• Anonym (styvungen)

    Styvmorsan vill att jag flyttar men vart ska jag flytta?

    Min styvmorsa bråkade med farsan om att jag måste flytta innan hon blir vansinnig. Jag är visst alltid i vägen och tar upp massa plats. Läckert. Men visst, jag kan flytta. Jag vet inte vart.

    Vart ska jag flytta? Jag har 300 000 kronor på sparkontot och pluggar på plats på Stockholms Universitet med bidragsdelen och jobbar på sidan av på helgen, fast pga coronan är studierna på distans förstås. 

    Har ni några tips om vart jag kan flytta? Jag kan tänka mig at bo nästan var som helst, så länge jag kan fortsätta studera. 

  • Svar på tråden Styvmorsan vill att jag flyttar men vart ska jag flytta?
  • Anonym (styvungen)
    sextiotalist skrev 2020-10-11 07:32:00 följande:
    När sonen började plugga efter militärtjänstgöringen så aktiverade han sitt konto igen.

    Han fixade sitt boende genom Facebook både då och nu när han flyttade till nästa studieort.

    De flesta av hans studentvänner bor på olika former av studentboende
    Det låter bra.
  • Anonym (styvungen)
    Anonym (Fia) skrev 2020-10-11 08:32:05 följande:
    Om du stått några år i kön så bör du kunna få en studentlägenhet långt från stan. Studierna är ju på distans just nu, så kolla brett - Södermanland, Mälardalen osv. Någonstans finns det ett boende för dig. Tipsar om kvalster.se. Där kan du hitta olika boenden i hela Sverige.
    Tack för tipset. Jag har stått i kön i snart 2 år.
  • Anonym (styvungen)
    Kjell2 skrev 2020-10-11 08:39:57 följande:
    Vad säger din far och kan du bo hos din mamma?

    Skulle dina föräldrar kunna hjälpa till med finansiering?
    Farsan verkar inte ha bråttom med att jag flyttar men vi har aldrig pratat om det egentligen. Morsan bor i Lysekil. De är vanliga medelsvensson.
  • Anonym (styvungen)
    Anonym (Skapa nytt liv!) skrev 2020-10-11 09:22:27 följande:

    Om jag hade varit i dina skor hade jag flyttat till antingen Kalmar, mindre ort på västkusten eller skånes väst eller sydkust. Eller en mindre ort i mellansverige om du nödvändigtvis vill ha hyfsat nära till Stockholm (vilket är överskattat i mina ögon).

    Håll hårt i pengarna på sparkontot och hyr helst en liten lägenhet på någon mindre ort. Låt sparkontot växa till sig. Skaffa ett jobb/se till att ha en hyfsat varaktig timanställning på orten du väljer.

    Sen är det bara att utvecklas därifrån. Du kommer att kunna skaffa dig ett fantastiskt liv med nya fantastiska människor i din nya stad. Ha så få saker som möjligt så att du kan följa din vilja och ditt hjärta om du vill bryta upp och hittar en plats där du kanske trivs ännu bättre.

    Ingenting är omöjligt. Jag har själv gjort något liknande och har inte ångrat mig en enda sekund. Jag tog bort allt det giftiga och gnälliga ur mitt liv och kämpade för att skaffa, ett för mig, perfekt liv. Och känslan är helt fantastisk!

    Ärligt talat hade jag inte stått ut med att bo med en styvmamma som inte ville ha mig där. Men allt detta är också beroende på din ålder, hur gammal är du?


    Det låter fint. Kalmar har väl ett universitet/högskola? Jag ska kolla om de har mitt program där. 
  • Anonym (styvungen)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-10-11 09:29:55 följande:

    Varför ska DU flytta?? Varför kan inte surkärringen göra det istället? Och vad är din farsa för slags förälder som inte försvarar sitt barn i så fall?


    Anonym (Anonym) skrev 2020-10-11 09:33:31 följande:

    Och om du verkligen vill flytta så kolla var du kan plugga det du vill som inte är i Sthlm, för bostadsköerna är otroliga. Du ska inte köpa bostad i det här läget heller. Men kolla mindre städer, mindre orter. Det finns studentbostäder lite varstans också.


    Jag vet inte vad farsan sa i deras bråk. Han hörs inte lika mycket upp till övervåningen.

    Ja, jag ska kolla var annars de har programmet jag läser. Jag tror att mitt andrahandsval är mer utspritt kanske, så jag kanske får söka på det istället som alternativ.
  • Anonym (styvungen)
    Anonym (Vera) skrev 2020-10-11 09:38:38 följande:

    Vad pluggar du? Kan du fortsätta dina studier någon annanstans där det är lättare att hitta bostad?

    Och vad säger dina föräldrar? Det är inte din styvmamma som ensam ska bestämma det här.


    Krimonologi. Jag ska undersöka om/var jag kan studera detsamma. Farsan har inte sagt något om att jag ska flytta och morsan och hennes man har alltid sagt att jag är välkommen dem och mina halvsyskon där.
  • Anonym (Ta det lugnt, pappa kanske inte haller med)
    Anonym (styvungen) skrev 2020-10-11 14:05:56 följande:
    Det var ju de som bråkade. Jag hörde bara hon sa och lackade ur framför datorn och skrev en tråd på familjeliv. Jag visste innan att hon förväntade sig att jag skulle försvinna sekunden jag fyllde 18 men det har jag inte gjort. Farsan tror jag har inte bråttom med att jag flyttar ut och ingen av dem har pratat om det direkt med mig. Jag har 2,5 år kvar på studierna.

