• Anonym (sådär­)
  Ons 21 okt 2020 12:29
  4128 visningar
  435 svar
  +2
  Inlägg från Anonym (sådär) Visa alla inlägg
  435
  4128

  Fruns älskare

  Anonym (1019) skrev 2020-10-21 12:18:25 följande:
  Jag sade inte att det var ofarligt och skyldigt så lägg inte ord i munnen på mig. Det är däremot inte något jag lämnar min man för.
  Nähe, så vad var din poäng då att påpeka att ett engångsknull inte är lika illa som flera års bedrägeri?

  Om du inte tycker det är lika så kommer väl inte det "förstöra ditt liv"?

  Du gör misstaget att tro att det är upp till budbäraren att avgöra hur rätt eller fel det är. Det är det inte. Det är upp till den som får veta sanningen att avgöra hur illa man tycker det är och vad man ska göra av det. Det ENDA budbäraren gör är att ge dig en CHANS att förhålla dig till det och välja för det hade du inte kunnat göra utan att veta sanningen.
 • Anonym (sådär­)
  Ons 21 okt 2020 12:32
  Anonym (Anti-rosa bubblor) skrev 2020-10-21 12:14:54 följande:
  Fast det gör du ju verkligen Inte. Du bortser från att det nog är större chans att en person kan vilja ta självmord efter att ha blivit lurad i flera år än att få plåstret bortryckt innan den investerat för mycket av sitt liv och sina känslor. 

  Du verkade medvetet bortse från det jag skrev i ett tidigare inlägg. Det är märkligt att du å ena sidan anser att otrohet inte är jordens undergång medan du i samma veva hävdar att det kan vara droppen som får folk att hamna i kris och kanske tar självmord.
  Haha, det är lite av Stinas kännetecken att förvränga det som skrivs ta bort allt hon inte gillar och svara på det hon tycker passar henne bäst istället för det du faktiskt skrev.

  Hennes sätt att argumentera är lika oetiska som hennes värderingar. 
 • Anonym (sådär­)
  Ons 21 okt 2020 12:35
  +3
  Anonym (1019) skrev 2020-10-21 12:13:13 följande:
  Förmodligen för att det räcker med att den 1 av 10 tar livet av sig för att hålla tyst. 
  Och alla som tar livet av sig när de får veta det 10 år försent ska man då såklart skita i menar du?
 • Anonym (sådär­)
  Fre 11 dec 2020 12:05
  +1
  Anonym (Naivt) skrev 2020-12-11 11:50:57 följande:
  Är nog benägen att hålla med Stina i det fallet, många är extremt beroende av bekräftelse från sin partner och är rätt naiva och då blir det så klart ett jäkla magplask när man ramlar ner i den krassa verkligheten.
  Nja, trohet och bekräftelse är helt olika saker. 
  Jag håller med (/). Stina saknar helt förståelse för vilka värderingar man normalt har i ett monogamt förhållande, för henne är trohet och otrohet lika viktigt som vilka strumpor man väljer för dagen.
 • Anonym (sådär­)
  Fre 11 dec 2020 12:30
  +1
  Anonym (Stina) skrev 2020-12-10 19:32:26 följande:
  Det gör det inte. Är alldeles för osentimental och brutal i min övertygelse om att man är på tok för osäker i sin självbild och för beroende av bekräftelse från sin partner om otrohet ställer till livet på det sätt som det gör för vissa.
  Jag tror snarare att du helt och hållet saknar förmåga att sätta dig in i hur andra som inte lever som du gör känner och tänker. 

  Att en otrohet "ställer till livet på folk" har inte ett dugg med bekräftelse att göra. Det har till 100% med förtroende att göra. Att någon du litar på går bakom din rygg och ljuger för dig under lång tid.

  Jag tycker snarare det är anmärkningsvärt att du kan ha så svårt för att förstå  vikten av förtroende i ett förhållande. Även om just sexuell trohet saknar betydelse för dig så borde du kunna sätta dig in i hur du skulle reagera om din partner grundlurade dig i andra sammanhang?

  Exakt vad är det som är svårt att förstå att folk inte uppskattar att bli lurade av någon de litat fullständigt på och som stått dem väldigt nära?

  Och hur lyckas du få att ogilla att bli lurad av en närstående till att handla om bekräftelse? Menar du att man blir ok med att bli lurad av närstående om man har lågt behov av bekräftelse?
 • Anonym (sådär­)
  Fre 11 dec 2020 13:20
  +1
  Anonym (Naivt) skrev 2020-12-11 12:47:58 följande:
  Man bör passa sig för uttala sig om vad som är normalt i olika relationer. Lever monogamt och vad jag vet utan att min fru vart otrogen men mitt sätt att se på sex, kärlek och skvaller är väldigt nära Stinas och kan garantera att jag som flera av mina bekanta inte skulle gräva ner mig om det visade sig att min fru har sex vid sidan om. Självklar har självbilden en avgörande betydelse för hur man hanterar saker i livet och lever man genom sin partner och den bekräftelsen är livet en skör tråd.
  Nej det behöver man absolut inte, norm är det som är vanligast, dvs hur de flesta gör.  Det ligger ingen som helst värdering i det. Och ja monogami är faktiskt den vanligaste relationsformen och det betyder då att monogami är norm. Sen vad du väljer att lägga för subjektiva värderingar i det är en helt annan sak.

