• Anonym (sådär­)
  Mån 19 okt 2020 15:32
  5079 visningar
  435 svar
  +2
  Inlägg från Anonym (sådär) Visa alla inlägg
  435
  5079

  Fruns älskare

  Anonym (FruL) skrev 2020-10-19 14:53:30 följande:

  Jag hade blivit sk*tförbannad på den som ansåg ha rätten att blanda sig i mitt liv på det sättet. Om din fru varit otrogen mot dig men min man får du se till att lösa det på ditt sätt - men tvinga inte in mig i din lösning. Lägg av att blanda er i andras liv - för du kan aldrig veta hur det ser ut där. Försiktighetsprincipen måste råda i fall som detta. Skärpning.


  Problemet är bara att det är väldigt få som resonerar som du gör. De allra flesta vill själva kunna välja vilket slags förhållande de lever i och vilken slags partner de vill ha, inte att det avgörs åt dem bakom deras rygg.

  Och om personen som då sitter på informationen och inte känner dig och vet hur du vill ha det kommer personen då få agera efter sin egen moral och vad personen tror. Och eftersom den absolut majoriteten vill veta så är det ganska naturligt att dra slutsatsen att även du vill veta.

  Personen blandar sig absolut inte i ditt förhållande, personen ger dig information kring ditt förhållande, sen är det upp till dig att avgöra av du vill göra av det. Om du är ok med att din partner knullar runt så är ju inte det någon skada skedd. Varför skulle du bli sårad över något du vet om och/eller är ok med? 
 • Anonym (sådär­)
  Mån 19 okt 2020 15:53
  +2
  Anonym (1019) skrev 2020-10-19 13:07:21 följande:

  Det beror kanske på i vilken form otroheten varit men avslöjandet av min mans otrohet hade jag kunnat vara utan. Jag hade hellre fortsatt leva lyckligt ovetande och det fick hon veta. Det var endast av egoistiska motiv och knappast för min skull hon avslöjade det, oavsett vad hon uppgav som anledning.

  Man bör tänka sig för mer än en gång innan man avslöjar en sådan sak. I de flesta fall känner man inte personen i fråga vars liv man ställer på ända. Man känner inte till deras livssituation eller hur deras förhållande är. Tänk om personen i fråga mår inte är psykiskt stabil och ditt brev/mess/samtal med avslöjandet är vad som får personen att ta steget att ta livet av sig. Tänk om det finns ett sjukt barn i familjen som upptar deras tid och kraft och så kommer du med ett avslöjande som knappast är vad hen behöver i sitt liv. Bara två exempel på hur ovälkommet ett avslöjande kan vara. Man bör även tänka på om det verkligen är för personen i frågas skull man gör avslöjandet eller din egen.


  Visst finns det människor som inte vill veta men det är väldigt få så dina exempel kan säkert förekomma men är väldigt långsökta och osannolika. De allra flesta vill veta oavsett vem det kommer ifrån och när, även om man befinner sig i en jobbig situation. Visst, om man får önska så önskar man säkert att det helst ska komma från ens partner men det är ju lika sannolikt som att vinna på lotto och det är inte alltid man själv får välja hur man får sanningen.

  Ditt resonemang är lite som att säga att man inte ska berätta för en person att personen fått cancer för man vet ju aldrig vilken situation personen befinner sig i eller om personen är labil och då är det kanske bättre att låta personen dö "lycklig". De flesta hade nog valt att säga det ändå eftersom man tycker det är bättre att personen får veta det så personen har en chans att förhålla sig till det och göra något åt det, även om det är obehagligt för stunden.
 • Anonym (sådär­)
  Tis 20 okt 2020 09:39
  +2
  Anonym (1019) skrev 2020-10-19 18:10:27 följande:
  Och hur vet du när det är undantagsfall och inte?

  Om man inte känner personen och känner till dess livssituation så bör som någon annan sade försiktigthetsprincipen råda och man ska vara tyst och inte blanda sig i. Man leker med någons liv och ställer det helt på ända. Det är ett oerhört ansvar man tar när man avslöjar en otrohet och man bör verkligen se till att man vet vad man gör innan man släpper en så livsförändrande bomb. Man vet aldrig hur någon annan mår och vilka resultat ett sånt avslöjande kan få. 
  Det är ju just därför man berättar ändå för oddsen att personen är ett undantagsfall är ganska små. Varför ska man utgå ifrån undantagsfallen?

