• Anonym (sådär­)
  Tis 13 okt 2020 11:23
  4153 visningar
  435 svar
  +2
  Inlägg från Anonym (sådär) Visa alla inlägg
  435
  4153

  Fruns älskare

  Anonym (Stina) skrev 2020-10-13 11:06:55 följande:
  Ditt resonemang strider helt mot min erfarenhet. De flesta vet redan men väljer att blunda så ditt antagande om att de flesta vill bli kontaktade av en skvallerkärring tror jag inte ett ögonblick på. Det man med nästa 100% säkerhet vet är att skvallerkärringar inte skvallrar i något gott syfte, tror man det är man mer än lovligt naiv.
  Jo vi har redan förstått att du bara kan utgå ifrån dig själv och dina erfarenheter. Men världen är mycket större än dig och dina erfarenheter och så länge du inte klarar av att förstå det så kommer du heller aldrig kunna se längre än dig själv.
 • Anonym (sådär­)
  Tis 13 okt 2020 12:45
  #98
  +4
  Anonym (Stina) skrev 2020-10-13 12:31:34 följande:
  Nej. Oftast när man får sätta sig ner och diskutera så brukar folk tänka ett varv till och då kommer dom oftast till samma slutsats som jag och i övrigt är jag absolut inte konflikträdd och står för mina åsikter och den livserfarenhet jag har av att leva ett för många rätt märkligt liv med väldigt mycket filosofin att jag tar hand om min skit och andra tar hand om sin egen.
  Haha, ok så du tror på fullt allvar att alla egentligen tycker som du "bara de tänker efter ett par var till"?  Alla är som du egentligen, de har bara inte sett ljuset än.. typ?
 • Anonym (sådär­)
  Tis 13 okt 2020 12:58
  +2
  Anonym (Nja) skrev 2020-10-13 12:44:43 följande:
  Nej då, du skadar ingen genom att låta denne lyckligt ovetande fortsätta med sitt liv sådant som det är. Den som verkligen, verkligen inte vet, kommer i de flesta fall aldrig att få veta utan lever lyckligt förvissad om att hen har det perfekta förhållandet, precis så som hen vill ha det. Väldigt många som lever i väldigt långa relationer har den där tanken att det spelar faktiskt ingen större roll, men det tar emot att erkänna, för då dyker någon riktigt aggressiv person upp och berättar för oss vilka dåliga människor vi är som låter oss trampas på. Hemlis: vi bara tycker inte att det är värt något jävla ståhej. För tjugo år sen var jag ensam bland mina vänner om den här åsikten, allt eftersom de tagit sig igenom längre relationer, otrohet mm så börjar de komma till samma slutsats: vem fan bryr sig, bara vi har det bra ihop när vi är ihop. Några få väldigt arga personer i omgivningen gör ett öppet godkännande allt för tungt bara. Men det spelar ingen roll vad andra gör i sina relationer, om du är tydlig i dina med att otrohet är det lägsta du kan tänka dig så är ju det klargjort. Resten av oss kan få leva som vi vill utan att du bestämmer det åt oss också.
  Fast lyckligt ovetandes är man ju bara om man vill vara ovetandes i annat fall är man ju inte lycklig utan bara väldigt lurad.

  Nejdå, att bli lurad och manipulerad år efter år är absolut inte "lycka". Ingen vill leva så. Det enda som skiljer är att vissa (den stora majoriteten) vill ha reda på det oavsett vad det kostar dem medan andra klarar inte av att hantera verkligheten och stoppar hellre huvudet i sanden. Sen finns det vissa som inte bryr sig men de är som sagt väldigt få och du pratar hela tiden om "många" vilket är ett falsk påstående. Att påstå att bli lurad och manipulerad är detsamma som "lycka" är befängt.

  Vilka resten av oss? Du och de väldigt väldigt få som inte vill veta eller inte bryr sig? Varför ska man utgå ifrån undantagen när oddsen är oändligt mycket större att personen vill veta och är väldigt tacksam över att få veta?

  Att påstå att avslöja sanningen är detsamma som att "bestämma" åt andra är även det direkt felaktigt. Den som avslöjar sanningen bestämmer ingenting, det gör den som blivit bedragen. Det enda den som avslöjar sanningen gör är att ge personen en chans att bestämma, vad personen sen väljer är upp till personen själv.
 • Anonym (sådär­)
  Tis 13 okt 2020 13:19
  Anonym (Potatisgrees) skrev 2020-10-13 12:32:06 följande:

  Menar du ?alla andra? som i normen som skapats av alla ?normala?? Tycker inte rätt eller fel definierar denna moraliska frågeställning alls. Allt är långt ifrån svart eller vitt här i livet.
  En norm är ju det som de flesta tycker. Och normalt är då att tycka som de flesta tycker och onormal blir då att inte tycka som de flesta tycker. Sen kan normer skilja sig från kultur till kultur och vissa normer kan te sig väldigt märkliga för andra, andra normer är mer generella över hela världen.

  Rätt eller fel är ju precis vad denna frågeställning gäller och inte bara moraliskt utan även rent praktiskt, för om 90% vill veta sanningen så gör du ju helt rätt i att berätta i 90% av fallen. Och att inte berätta blir då fel i 90% av fallen. Vissa i denna tråd försöker det att framtå som att de flesta inte alls vill veta och att man gör fel i att berätta vilket i sig är ett falsk påstående, och alla argument kring det kommer då bli felaktiga eftersom de bygger på ett falsk antagande.

