• Anonym (Naivt­)
    Fri 11 Dec 2020 10:04
    14181 visningar
    435 svar
    435
    14181

    Fruns älskare

    aldrig otrogen skrev 2020-12-10 19:02:10 följande:

    Hej Jag tycker att Stina borde läsa mitt inlägg från tidigare ?Svart Sensmoral ? Det kanske kan ge ett annat perspektiv på vad otrohet kan ställa till med


    Lite väl naivt. Lisa och du är väldigt olika och ser förmodligen helt olika på saker och ting och värderar handlingar på helt olika sätt. Hon har sin syn och du har din syn. Tro att du gör klok i att acceptera att hon aldrig kommer att se på saken på ditt sätt och någon empati kommer du aldrig att få från henne utan endast kommentarer av typ ryck upp dig och ta tag i ditt liv.
  • Anonym (Naivt­)
    Fri 11 Dec 2020 11:50
    -1
    Anonym (/) skrev 2020-12-11 11:43:27 följande:

    Stina och hennes partner inkluderar utomstående i sitt sexliv. Är man ok med att ens partner har sex med andra, så är det inte så konstigt att man tar lätt på otrohet. Det som är trist är att Stina inte förstår att andra kan ha en helt annan syn på, och helt andra känslor kring, otrohet. Istället skuldbelägger hon den bedragna och menar att man är osäker och har bekräftelsebehov om man blir sårad över en otrohet.


    Är nog benägen att hålla med Stina i det fallet, många är extremt beroende av bekräftelse från sin partner och är rätt naiva och då blir det så klart ett jäkla magplask när man ramlar ner i den krassa verkligheten.
  • Anonym (Naivt­)
    Fri 11 Dec 2020 12:47
    Anonym (sådär) skrev 2020-12-11 12:05:06 följande:

    Nja, trohet och bekräftelse är helt olika saker. 

    Jag håller med (/). Stina saknar helt förståelse för vilka värderingar man normalt har i ett monogamt förhållande, för henne är trohet och otrohet lika viktigt som vilka strumpor man väljer för dagen.


    Man bör passa sig för uttala sig om vad som är normalt i olika relationer. Lever monogamt och vad jag vet utan att min fru vart otrogen men mitt sätt att se på sex, kärlek och skvaller är väldigt nära Stinas och kan garantera att jag som flera av mina bekanta inte skulle gräva ner mig om det visade sig att min fru har sex vid sidan om. Självklar har självbilden en avgörande betydelse för hur man hanterar saker i livet och lever man genom sin partner och den bekräftelsen är livet en skör tråd.
  • Anonym (Naivt­)
    Fri 11 Dec 2020 13:28
    -1
    Anonym (sådär) skrev 2020-12-11 13:20:56 följande:

    Nej det behöver man absolut inte, norm är det som är vanligast, dvs hur de flesta gör.  Det ligger ingen som helst värdering i det. Och ja monogami är faktiskt den vanligaste relationsformen och det betyder då att monogami är norm. Sen vad du väljer att lägga för subjektiva värderingar i det är en helt annan sak.

    Självbilden har säkert relevans för hur man hanterar saker och visst kommer olika personer kanske reagera olika starkt till att blir lurad av sin partner men ingen av dem kommer tycka att det var speciellt roligt att bli lurad. Men grundproblemet ligger INTE i hur folk reagerar till svek och lögner utan snarare i varför vissa springer omkring och lurar sina närstående.

    Ert resonemang liknar lite som att påstå att om A ger B en fet smäll med ett baseballträ så är det B som ska lära sig ta det på rätt sätt och ignorerar helt och hållet om det är ok att springa omkring och slå folk med baseballträ.  Ett totalt upp och ner vänt resonemang som är ganska absurt.

    Problemet ligger inte i hur folk reagerar till svek och lögner, problemet ligger i varför folk öht springer omkring och sviker och lurar sina närstående. Och lösningen ligger inte i att alla ska lära sig acceptera svek och lögner, lösningen ligger i att folk helt enkelt ska ge fan i att lura andra.


    Välkommen ut i den riktiga världen, man kommer hela tiden att råka ut för svek och lögner. Bara att acceptera och lära sig att hantera detta annars kommer det att göra ont att leva.
  • Anonym (Naivt­)
    Fri 11 Dec 2020 18:25
    -1
    Anonym (sådär) skrev 2020-12-11 17:36:56 följande:

    Nej, det beror snarare på att du inte ser sex med andra som ett svek för i ditt förhållande är det ok, men du skulle förmodligen bli precis lika ledsen och arg som någon annan om du blev sviken och lurad i saker som du inte accepterar.

    Du har inte bättre verktyg eller är bättre på att hantera besvikelser, du har bara en annan syn på sex med andra i ett förhållande och verkar ha väldigt svårt att fatta att det inte är norm för alla.


    Du är en riktigt kul kille du. Vad vet du om Stina och vilka verktyg hon har. Personer som jobbar med sig själva genom Tantra, RAIN, Mindfulness, Tummo och en massa andra verktyg för att leva här och nu och med medveten närvaro som Stina tydligen gör har ofta dels en hel annan syn på tillvaron och också en helt annan verktygslåda att hantera livet när livet drabbar som det tenderar att göra än vad medelsvensson har. Har av inlägg förstått att hon jobbat med Tantra och medveten närvaro i över tjugo år och jag som bara gjort en åtta veckors kurs i MBSR tycker mig ha många verktyg som de flesta saknar så jag är övertygad om att hon faktiskt har hel andra verktyg för att hantera livet än vad du har och om jag skall vara hel ärlig tycker jag att du är minst sagt patetisk i ditt resonemang.
Svar på tråden Fruns älskare