• Anonym (sådär­)
  Tis 13 okt 2020 16:20
  4149 visningar
  435 svar
  Inlägg från Anonym (sådär) Visa alla inlägg
  435
  4149

  Fruns älskare

  Anonym (Stina) skrev 2020-10-13 16:11:17 följande:
  Jag skriver inte och frågar FL om jag gjorde rätt för två år sedan. Tryggheten att stå för det jag gör har jag redan och jag benämner saker vid sina rätta namn. Att jag är knäpp är ingen nyhet och det är en egenskap jag är stolt över och odlar. Kan garantera att jag gör saker och njuter av saker som de flesta här på FL inte ens har sett på film.
  Ja det förklarar ju ett och annat...
 • Anonym (sådär­)
  Tis 13 okt 2020 16:55
  +4
  Anonym (BBW) skrev 2020-10-13 16:29:22 följande:
  Att diskutera är en sak men det kan knappast vara TS intention med tråden. Att diskutera ett beslut man tog för två år sedan är att söka bekräftelse på att man gjorde rätt. En helt annan sak att diskutera och ventilera om det är klokt att kontakta innan man gör det. Säger inte att jag inte skulle ha gjort som TS men jag hoppas och tror att jag är klokare än så. Skulle dock om jag kontaktade den fjärde personen i dramat i alla fall vara ärlig med mitt motiv. Hämnd är inget ädelt motiv men i vissa lägen rätt förståeligt.
  Nja, han skriver ju även att :

  "Jag läser här att flera resonerar som så att "jag lägger mig inte i deras förhållande"? Varför?"

  Jag tolkar det mer som att han senare efter att ha spenderat tid här på FL märkt att vissa verkar störa sig på att man berättar och undrar varför... dvs det är inte hans eget agerande som han undrar över utan varför vissa stör sig på att man avslöjar en otrohet.

  Ser inget konstig alls i frågeställningen. Det är trotts allt ett ganska vanligt diskussionsämne på FL
 • Anonym (sådär­)
  Ons 14 okt 2020 10:52
  +2
  Anonym (BBW) skrev 2020-10-14 04:39:36 följande:
  Tycker faktiskt att det finns mycket som är klokt i hennes resonemang. Man behöver inte vara tankeläsare för att förstå vad som var TS drivkraft till att göra som han gjorde. Att tro att det rörde sig om något annat än en behov av att hämnas är bara tramsigt och fånigt.
  Fast undrar om inte det ni gör är värre...tankeläsning är ju åtminstone ett försök att försöka förstå vad som rör sig i huvudet på någon. Du (och Stina)  kommer fram till slutsatsen att allt bara var hämnd baserat på ingenting. TS har själv sagt att det inte var anledningen, flera här har förklarat varför det inte behöver vara hämnd. Men nej det kan det absolut vara enligt dig men du har ingen som helst förklaring till varför det inte kan vara något annat än hämnd, det är bara nåt du fått för dig utan grund och utgår ifrån det från det i hela din argumentation.

  Behovet av att hämnas är absolut inte tramsigare än någon annan känsla, det är precis lika naturligt som att bli kåt och eller kär. Det som verkligen är fånigt är hur vissa i denna tråd ställer sig väldigt förstående till att någon kan bete sig som en skithög pga att personen blev kåt eller kär... då är det tydligen helt ok att agera irrationellt och svinaktigt, det är bara "mänskligt" som det så fint heter.  Men tydligen får den som drabbas av andras svineri inte på något sätt bli arg, sårad och vilja hämnas, nejdå då är det bara tramsig och fånigt och totalt jävla omänskligt. Ungefär som att det skulle vara värre än anledningen till det.

  Ditt resonemang påminner lite om att stå och titta på när någon åker på stryk och tycka det är "mänskligt" att spöa upp någon för personen blev ju faktiskt arg ju, det måste man väl kunna förstå? Sluta döma, ha lite förståelse och empati, det är ju hur mänskligt som helst juh... men när det som fick stryk blir förbannad och vill slå tillbaka så ställer man sig och gapar om hur tramsig och fånigt det är att ta till våld, då ska det absolut inte visas någon förståelse eller empati.