  Självbilden har säkert relevans för hur man hanterar saker och visst kommer olika personer kanske reagera olika starkt till att blir lurad av sin partner men ingen av dem kommer tycka att det var speciellt roligt att bli lurad. Men grundproblemet ligger INTE i hur folk reagerar till svek och lögner utan snarare i varför vissa springer omkring och lurar sina närstående.

  Ert resonemang liknar lite som att påstå att om A ger B en fet smäll med ett baseballträ så är det B som ska lära sig ta det på rätt sätt och ignorerar helt och hållet om det är ok att springa omkring och slå folk med baseballträ.  Ett totalt upp och ner vänt resonemang som är ganska absurt.

  Problemet ligger inte i hur folk reagerar till svek och lögner, problemet ligger i varför folk öht springer omkring och sviker och lurar sina närstående. Och lösningen ligger inte i att alla ska lära sig acceptera svek och lögner, lösningen ligger i att folk helt enkelt ska ge fan i att lura andra.
 • Anonym (sådär­)
  Fre 11 dec 2020 17:31
  +1
  Anonym (Naivt) skrev 2020-12-11 13:28:12 följande:
  Välkommen ut i den riktiga världen, man kommer hela tiden att råka ut för svek och lögner. Bara att acceptera och lära sig att hantera detta annars kommer det att göra ont att leva.
  Fast det är ju det här som är så lustigt. Människor som är otrogna (och vissa andra) vill gärna tro att deras verklighet är alla andras verklighet... och mycket av det tror jag bygger på att man inte riktigt vill se sig själv som den enda skithögen i världen och vill gärna normalisera sitt beteende.

  Men verkligheten är absolut inte som många av dessa verkar tro. Statistiskt sett är 30-40 otrogna vilket betyder att 60-70 INTE är otrogna. Mao majoriteten är INTE otrogna och svek och lögner är INTE norm i samhället som vissa tycks vilja tro. Så varför ska majoriteten anpassa sig till minoriteten som verkar tycka det är ok att svika och ljuga?

  Dessutom finns det är väldigt stor dubbelmoral dessa argument. För det lustiga är att av de som är otrogna så vill väldigt få av dem själva bli bedragna. Så mao verkar majoriteten av alla som är otrogna själva tycka det är fel och skulle själva aldrig vilja utsättas för det men att de ska vara ok för dem att lura andra.

  Så frågan handlar egentligen inte dugg om alla ska leva i öppna förhållanden istället för monogama eller om otrohet ska vara accepterat i samhället utan snarare man ska acceptera att man ljuger och går bakom ryggen på sin partner och själv gör saker som man aldrig skulle acceptera att ens partner gjorde mot dem...

  Kort sagt, frågan handlar om varken öppet förhållande vs monogami, den handlar om vi ska eller inte ska acceptera falskhet och lögner och det är en HELT annan sak. 
 • Anonym (sådär­)
  Fre 11 dec 2020 17:34
  +2
  Anonym (Stina) skrev 2020-12-11 14:10:11 följande:
  Lycka till. Hur många har du kvar i din lilla fantasibubbla.
  Det är väl lite där skon klämmer Stina. Du verkar tro att alla lever som du gör och resonerar som du gör och tror på allvar att ditt liv är norm för alla och att alla som inte gör det lever i en fantasibubbla.

  Ditt sätt att leva är på inget sätt norm, och det är kanske på tiden att du inser det.
 • Anonym (sådär­)
  Fre 11 dec 2020 17:36
  +2
  Anonym (Stina) skrev 2020-12-11 15:28:54 följande:
  Vad får dig att tro att jag misstror alla, det som skiljer är att jag inte blir förvånad eller låter mig påverkas i någon större utsträckning och jag har bra verktyg för att hantera besvikelser och svek och grunden i detta är att inte låta mig bli trauma bonded eller vara beroende av att bli bekräftad av andra.
  Nej, det beror snarare på att du inte ser sex med andra som ett svek för i ditt förhållande är det ok, men du skulle förmodligen bli precis lika ledsen och arg som någon annan om du blev sviken och lurad i saker som du inte accepterar.