    Jag hjälper kanske inte till. Jag sköter mitt. Jag håller mig på mitt rum, jag tvättar mina egna kläder, köper och lagar min egna mat. Det är lugnast så. Jag städar övervåningen för det är bara jag som bor där uppe. Hade jag haft ett kök också så hade jag aldrig vistats på undervåningen. Men jag har ju det jättefina hörnsovrummet på övervåningen, och vi bor uppe på en bergknalle så världens mest fantastiska utsikt, och det rummet ska ju hennes knatte ha så fort jag väl flyttar hemifrån.
    Men da ingen av dem har namnt nagot infor dig och du anda inte gor vasen av dig hemma (du skoter ditt, ar pa ditt rum, koper och lagar egen mat, tvattar sjalv, stadar overvaningen osv.) sa forstar jag inte varfor det ar sa brattom att flytta. Ingen har ju bett dig att flytta - du rakade bara hora deras brak - och du gor ju allt for att inte stora i huset. Inget fel i att flytta, men om du istallet kan bo kvar lite till (fast nu medveten om att du snart maste flytta, kanske nar du ar klar med studierna, kanske innan) och sa sparar du allt vad du kan under tiden som ar kvar. Du kan ju aven planera och undersoka lika olika alternativ, sa att du inte tar nagra forhastade beslut pga deras brak, utan satter dig in i det hela innan du till slut tar steget och flyttar. Kanske losningen ar att hennes knatte far det fina stora rummet och du nojer dig med knattens (vad jag antar) lilla rum om de till slut drar upp detta infor dig? Det kanske ar dar skon klammer for styvmodern, just att du tar upp det stora rummet, men detta innebar ju att du kommer att flytta ner och "synas" mer pa nedervaningen, vilket hon kanske stor sig mer pa?
    Har du en chans att prata ostort, oga mot oga, med din pappa om detta? Han kanske inte alls delar styvmoderns asikt? Sen ar man ju forsorjningsskyldig for sina barn tills de ar 21 ar om de fortfarande studerar, sa hans ansvar slutar ju inte for att du fyllt 18 ar. Kanske en rimlig kompromiss for husfridens skull vore att du bodde kvar tills du fyllt 21 (eller tills du avslutat dina studier), for att du ska kunna ha ett bra utgangslage ut i vuxenlivet, istallet for att stressas ut av en styvmor nar din pappa kanske inte ens haller med om det? Prata oppet om det med honom (utan styvmor) for att fa en uppfattning om vad han faktiskt tycker. Hade han tyckt samma hade de ju inte brakat... Kan ju aven vara bra att namna for styvmor att det ar battre att fa en bra start pa vuxenlivet an att slangas ut, kanske bli bankrutt och sedan tvingas komma hem igen nar det skiter sig. Battre da att kanske stanna liiiiite till, for att undvika detta?
  • Anonym (U)

    Alltså vad är problemet du har 300.000
    Jag flyttade hemifrån när jag hade 0kr på kontot och arbetslös.  Tror du kan överleva.

  • Anonym (styvungen)
    Anonym (Stina) skrev 2020-10-11 09:56:59 följande:

    Jaaa du ska flytta! Du ska INTE dra igång en jättegrej för att få stanna hemma, oavsett om styvmorsan är en idiot eller ej. Man ska inte bo hemma för länge för man blir dum i huvudet och trög av det. Allt som är jobbigt med att bo själv är sådant som är jobbigt för alla vuxna människor - det är inte så att det känns jobbigt för att du är för ung. Längtar du inte själv efter självständighet? Komma och gå som du vill. Ha dina egna tider. Strunta i att städa om du vill. Ha hemma kompisar/partners när du vill. Ha fest när du vill. Äta vad du vill.

    Kolla facebook. Googla bostad uthyres. Kolla med dina föräldrar om de vet något - men obs KOLLA med dem. Lägg det inte i deras knä och vänta på att de löser det åt dig. Räkna med att du kommer bo enkelt i början, och med korta kontrakt. Men gör det. Flytta. Det här med att folk bor hemma till de är 25 är osunt och tär på alla relationer - samt gör unga människor hjälplösa och som små gubbar i förtid.


    Asså, jag är 19 år, och förutom att jag använder köket och tvättstugan nere så bor jag i princip själv redan, jag har övervåningen för mig själv. jag är inte jättehype på att umgås med styvmorsan sedan flera år så jag håller mig till mitt om det inte är något särskilt som jag vill göra med farsan eller syskonen. Jag skulle inte ha bråttom att flytta om det inte vore så att jag inte var oönskad i huset.
  • Anonym (U)
    Anonym (styvungen) skrev 2020-10-11 14:40:00 följande:
    Asså, jag är 19 år, och förutom att jag använder köket och tvättstugan nere så bor jag i princip själv redan, jag har övervåningen för mig själv. jag är inte jättehype på att umgås med styvmorsan sedan flera år så jag håller mig till mitt om det inte är något särskilt som jag vill göra med farsan eller syskonen. Jag skulle inte ha bråttom att flytta om det inte vore så att jag inte var oönskad i huset.
    Hur fan kan du ha 300.000 när du är 19 år. Helt otroligt
Svar på tråden Styvmorsan vill att jag flyttar men vart ska jag flytta?