  Varför ställs det så olika krav på vuxet och korrekt agerande från den som varit otrogen mot den som blivit bedragen?

  Det är fan ren hyckleri utan dess like!
 • Anonym (sådär­)
  Ons 14 okt 2020 11:12
  +1
  Anonym (BBW) skrev 2020-10-14 10:15:53 följande:
  Att styras av lust är ganska naturligt då den sexuella energin är en av våra starkaste drivkrafter.

  Har rätt stor förståelse för att den drivkraften kan leda till otrohet. Inte moraliskt det bästa man kan göra men det är mycket sällan ondska som driver personer till otrohet så på min skala står en person som av nyfikenhet och sexuell lust lockats till otrohet bra mycket högre i kurs än det vissa kallar för skvallerkärringar som är så lågt man kan sjuka på min skala.

  Min man och jag insåg för drygt tjugo är sedan den sexuella drivkraften och det onaturliga i att leva i sexuellt monogama relationer så vi har givna spelregler runt detta och har regelbundna partnerbyten och swingersträffar som en ventil för att leva ut sexuell lust och nyfikenhet.
  Du vet inte vad du pratar om, människor har en hel arsenal med instinkter som ALLA tjänar sitt syfte där sexdriften bara är en av många.

  Att kunna bli arg och kunna försvara sig är en precis lika viktigt som att drivkraften att föröka sig. Om du inte kan försvara dig så dör du, är du död kan du inte göra barn.

  Det är så extremt jävla fånigt hur vissa hela tiden lyfter fram just kåthet och förälskelse som känslor som är så mycket bättre och mer värd är någon annan känsla att de då bara måste ha helt andra spelregler än alla andra känslor. Blir man kåt så är det helt ok att bete sig hur fan man vill, men alla andra känslor ska man hålla under kontroll. Det är bara rent nonsence där man godtyckligt lyfter fram sin favvokänsla bara för att man själv gillar den bäst och sätter helt andra ramar kring den efter sitt eget tycke. Men det är fel. Kåthet och förälskelse är en känsla som alla andra och är varken mer eller mindre värd är någon annan känsla.
 • Anonym (sådär­)
  Ons 14 okt 2020 11:36
  +2
  Anonym (BBW) skrev 2020-10-14 11:18:32 följande:
  Har jag på något sätt sagt att jag inte förstår känslan av att vilja hämnas. Det jag retar mig till vansinne på är när man försöker skriva om sitt primitiva behov av hämnd till något ädelt. Diskussionen skulle bli mycket bättre om man benämner saker för vad dom är och inte försöker sig på att spela ädel när man är i affekt och känner sig sårad och kränkt.

  Att jag förmodligen inte varken tidigare eller i dagsläget skulle hamna i den affekten och det primitiva hämndbehovet handlar självklart om att otrohet är inte något konstigt och inte en jättegrej för mig.

  Insåg redan för tjugo år sedan tillsammans med min man att vi båda har på tok för stark sexuell drivkraft och är alldeles för nyfikna för att må bra av sexuell monogami och fattade då beslutet att hitta spelregler för detta. För vår del ett väldigt klokt beslut som förmodligen gjort att vi inte hamnat i läget att behöva bli sårade av någon otrohet. Självklart inte en lösning för alla.

  Den sexuella drivkraften är nog den starkaste kraften vi har som människor vilket är helt naturligt då det är den kraften som säkerställer vår arts långsiktiga överlevnad.

  Åter igen, att misshandla folk vara pedofil och liknade är olaglig och då skall man självklart ingripa, att som vuxen ha helt frivillig sex är på inget sätt olagligt även om man har sex med någon annan än den man har en relation med. Vänligen skilj på äpplen och päron så blir det mycket enklare att diskutera vad man skall ingripa mot och vad man skall låta vuxna människor sköta själva.
  Och ändå sitter du och kallar det för tramsigt och fånig samtidigt som du lyfter upp andra primitiva behov till skyarna och menar på att de är så mycket bättre och ädlare att de tillåter att man beter sig precis hur fan man vill?

