• Xenia

    Fruns älskare

    Anonym (Hondendär) skrev 2020-10-12 19:35:06 följande:

    Jag hade också berättat.

    Och jag hade velat att någon berättade för mig också. Oavsett om de va partnern, vän eller utomstående.

    När mitt ex va otrogen fick jag lägga ihop ett och ett och kunde senare avslöja honom när han råka visa fel sms.

    De visade sig sen att flera av våra gemensamma vänner och hans vänner visste om att han gick bakom ryggen på mig.

    De vart som ett dubbelt svek.

    Han svek mig och dom svek mig genom att inte berätta. Min värld rasade. Jag har aldrig känt mig så liten och korkad.


    Men enligt Stina så hade dina vänner varit "skvallerkäringar" om de berättat.

    Konstigt sätt att resonera, det är inte den som är otrogen som gjort fel utan den som berättar om otroheten. Den otrogna har alltid godtagbara skäl att vara otrogen, men "skvallerkäringen" har alltid onda skäl att berätta.
  • Xenia
    Anonym (Stina) skrev 2020-10-13 13:49:32 följande:
    Ställ dig gärna frågan vad var syftet med denna tråd. Den dag du ärligt kan svara på det så har du också hittat en del svar om dig själv och det som drev dig till att göra som du gjorde och den bekräftelse du sökte med att starta denna tråd. Jag är för min del så trygg i mig själv att jag aldrig söker bekräftelse hos andra, ser det bara som beröm att skvallerkärringar missförstår mig.

    Tror att du har rätt mycket trauma bonding i dig
    Om du vill få andra att lyssna så sluta använda nedsättande ord som "skvallerkäringar". Det verkar vara ett oförlöst trauma hos dig, så aggressivt som du strör det omkring dig.

    Nu psykoanalyserar jag hej vilt men det gör ju du också, mycket irriterande. Att andra inte tycker som du, det beror på att det är nåt fel på dom. 

    Så bara för att man startar en tråd för att man är nyfiken på vad andra tycker, så är man inte trygg i sig själv och söker bekräftelse hos andra? Låter säkrast att inte starta några trådar då.

    Om du inte söker bekräftelse hos andra, varför framför du dina åsikter här? För att du vill provocera? För att du viss sprida din visdom till oss andra dumbommar?
  • Xenia
    Anonym (Starka känslor) skrev 2020-10-14 08:36:55 följande:

    ...och vad är felet med hämnd i just fallet otrohet anser du?
    Många otrogna brukar försvara sig med att "känslorna blev för starka" och "blev tvungen att agera på känslorna".

    Förälskelse är en grundläggande stark känsla, men så är även hämnd.
    Båda ligger naturligt i varje människas inre.
    Om man som TS blir lurad, bedragen, förminskad och förödmjukad så är det väl tämligen självklart att den basala känslan hämnd är ett givet alternativ.

    Om det sedan var en kombination av hämnd, och viljan att göra rätt, i just detta fallet och informera motpartens fru låter jag vara osagt, i vilket fall....   

    Till TS: Gott jobbat och helt rätt gjort!    


    Ja, varför förväntar man sig av den bedragne att den ska agera moget och storsint? Om otrohet är förståeligt och förlåtligt, så är hämnd det också.

    Frågan är om det är positivt för den andra bedragna parten. I detta fall var det så. När skulle det vara negativt? Om frun varit väldigt labil och skulle blivit så förtvivlad att hon tog livet av sig. Men det känns rätt långsökt.
  • Xenia
    Anonym (Stina) skrev 2020-10-12 21:13:02 följande:
    Är man så dålig på att välja parter att man inte känner när något är fel får man skylla sig själv om man blir bedragen under en längre tid utan att märka det.
    Blame the victim bara! Du resonerar som en älskarinna nyligen "kan hon inte tillfredsställa sin man så får hon skylla sig själv". Dvs när någon är otrogen så är det den bedragas fel. "Är man inte tillräckligt känslig för att märka det får man skylla sig själv."

    Det är du som är fördömande och trögfattad här. Det finns de som inte kan tänka sig att vara otrogna själva och tror att partnern är likadan. De kan ibland vara irriterade på partnern. De kan ha mindre tid för partnern el tvärtom när det är körigt på jobbet. Men att vara otrogen finns inte på kartan. "Hen är den ende för mig och tvärtom, det är vi för alltid."

    Det är väldigt lätt att bedra någon som litar fullt och fast på en.
  • Xenia
    Anonym (Stina) skrev 2020-12-11 18:55:27 följande:
    Jaha och din verklighet är då automatiskt min verklighet. Min moral och mina val är inget majoritetsbeslut och med tanke på att världen är full av Swingers, personer i öppna relationer och andra med fri syn på sex så skulle jag faktiskt bli förvånad om din skenheliga moral som kommer från kyrkliga syföreningen är så himla representativ som du tycks tro.
    Men varför tror du att din verklighet är den rätta?

    Och vad har du för grund för att kalla andra med andra normer för "skenheliga"? Vet du ens vad det ordet betyder?

    Du hånar de som tycker annorlunda än du. 

    Stinas åsikter behöver man inte bry sig om. Hon verkar vara en riktig översittare. Mao lär hon knappast övertyga någon annan. Om hon vore så nöjd med sitt liv som hon låter påskina skulle hon inte ha ett sånt behov av att trycka ner andra.
Svar på tråden Fruns älskare