• Anonym (1019)
    Mon 19 Oct 2020 13:07
    14253 visningar
    435 svar
    435
    14253

    Fruns älskare

    Det beror kanske på i vilken form otroheten varit men avslöjandet av min mans otrohet hade jag kunnat vara utan. Jag hade hellre fortsatt leva lyckligt ovetande och det fick hon veta. Det var endast av egoistiska motiv och knappast för min skull hon avslöjade det, oavsett vad hon uppgav som anledning.

    Man bör tänka sig för mer än en gång innan man avslöjar en sådan sak. I de flesta fall känner man inte personen i fråga vars liv man ställer på ända. Man känner inte till deras livssituation eller hur deras förhållande är. Tänk om personen i fråga mår inte är psykiskt stabil och ditt brev/mess/samtal med avslöjandet är vad som får personen att ta steget att ta livet av sig. Tänk om det finns ett sjukt barn i familjen som upptar deras tid och kraft och så kommer du med ett avslöjande som knappast är vad hen behöver i sitt liv. Bara två exempel på hur ovälkommet ett avslöjande kan vara. Man bör även tänka på om det verkligen är för personen i frågas skull man gör avslöjandet eller din egen.

  • Anonym (1019)
    Mon 19 Oct 2020 18:10
    Anonym (sådär) skrev 2020-10-19 15:20:01 följande:
    Visst finns det undantagsfall men är som sagt undantag och varför ska den som då vill avslöja sanningen utgå ifrån undantagen när oddsen för att personen vill veta och är tacksam över att få veta är så oändligt mycket högre?
    Och hur vet du när det är undantagsfall och inte?

    Om man inte känner personen och känner till dess livssituation så bör som någon annan sade försiktigthetsprincipen råda och man ska vara tyst och inte blanda sig i. Man leker med någons liv och ställer det helt på ända. Det är ett oerhört ansvar man tar när man avslöjar en otrohet och man bör verkligen se till att man vet vad man gör innan man släpper en så livsförändrande bomb. Man vet aldrig hur någon annan mår och vilka resultat ett sånt avslöjande kan få. 
  • Anonym (1019)
    Tue 20 Oct 2020 09:35
    -2
    Anonym (FruL) skrev 2020-10-19 23:20:53 följande:
    Problemet är att den som agerar skvallerkärring inte kan veta hur den som är mottagare till informationen har för inställning. Vid tvivel ska man fria - gäller i alla civiliserade länder. En analogi från det är att du bör sköta dina egna affärer och inte blanda in det som du inte har någon aning om och ingenting att göra med. Eftersom du inte kan veta bör du hellre fria än fälla. I dubio pro rei som det så fint heter.

    Det finns många saker jag inte vill veta om min partner. Jag vill såklart att han ska var trogen mot mig. Men är han inte det vill jag absolut inte få reda på att som en bricka i någon annans hämdaktion. Snacka om att tycka sig vara så allsmäktig att man ser det som en rättighet att bestämma över någon annans liv. Vakna! Du vet inte vem du möter på andra sidan luren. Du vet inte hur deras förhållande är, du vet ingenting. Hur kan man ha så lite empati för andra att man i sin egen förtvivlan vill dra mer sig fler i fallet. För mig är det här helt obegripligt.
    Jag håller helt med.

    Min mans otrohet var inte av så allvarlig karaktär att jag ville lämna honom men den sårade mig naturligtvis och tog mig hårt ändå. Tjejen som avslöjade det känner mig inte alls och känner inte till vår livssituation. Hon hade varit deprimerad och ville nu berätta för att lätta sitt samvete och för att hon tyckte att jag förtjänade att veta. Naturligtvis var hämnd och drama inkluderat i motivationen. Förtjänade är ett uttjatat ord i detta sammanhang. Förtjänade jag att må så dåligt? För det var det enda hennes avslöjande ledde till. Mittt förtjänande att veta var lika med att förtjäna att må dåligt. Hon var frisk från sin depression men tyckte att det var OK att riskera att skicka ner mig i en depression istället! Fy fan! Tänk om jag redan var deprimerad och detta fick mig att ta livet av mig? Det visste inte hon. Tänk om avslöjandet ledde till en skilsmässa och vår oskyldiga dotter tvingades gå igenom detta när hon istället hade kunnat ha den lyckliga familjen kvar? Varför riskera vår dotters lycka och trygghet. Nu blev det inte så men hon hade kunnat förstöra livet för hela familjen. Ja, det var min man som var otrogen men jag visste inte om det. Det såg dock hon till att ändra på. Som att det inte räckte att ligga med en gift man var hon tvungen att berätta det för frun också. Alla vill inte veta. Alla klarar inte av att få veta. Tänk på konsekvenserna. Tänk ett steg längre. Fria hellre än fäll. Fundera på varför du egentligen vill avslöja. Låt inte dina egna behov gå före.  Känner du inte personen och familjen så låt bli. Håll tyst!
  • Anonym (1019)
    Wed 21 Oct 2020 10:44
    -2
    jrockyracoon skrev 2020-10-20 21:36:02 följande:
    Du resonerar helt galet.

    Du frikänner tydligen din man i all den här härvan. Det är inte han som har åstadkommit dina sårade känslor utan den andra personen som inte har lovat dig någonting, men på grund av dåligt samvete till slut har berättat för dig. Hur kan du inte förstå att den som har svikit dig är din man och att skulden hör hemma hos honom? Inte hos kondomföretaget, inte hos älskarinnan, inte hos någon budbärare - utan det är enbart hans val, hemska svek och handlingar mot dig, sina barn och sitt äktenskap som har fått dig att må dåligt!