  Nej det är INTE den som berättar som leker med någon annans liv, det är den som varit otrogen som lekt med personens liv. 

  Nej man släpper inte en bomb, man avslöjar sanningen så personen får en chans att själv välja.

  Ja man vet inte och därför utgår man från sina egna moraliska värderingar och från att den absolut majoriteten vill veta.
 • Anonym (sådär­)
  Tis 20 okt 2020 09:54
  +2
  Anonym (FruL) skrev 2020-10-19 23:31:03 följande:
  Vad för enorma krav? Att förgå med gott exempel och inte agera som en 4-åring som ska slå tillbaka - bara för att det för stunden känns bättre? Hur menar du? Blir det bättre om man hemfaller åt att bli en simpel tjallare och sjuka till en nivå under all värdighet?

  Därför att det ur hämd aldrig kommer något bra. Vänd andra kinden till i motsats till öga för öga tand för tand. Att vara vuxen och gå med huvudet högt är däremot bra. Bättre att behandla det som så: Jag tycker du har betett dig avskyvärt mot mig - så för mig betyder du ingenting - sen går man. Utan hämd, utan hat. Likgiltighet. Det gör mer ont för den som betett sig illa. Vad det nu än är personen har gjort. Så löser man problem enligt mig.

  Anser man att otrohet är avskyvärt - ja då tar man hand om sin egen skit i som egna familj och sen hej då. Inte ska man in i en annan familj och peta runt med sitt hat och hämd. Där har man ingenting att göra, för du är inte en del av den familjen.
  Ja, och att vara otrogen är inte att agera som en 4-åring menar du?

  På vilket sätt menar du att det kommer något bra ur en otrohet?

  På vilket sätt är det vuxet att vara otrogen?

  Som sagt, du ställer väldigt höga krav på den som blev bedragen agerande och menar att personer ska agera vuxet och korrekt, men inga som helst krav på den som var otrogen. 

  Att tro att slinka iväg med svansen mellan benen "kommer göra ont" på den som bettet sig illa är oerhört naivt önsketänkande. Personen är nog mest glad för att den slapp få skit för det han/hon gjorde. Om personen hade brytt sig ett dugg om dig och dina känslor så hade personen inte varit otrogen.

  Om man anser att otrohet är avskyvärt så avslöjar man den och ger den drabbade en chans att förhålla sig till det. Att INTE avslöja sanningen är detsamma som att hjälpa den som är otrogen fortsätta lura sin partner och slippa ta ansvar för sitt agerande.

  Man behöver inte vara en del av familjen för att avslöja sanningen. Och eftersom den absolut majoriteten vill veta så är oddsen oändligt mycket större att personen är tacksam över det. Du är ett undantag. 
 • Anonym (sådär­)
  Tis 20 okt 2020 14:42
  +2
  Anonym (Anti-rosa bubblor) skrev 2020-10-20 14:18:30 följande:
  Om du hade varit deprimerad och en persons avslöjande skulle vara droppen som får dig att ta livet av dig. Hur kan du lägga det på personen som avslöjar och ger en chans att få dig att finna något bättre? En person som är otrogen och ständigt kommer undan med det kommer sannolikt fortsätta (för att hen kommer undan med det och ingen berättar). Hur hårt blir inte slaget för den person som levt i god tro i flera år utan vetskap vad partnern gjort bakom ryggen och det framkommer senare? För att inte tala om risken att aldrig våga älska och lita på en annan person igen.

  Borde inte risken bli betydligt större för att vilja ta självmord när man slösat bort flera år i ett liv baserat på lögn? Förr eller senare kan det uppdagas, och risken blir högre desto mer en partner kommer undan med det ( kanske till och med i form av en oönskad graviditet eller könssjukdom). Snacka om att få mattan under fötterna undandragen då!
  Ja, eller om man går och skaffar barn med någon som är otrogen. Om man vetat det innan så hade man kanske valt att inte skaffa barn med just den personen? Det scenariot är väl betydligt mer troligt och mindre långsökt än att någon skulle begå självmord.
 • Anonym (sådär­)
  Ons 21 okt 2020 10:56
  +2
  Anonym (Stina) skrev 2020-10-21 10:40:27 följande:
  Kan köpa att andra ser på otrohet på annat sätt men bristen på konsekvenstänk mår jag extremt dåligt av. Spelar ingen roll om 9 av 10 vill ha reda på det när konsekvenserna för den som inte vill ha reda på det av en eller annan orsak kan bli förödande. Samma sak när jag suspenderad folk i shibari. Ser jag ett rep som ser lite suspekt ut även om jag vet att i nio fall av tio skulle det gå bra att använda det repet så gör jag det inte med tanke på att konsekvenserna för den stackare som ramlar ner om repet brister är på tok för höga för att chansa.
  Nja, det är snarare att du överdriver de negativa konsekvenserna något enormt och drar fram extremt långsökta exempel på vad som skulle kunna hända och tar helt bort de positiva effekterna av ett avslöjande och det faktum att de absoluta majoriteten vill veta och är tacksamma över att ha fått veta sanningen.