  Du har inte bättre verktyg eller är bättre på att hantera besvikelser, du har bara en annan syn på sex med andra i ett förhållande och verkar ha väldigt svårt att fatta att det inte är norm för alla.
 • Anonym (sådär­)
  Mån 14 dec 2020 10:33
  +1
  Anonym (Naivt) skrev 2020-12-11 18:25:36 följande:
  Du är en riktigt kul kille du. Vad vet du om Stina och vilka verktyg hon har. Personer som jobbar med sig själva genom Tantra, RAIN, Mindfulness, Tummo och en massa andra verktyg för att leva här och nu och med medveten närvaro som Stina tydligen gör har ofta dels en hel annan syn på tillvaron och också en helt annan verktygslåda att hantera livet när livet drabbar som det tenderar att göra än vad medelsvensson har. Har av inlägg förstått att hon jobbat med Tantra och medveten närvaro i över tjugo år och jag som bara gjort en åtta veckors kurs i MBSR tycker mig ha många verktyg som de flesta saknar så jag är övertygad om att hon faktiskt har hel andra verktyg för att hantera livet än vad du har och om jag skall vara hel ärlig tycker jag att du är minst sagt patetisk i ditt resonemang.
  Som sagt, folk får använda vilka verktyg de vill så länge ALLA är med på det vilket man inte är vid en otrohet. Exakt vad är det som är patetiskt med att förespråka att folk ska ge fan i att gå bakom ryggen på sin partner?

  Jag tycker det är betydligt mer patetiskt att förespråka att det skulle vara ok att svika och ljuga för sina närstående med patetiska ursäkter om "verktyg". Ser man Svek och lögner som godtagbara "verktyg" så har man stora problem med sig själv.
 • Anonym (sådär­)
  Mån 14 dec 2020 10:37
  +1
  Anonym (Stina) skrev 2020-12-11 18:58:29 följande:
  Ler lite hånfullt åt din dumhet. Du vet inte vad du talar om. Du vet ju inte ens vad Trauma bound är med tanke på ditt tidigare inlägg.
  Ja, hånfullt är väl grundproblemet här. Du har en hånfull inställning till allt som inte liknar ditt sätt att leva och menar på att det är dumt. Ditt sätt att leva är rätt och alla andra duma.

  Och så länge du har en hånfull och nedlåtande inställning till andra förhållandeformer än din så kommer din förståelse fortsätta vara lika löjligt dåligt.
 • Anonym (sådär­)
  Mån 14 dec 2020 11:04
  +1
  Anonym (Stina) skrev 2020-12-11 18:55:27 följande:
  Jaha och din verklighet är då automatiskt min verklighet. Min moral och mina val är inget majoritetsbeslut och med tanke på att världen är full av Swingers, personer i öppna relationer och andra med fri syn på sex så skulle jag faktiskt bli förvånad om din skenheliga moral som kommer från kyrkliga syföreningen är så himla representativ som du tycks tro.
  Du får ha vilken verklighet du vill så länge du ger fan i att se dig själv som norm för alla och se ner på de som inte lever som du gör för det är extremt löjligt.
  Ditt sätt att leva är på inget sätt norm för alla oavsett hur gärna du vill tro det.

  Att du kallar alla som inte lever som du är bara ännu ett exempel på hur svårt du verkar ha att förstå att du inte är norm för alla och vilken dubbelmoral du har där du kräver att andra ska respektera ditt sätt att leva samtidigt som du själv är nedlåtande mot alla som inte lever som du gör.

  Dessutom blandar du ihop äpplen och päron, för svek, lögner och manipulation är lika lite ok i din värld som hos monogama. Du verkar tack vare din nedlåtande syn på andra förhållandeformer än din bara ha lite svårt att fatta att sex med andra öht skulle kunna klassas som svek och lögner. 
 • Anonym (sådär­)
  Mån 14 dec 2020 12:33
  +1
  Anonym (Stina) skrev 2020-12-14 12:15:08 följande:
  Jösses. Grundfrågan är vilket som är det största sveket. Att svika sig själv och bli något så lågt som en skvallerkärring eller kunna leva med sig själv och faktiskt låta andra leva sina liv och om vilka verktyg man skaffar sig på livets resa för att hantera livet när livet drabbar. Helt rätt att jag ser ner på dig och din skenheliga och naiva inställning det behöver du inte fundera över.
  Att låta någon veta om att personen bli bedragen och ge personen en chans att förhålla sig till det och göra sina egna val är inte att bedra sig själv, det är att göra en annan människa en tjänst.

  Att lära sig acceptera svek lögner och manipulation är inte ett verktyg, det är förnekelse och ren idioti.

  Jo jag har förstått att du ser ner på alla som inte lever som du gör. Men det patetiska är att du förväntar dig att andra ska respektera dig, men det kan du glömma så länge du inte kan respektera andra.
 • Anonym (sådär­)
  Mån 14 dec 2020 13:25
  +1
  Anonym (Stina) skrev 2020-12-14 13:10:12 följande:
  Som om det skulle få mig att ligga sömnlös på nätterna. Om det nu är så dåligt att lära sig att hantera saker som händer i livet så fundera över varför jag accepterar att saker händer och är rätt lycklig medan andra låter en sådan liten sak som att en partner har sex med någon annan bli ett jättetrauma.
  Nja, fast jag tror faktiskt inte du skulle acceptera lögner och svek i andra sammanhang än sex. Du verkar som sagt bara ha svårt att fatta vad det betyder för andra som inte lever som du gör.

  Du verkar inte ens kunna klara av att förstå att andra inte vill leva som du gör, så  jag tror inte för en sekund att du hanterar saker bättre än andra eller är lyckligare än någon annan. 
Svar på tråden Fruns älskare
Logga in
Bli medlem