  Vad du och din man kom fram till är total irrelevant för denna frågeställning eftersom du och din man kom fram till det TILLSAMMANS och under varandras medgivande vilket inte har ett skit med otrohet att göra eftersom otrohet är ett fegt och patetiskt sätt att kringgå gemensamma beslut och ge sig själv rätten att agera hur fan man vill UTAN sin partners medgivande.

  Nej, instinkten att föröka sig är INTE den starkaste drivkraften vi har, den starkaste drivkraften vi har är att ÖVERLEVA. Och för att överleva tar vi hjälp all en hel drös med instinkter vi alla är födda med. Som sagt du verkar inte ha en aning om vad du pratar om utan slänger dig med rena känsloargument som bara speglar din egen inställning till saker.

  Att prata om lagligt är olagligt är oxå totalt irrelevant eftersom du pratar om instinkter och drivkrafter som inte har ett skit med lagen att göra. Vänligen håll dig till ämnet som du SJÄLV satt.
 • Anonym (sådär­)
  Ons 14 okt 2020 12:09
  +2
  Anonym (BBW) skrev 2020-10-14 11:46:35 följande:
  Nu är du ute och cyklar den den sexuella drivkraften är starkare än drivkraften att överleva. Det har bevisat rent historiskt många gånger och ligger kvar i vår genetiska kod sedan vi var encelliga.

  Om du försöker tänka lite så är det också så att sex mellan två människor när det sker av fri vilja är något fint och livsbejakande men att vara en så kallad skvallerkärring är bara fult, äkligt och ren förstörelselust.

  Självklart har lag och rätt stor betydelse för hur man skall agera.
  Som sagt känsloargument utan någon som helst grund... när vi blir sjuka eller svälter så minskar sexdrivkraften. Hos kvinnor kan svält tom stoppa ägglossning. Så NEJ instinkten att föröka sig är absolut inte primär, den primära är överlevnad och om du tänker lite längre än hur du själv lever så kommer du förstå att det måste vara så för om du inte överlever så kan du inte föröka dig. Överlevnad handlar dessutom inte bara om din egen överlevnad utan även om din avkommas överlevnad. Det räcker inte med att knulla fram ungar vettu, sen måste man ju försöka se till att de överlever oxå.

  Intressant att du tar upp hur fin det är med sex mellan människor men helt utesluter hur fult det är att svika och förnedra en annan människa.... varför försöker du bara lyfta fram det fina i en otrohet men helt ta bort det fula?

  Varför lyfter du fram hur äckligt det är att vara en "skvallerkärring" men helt utesluter hur vidrigt det är att i åraltal gå bakom ryggen på sin partner, svika, ljuga och manipulera sin partner att vara kvar förhållandet genom att undanhålla sanningen?

  Lagen har betydelse för hur du VÄLJER att agera, vi är trotts allt alla födda med ett intellekt oxå och inte bara instinkter. Lagen har däremot inte ett skit att göra med vad folk känner eller våra instinkter. Våra instinkter sattes bra lång innan lagar ens uppfanns. Lagen är en mänsklig konstruktion, instinkter är en produkt av biologi och evolution.
 • Anonym (sådär­)
  Ons 14 okt 2020 12:46
  +2
  Anonym (BBW) skrev 2020-10-14 12:24:46 följande:
  Åter igen du har helt fel med drivkrafter blanda inte samman drivkraft med fysisk förmåga.

  Självklart är sex mellan människor fint när det är ömsesidigt och har förmodligen inte skett med intention att skada någon.

  Att vara en så kallad skvallerkärring görs med intention att förstöra för andra.

  Således väldigt enkelt att sätta in på skalan vem som fattade ett dåligt beslut och vem som är en vidrig person.

  Att fatta dåliga beslut har i alla fall jag väldigt lätt att förlåta men vidriga människor förlåter jag aldrig.
  Och återigen babblar du på utan några som helst belägg för dina påståenden.