    Låt mig berätta vad som händer med en otrogen person som inte blir påkommen. Jo, han fortsätter att bedra, ljuga, luras och leva ett dubbelliv. Varför ska personen inte fortsätta när det ger en kick och dessutom när partnern inte får veta och kan sätta ett stopp för det? Ju tidigare du får veta, desto bättre är det för alla inblandade, inte minst den otrogne som behöver få en realitycheck om hur man beter sig gentemot den man säger sig älska.

    Smärta är svårt. Det är lätt att man blir arg på doktorn som vill ge en sprutan. Men är man mognare än 2 år förstår man att det inte är doktorns fel att man måste ta sprutan, utan sjukdomens fel. Lägg skulden där den hör hemma.
    Du vet ingenting. Jag resonerar ur egen erfarenhet. Nog fan vet jag att det är min man som varit otrogen och att han bär skulden. Jag är knappast dum nog att inte förstå det. Otroheten med dess omfång och dess uppkomst är noga utredd. I mitt fall hade jag dock inte velat veta och det hade jag hade sluppit om hon inte lagt sig i vårt liv och avslöjat det. Där bär hon skulden. Gällande vad som händer med en otrogen som inte blir avslöjad spekulerar du bara och drar alla över en kam. Det finns de som vet att de gjort fel och inte gör om det. Alla otrogna är inte notoriska skitstövlar. Och återigen, inte alla bedragna vill veta.
  • Anonym (1019)
    Wed 21 Oct 2020 10:47
    Anonym (L) skrev 2020-10-20 22:03:33 följande:
    Om det hade varit hennes man som kontaktat dig och talat om att din man varit otrogen hade det varit lika jobbigt tror du? Om han hade känt sig utnyttjad, ledsen, arg etc på sin fru och han kanske vetat att hon fortsatte träffa din man hade du då tyckt att det varit mer okej att få höra om det eller hade du hellre fortsatt leva i ovisshet? Tänker att i ditt fall var det ju bedragaren sim kontaktade dig. I ts fall så var det också ts som blivit bedragen som kontaktade ts fru som blivit lika bedragen som han. Tänker att det kanske är skillnad.
    Ja, det skulle nog varit skillnad. Jag hade i mitt fall fortfarande inte velat veta men jag hade haft mycket större förståelse för avslöjandet åtminstone.
  • Anonym (1019)
    Wed 21 Oct 2020 10:55
    Anonym (Anti-rosa bubblor) skrev 2020-10-20 14:18:30 följande:
    Om du hade varit deprimerad och en persons avslöjande skulle vara droppen som får dig att ta livet av dig. Hur kan du lägga det på personen som avslöjar och ger en chans att få dig att finna något bättre? En person som är otrogen och ständigt kommer undan med det kommer sannolikt fortsätta (för att hen kommer undan med det och ingen berättar). Hur hårt blir inte slaget för den person som levt i god tro i flera år utan vetskap vad partnern gjort bakom ryggen och det framkommer senare? För att inte tala om risken att aldrig våga älska och lita på en annan person igen.

    Borde inte risken bli betydligt större för att vilja ta självmord när man slösat bort flera år i ett liv baserat på lögn? Förr eller senare kan det uppdagas, och risken blir högre desto mer en partner kommer undan med det ( kanske till och med i form av en oönskad graviditet eller könssjukdom). Snacka om att få mattan under fötterna undandragen då!
    När du pratar om otrohet så tar du upp mångårig otrohet, dubbelliv och notoriskt otrogna personer. Det finns också otrohet som bara förekommer en gång och där den otrogna personen mår väldigt dåligt av det. Och det kanske inte är värt att få livet förstört för bara för att någon är sugen på att avslöja det. Det var sannerligen inte värt det för mig.
  • Anonym (1019)
    Wed 21 Oct 2020 10:56
    -1
    trooper69 skrev 2020-10-20 19:07:21 följande:
    Du kan väl inte men allvar...

    Om ert liv hade gått åt helvete hade hela det ansvaret legat på din gubbe, ingen annan. Gissar att eftersom du valt att fortsätta väljer du att rikta ilskan mot din gubbes älskarinna.
    Gissa på du...
  • Anonym (1019)
    Wed 21 Oct 2020 12:13
    -2
    Anonym (sådär) skrev 2020-10-21 11:11:51 följande:
    Som sagt långsökta och osannolika exempel. Varför drar du inte istället fram alla andra 9 av 10 som är glada över att ha fått veta sanningen så de slapp bli lurade och leva i en lögn?
    Förmodligen för att det räcker med att den 1 av 10 tar livet av sig för att hålla tyst. 
  • Anonym (1019)
    Wed 21 Oct 2020 12:18
    Anonym (sådär) skrev 2020-10-21 11:15:05 följande:
    Fast om ett engångsknull är så ofarligt och oskyldigt som du påstår, varför skulle du då få livet förstört av att få reda på det? Då skulle du väl bara skaka av dig det med... öh vadå det var ju bara en gång och lalla på som vanligt, eller?
    Jag sade inte att det var ofarligt och skyldigt så lägg inte ord i munnen på mig. Det är däremot inte något jag lämnar min man för.
Svar på tråden Fruns älskare