  Det du säger är att man ska låta 9 av 10 gå ovetandes och fortsätta bli lurade år efter år och leva i en lögn på obestämd tid för att 1 av 10 inte vill veta. Det du säger är att mans ka utgå ifrån undantagen och inte majoriteten.

  Nej det är inte alls en bra idé.
 • Anonym (sådär­)
  Ons 21 okt 2020 11:10
  +1
  Anonym (sådär) skrev 2020-10-21 10:56:41 följande:
  Nja, det är snarare att du överdriver de negativa konsekvenserna något enormt och drar fram extremt långsökta exempel på vad som skulle kunna hända och tar helt bort de positiva effekterna av ett avslöjande och det faktum att de absoluta majoriteten vill veta och är tacksamma över att ha fått veta sanningen.

  Det du säger är att man ska låta 9 av 10 gå ovetandes och fortsätta bli lurade år efter år och leva i en lögn på obestämd tid för att 1 av 10 inte vill veta. Det du säger är att mans ka utgå ifrån undantagen och inte majoriteten.

  Nej det är inte alls en bra idé.
  Dessutom håller inte ditt exempel med repet för att repet är felaktig vet du, du kan se det och avgöra vad du vill göra åt det vilket är precis vad man gör när man avslöjar en otrohet, ger personen en chans att förhålla sig till det och göra ett val (byta rep eller låta den vara).

  Att inte berätta motsvarar i ditt exempel att veta att repet är trasigt men mörka det och inte låta den som ska använda den veta det.
 • Anonym (sådär­)
  Ons 21 okt 2020 11:11
  +2
  Anonym (Stina) skrev 2020-10-21 11:05:25 följande:
  Säg det till personen som sitter på psykakuten efter ett självmordsförsök eller kvinna som sitter på vanliga akuten helt blåslagen är du snäll. Jag lyssnar inte på denna dumhet som du säkert förstår för jag som extemsportare (ja suspension i shibari, playpiersing och lite annat jag pysslar med klassar jag som extremsport när det gäller riskmedvetande.) Tänker minst sagt annorlunda och gör allt som står i min makt för att minimera risker för att andra skall råka illa ut.
  Som sagt långsökta och osannolika exempel. Varför drar du inte istället fram alla andra 9 av 10 som är glada över att ha fått veta sanningen så de slapp bli lurade och leva i en lögn?
 • Anonym (sådär­)
  Ons 21 okt 2020 11:15
  +2
  Anonym (1019) skrev 2020-10-21 10:55:34 följande:
  När du pratar om otrohet så tar du upp mångårig otrohet, dubbelliv och notoriskt otrogna personer. Det finns också otrohet som bara förekommer en gång och där den otrogna personen mår väldigt dåligt av det. Och det kanske inte är värt att få livet förstört för bara för att någon är sugen på att avslöja det. Det var sannerligen inte värt det för mig.
  Fast om ett engångsknull är så ofarligt och oskyldigt som du påstår, varför skulle du då få livet förstört av att få reda på det? Då skulle du väl bara skaka av dig det med... öh vadå det var ju bara en gång och lalla på som vanligt, eller?
 • Anonym (sådär­)
  Ons 21 okt 2020 12:19
  +3
  Anonym (Stina) skrev 2020-10-21 11:56:47 följande:
  På vilket sätt är otrohet jämförbart med mobbning. Det man inte vet mår man inte dåligt av, att bli mobbad mår man dåligt av.
  Ja Stina, bara man inte får veta något så är det ju helt och att göra precis vafan man vill mot andra människor... du kan sno deras pengar, pissa i deras kaffe, loska i deras mat, knulla deras partner, snacka skit bakom ryggen på dem och plåga deras husdjur. För bara man inte får veta så har det ju aldrig skett enligt dig och då är det ju helt ok med precis vad som helst.

  Vilka härliga värderingar du har {#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden Fruns älskare
Logga in
Bli medlem