  Förklaringar till omoraliskt beteende är ofta väldigt färggranna, men rätt och fel är oftast väldigt vart eller vitt. Om du ger någon en smäll för att du blev förbannad så finns det kanske jättebra förklaringar som kan vara väldigt färggranna, men ATT du slog personen istället för att ha hanterat det på ett bättre sätt är fel oavsett.

  Bara för att situationer i livet kan vara komplicerade så betyder inte det att hur man väljer att hantera dem inte är svart eller vitt. Det kan finnas förklaringar till varför man valde att hantera dem på fel sätt (ur ett moraliskt perspektiv), men fel är det oavsett.
 • Anonym (sådär­)
  Tis 13 okt 2020 13:26
  +1
  Anonym (Stina) skrev 2020-10-13 13:15:34 följande:
  Det beror väl på hur snabb du är på att bearbeta dina känslor och hur mycket du sopat under mattan. Det jag kan garantera är att ju längre man väntar med att ta tag i sina känslor desto tuffare blir det. Kan rekommendera frigörande andning och en metod som heter RAIN för att bearbeta gamla känslor. Bara att du efter två år kan komma på tanken att söka bekräftelse på att du gjorde rätt tyder på det är rätt mycket som skaver och som måste bearbetas om du skall komma vidare på riktigt. Det du gör med denna tråd är det som kallas falsk tillflykt. Gör dig själv tjänsten att skaffa dig en sann fristad istället.
  LOL... det här bli bara mer bisarrt för varje inlägg... så nu menar du att om man inte kommit till samma insikt som du så ska man fundera över olika slags metoder så man till slut kommer fram till samma åsikt som du för just din åsikt är otvivelaktigt rätt alla i hela världen?

  Jag tror ärligt talat att väldigt få människor vill bli lika inskränkta som du och tro att universum snurrar kring dem själva och att man själv är mall för alla människor på planeten... det låter inte riktigt friskt. Och din sk fristad verkar mest bestå av en bubbla som bygger på en massa inbillningar som i sin tur baseras på total oförmåga att kunna se längre än sig själv.
 • Anonym (sådär­)
  Tis 13 okt 2020 13:41
  Anonym (Stina) skrev 2020-10-13 13:30:49 följande:
  Ok. så du tycker att det är fullt friskt och helt normalt att efter två år söka bekräftelse på att man gjort rätt genom att ventilera det på ett internetforum. Väx upp och ta tag i ditt liv är mitt råd.
  Säger personen som i tråd efter tråd "ventilerar" sina åsikter och alltid blir "missförstådd" Drömmer
 • Anonym (sådär­)
  Tis 13 okt 2020 13:52
  +2
  Anonym (Stina) skrev 2020-10-13 13:49:32 följande:
  Ställ dig gärna frågan vad var syftet med denna tråd. Den dag du ärligt kan svara på det så har du också hittat en del svar om dig själv och det som drev dig till att göra som du gjorde och den bekräftelse du sökte med att starta denna tråd. Jag är för min del så trygg i mig själv att jag aldrig söker bekräftelse hos andra, ser det bara som beröm att skvallerkärringar missförstår mig.

  Tror att du har rätt mycket trauma bonding i dig
  Ställ dig frågan varför ingen någonsin håller med dig i någon tråd och varför du ändå tror att alla egentligen håller med dig?
 • Anonym (sådär­)
  Tis 13 okt 2020 15:06
  +1
  Anonym (Stina) skrev 2020-10-13 13:58:14 följande:
  Varför skulle jag göra det. Har som jag tidigare skrev inget behov av att få bekräftelse av att andra håller med. Det är du och ingen annan som har ett behov av bekräftelse och hoppas på att få den av andra skvallerkärringar här på FL. Det kallas trauma bounding och grundar sig i att man är otrygg i sig själv.
  Och du ser inte alls något konstig i att tro att alla egentligen tror som du men bara inte fattat det än och bara man tänker några var till eller tar hjälp av någon slags metod så kommer man till slut komma till samma slutsats som du?

  Ett det ett friskt resonemang?
 • Anonym (sådär­)
  Tis 13 okt 2020 15:43
  Anonym (BBW) skrev 2020-10-13 15:20:57 följande:

  Tycker nog att Stina har en poäng i frågan vad TS har för syfte med att ventilera detta nu. Det är två år sedan TS av bitterhet förstörde för andra. Kan köpa att man gör det för att man känner sig sårad och kränkt men snack om att man gör det för att älskarens fru förtjänar att veta är rätt genomskinligt. TS fattade ett beslut och det får stå för honom men benämn saker för vad dom är. Det var en hämnd och inget annat.


  Uttrycket ventilera är det Stina som lade fram givetvis i syfte att få TS motiv att framstå som irrationella och hans argument som en produkt av hat och hämndlystnad.

  Jag skulle kalla det diskutera, och jag ser inget som helst konstigt i att kunna diskutera saker man själv varit med om. Tycker snarare det är fullt normalt att intressera sig för frågor man själv har erfarenheter av.
 • Anonym (sådär­)
  Tis 13 okt 2020 15:45
  Anonym (Stina) skrev 2020-10-13 13:30:49 följande:
  Ok. så du tycker att det är fullt friskt och helt normalt att efter två år söka bekräftelse på att man gjort rätt genom att ventilera det på ett internetforum. Väx upp och ta tag i ditt liv är mitt råd.
  Japp jag tycker det är fullt friskt att intressera sig för frågeställningar man har egna erfarenheter av. Du skriver ju oxå här. Betyder det att du oxå är knäpp?
Svar på tråden Fruns älskare
Logga in
Bli medlem