• yijose3243

    Söka intern tjänst som nyanställd

    I månadsskiftet september-oktober bytte jag arbetsgivare, från en och till en annan offentlig arbetsgivare. Mina arbetsuppgifter är av okvalificerad administrativ karaktär. Den enhet jag arbetar på är nystartad sedan årsskiftet och utlokaliserad från huvudkontoret till en annan ort, så enheten är rätt specialiserad och innehåller inte så många olika funktioner. Om inget oförutsett inträffar avser jag att vara anställd hos min nya arbetsgivare under lång tid framöver.
    Nu söker min nya arbetsgivare en person internt, för en annan funktion på samma enhet som jag blivit anställd på. Just denna funktion var exakt det jag arbetade som hos min förra arbetsgivare. Att jag bytte arbetsgivare berodde varken på osämja eller att jag ogillade arbetet som sådant ? tvärtom trivdes jag mycket bra i rollen! Det finns många likheter mellan min nya och förra arbetsgivare, till exempel leverantörer och systemstöd, som gör att jag nog skulle platsa rätt bra i den sökta funktionen.
    Men frågan är, om jag söker en intern tjänst när jag nyss har börjat, kan jag då räkna med att min nya arbetsgivare ser det som att jag inte är beredd att stanna på den tjänst jag blivit anställd på? Jag har provanställning vilket i så fall skulle innebära att den avslutas omgående utan motivering.
    När jag, för flera år sedan, arbetade privat var det vanligt att chefernas och arbetsledarnas vänner blev värvade efter bara någon vecka till andra avdelningar. Hos den arbetsgivaren var det inga problem att snabbt visa intresse för en annan tjänst, men där var även personalgruppen väldigt ung och personalomsättningen hög.
  • Svar på tråden Söka intern tjänst som nyanställd
  • KittyK80

    Ja, det visar väl ganska tydligt att du om du får chansen hellre jobbar någon annanstans?

  • KittyK80

    Sedan tycker jag att det är skillnad på att bli värvad, som du nämnde, till att aktivt ansöka om en annan tjänst.

  • Anonym (Mia)

    Det är väl bara att prata med din chef innan du söker tjänsten. Borde inte vara något som helst problem

Svar på tråden Söka intern tjänst som nyanställd