder, köper och lagar min egna mat. Det är lugnast så. Jag städar övervåningen för det är bara jag som bor där uppe. Hade jag haft ett kök också så hade jag aldrig vistats på undervåningen. Men jag har ju det jättefina hörnsovrummet på övervåningen, och vi bor uppe på en bergknalle så världens mest fantastiska utsikt, och det rummet ska ju hennes knatte ha så fort jag väl flyttar hemifrån.


    Men då kanske det inte ens har med dig att göra. Var du ens huvudgrejen i bråket eller var det bara en grej som hon drog upp som ett tillhygge? Om det funkar hyfsat så tycker jag att du ska fortsätta sköta ditt, städa efter dig när du varit i köket och håll ut ett tag till. Det är guld värt att ha ett sparkonto istället för skulder som start på vuxenlivet.

    Det är sårande att inte vara önskad men hon är ju bara en person av alla i hemmet och dessutom ska man inte lägga för mycket vikt vid något som sägs en gång under ett gräl. Du har väl också sagt dumma saker du inte riktigt menat någon gång ? Jag vet att jag har gjort det, är och mer än en gång
  • Anonym (Stella)
    Anonym (U) skrev 2020-10-11 15:29:07 följande:

    Var glad för det

    Ingen sparade åt mig eller gav mig pengar i present


    Det är ju knappast TS fel eller något att anpassa sig efter
  • Anonym (Stella)
    Anonym (styvungen) skrev 2020-10-11 17:50:40 följande:

    Hon flyttade in när jag var 14. Det är bara sen jag var 16 som jag aktivt undvikit att vara på undervåningen.

    Jag har väl tänkt på samma sätt som de flesta av mina kompisar. Bo hemma under studierna och börja leta efter någon annan stans att bo ungefär under sista året, samtidigt som man söker jobb i sitt fält. 


    Låter som en bra plan. Det är inte vanligt att flytta hemifrån i din ålder i Stockholm. De allra flesta väntar till några år efter 20. Jag flyttade hemifrån när jag var 17 och det är inget jag rekommenderar
  • Anonym (Stella)
    Ess skrev 2020-10-12 08:11:03 följande:

    Börja hjälpa till hemma, för nu är du bara ett irritationsmoment. Ska du bo hemma som vuxen ska du bidra med lika mycket som övriga vuxna i hushållet.


    Lika mycket är väl inte rimligt med tanke på att TS inte har barn, styvmorsan har barn och bör därmed göra mer än TS. Barn stökar ner och innebär stor ökning i allt hushållsarbete, det är inte rimligt att TS ska behöva dela på det merarbetet som styvsyskonen innebär.

    Men håller med om att TS bör städa mer än på sin våning.
Svar på tråden Styvmorsan vill att jag flyttar men vart ska jag flytta?