  Vilket jävla skitsnack det är att påstå att man är oskyldig för att man inte haft intention att skada. Speciellt inte när det sker full medvetet om att det KOMMER skada dig. Det är som att säga att man är oskyldig till att ha kört ihjäl en unge när man körde i 180 på en 30 väg för att man inte hade intentionen att köra ihjäl någon. Visst du ville säker inte köra ihjäl någon men du borde fattat att om du körde så fort så fanns ganska stor risk för det och alltså är du skyldig oavsett.

  Samma sak med sk skvallerkärringar... en massa idiotiska känsloargument men ingen som helst förklaring till varför intentionen alltid måste vara som du tror och återigen samma patetiska försök att hela tiden bortse ifrån den andra sidan av myntet. Förklara gärna hur att skvallra skulle vara värre än att bedra sin partner i åratal och dessutom manipulera sin partner att vara kvar i förhållandet genom att undanhålla sanningen?

  Ja precis, vidriga människor ska man inte förlåta och att svika, förnedra och manipulera sin partner i åratal är extremt jävla vidrigt och borde därför enligt dina egna mått inte förlåtas. Märkligt att du då sitter och tar det i försvar?
 • Anonym (sådär­)
  Ons 14 okt 2020 12:50
  +1
  Anonym (BBW) skrev 2020-10-14 12:43:42 följande:
  Tror att du gör det klassiska misstaget av att ha läst lite psykologi på gymnasiet och blandar samman Maslows behovstrappa med drivkraft. Drivkraft och behov är inte samma sak.
  Och du gör misstaget att blanda ihop dina egna högst subjektiva känslor och inställning till saker med fakta.
 • Anonym (sådär­)
  Ons 14 okt 2020 12:54
  +2
  Anonym (BBW) skrev 2020-10-14 12:43:42 följande:
  Tror att du gör det klassiska misstaget av att ha läst lite psykologi på gymnasiet och blandar samman Maslows behovstrappa med drivkraft. Drivkraft och behov är inte samma sak.
  Du gör även misstaget att röra ihop polyamori som sker med varandras medgivande med otrohet som sker utan varandras medgivande och gör det till en och samma sak enbart för att man knullar någon annan än sin partner.

  Du och din partner får knulla andra och därför är det ok för alla andra med. om det sker med eller utan sin partners medgivande skiter du fullkomligen i, bara det knullas friskt så är det fint, nobelt och härligt för sexet är ju såklart det enda som räknas i sammanhanget. Om det sker på bekostnad av ett stork svek, lögner och manipulation av sin partner skiter ju du såklart i.
 • Anonym (sådär­)
  Ons 14 okt 2020 13:21
  +2
  Anonym (BBW) skrev 2020-10-14 13:08:20 följande:
  Jag skiter långt ifrån i min partner men det är vår relation ingen annans. Andra har sina relationer och den får och skall dom sköta själva. Vad är det som är så svårt att ta till sig i detta. Att du tycket att skvallerkärringar inte är jordens avskum får stå för dig försök inte att få mig att se på så kallade skvallerkärringar på annat sätt än vad jag gör för du kommer att misslyckas fatalt.
  Frågan var inte om du skiter i DIN partner, frågan är varför du skiter i att andra knullar runt utan SIN partners medgivande och gör det genom att svika, ljuga och manipulera sin partner.

  Vad är det som är så svårt med att förstå skillnaden mellan att knulla runt MED sin partners medgivande och UTAN sin partners medgivande?

  Att du tycker otrogna människor är värdens bästa och sk skvallerkärringar avskum beror på att du hela tiden medvetet undviker frågan om sexet sker med eller utan sin partners medgivande och tar helt bort sveket, lögnerna och manipulationen ur ekvationen och medvetet förvanskar frågeställningen till att enbart handla om att ha sex.

  Du kanske borde fråga dig själv varför du hela tiden undviker den frågan istället för att spy galla över sk skvallerkärringar.

  Är det ok att svika sin partner?
  Är det ok att ljuga för sin partner?
  Är det ok att manipulera sin partner?

  Om inte, varför sitter du och tar det i försvar?
Svar på tråden Fruns älskare
Logga in
Bli medlem