• Anonym (sådär­)
  Ons 14 okt 2020 15:39
  5078 visningar
  435 svar
  +1
  Inlägg från Anonym (sådär) Visa alla inlägg
  435
  5078

  Fruns älskare

  Anonym (sådär) skrev 2020-10-14 15:30:06 följande:
  Nejdå, civilkurage är när står upp för sina värderingar trotts risk för att man får skit för det. Vilket är vad man gör när man avslöjar en otrohet.

  Att enbart bry sig om sig själv och skita i alla andra är inte civilkurage, det är egoism.
  Och när vi ändå är inne på att klargöra begrepp så kan vi även ta upp begreppet dubbelmoral.

  Du tycker att det är fel att din partner sviker era löften och ljuger för dig men tycker det är helt rätt att man gör det mot någon annan... det kallas för dubbelmoralFlört
 • Anonym (sådär­)
  Ons 14 okt 2020 15:44
  +1
  Anonym (BBW) skrev 2020-10-14 15:37:30 följande:
  Men nu är du väl extrem obegåvad igen. Ett par av mina grundvärderingar är att jag inte på något sätt bryr mig och vem som har sex med vem plus att jag hatar skvaller och så kallade skvallerkärringar vilket borde ha framgått rätt tydligt. Så min fråga är rätt enkel hur skall jag stå upp för mina värderingar och visa civilkurage i detta tycker du.
  Fast nu snackar vi ju inte bara om sex utan även om svek, lögner och manipulation, eller hur? Det var ju de frågorna du inte velat svara på.

  Jag skulle vilja påstå att det är fruktansvärt obegåvat att ta en frågeställning, ta bort allt man inte gillar och bara spara det man gillar och kalla andra för obegåvade när de påpekar ens patetiska försök att förvanska frågeställningen. Det är inte bara obegåvat utan även väldigt omoget.
 • Anonym (sådär­)
  Ons 14 okt 2020 15:46
  Anonym (BBW) skrev 2020-10-14 15:41:31 följande:
  Det är fortfarande deras relation, deras regler, deras eventuella regelbrott således inte min sak att varken skydda, fördöma eller för den saken lägga mig i.
  men du är jävligt duktig på att fördöma de som fördömer svek, lögner och manipulation...

  Är det dubbelmoralen som tittar fram igen?
 • Anonym (sådär­)
  Ons 14 okt 2020 16:12
  Anonym (BBW) skrev 2020-10-14 15:52:35 följande:
  Nej det är det inte. Jag ser det dock sällan som att det finns en klar förövare och ett klart offer. Finns ofta många bakomliggande faktorer och egentligen finns det bara offer i dessa sammanhang men som sagt jag låter folk sköta sitt ända tills den dag dom söker upp mig för råd och stöd för att komma vidare. Är dock lite speciellt då jag bara gör detta i swingerskretsar när det gått lite snett.
  Det finns inga bakomliggande faktorer för otrohet, det finns däremot bakomliggande faktorer för att vara missnöjd med sin relation. Men hur man sen väljer att hantera sitt missnöje har inget med de bakomliggande faktorerna att göra utan ligger till 100% på en själv.

  Jo jag har förstå att du skiter i andra och bara bryr dig om dig själv, men andra kanske inte är lika egoistiska som du och vill hjälpa andra att slippa bli förda bakom ljuset och därför säger man sanningen.

  Dessutom är ditt exempel återigen vinklat och missvisande då man för att söka råd och hjälp först måste vara medveten om problemet vilken man inte gör när man inte vet sanningen. Hur har du tänkt dig att någon ska komma till dig med frågor om något personen inte vet om?
 • Anonym (sådär­)
  Ons 14 okt 2020 16:14
  +1
  Anonym (BBW) skrev 2020-10-14 16:11:19 följande:
  Om alternativer är att må dåligt av se en så kallad skvallerkärring i ögonen när jag borstar tänderna så det självklara svaret att jag kommer självklart inte att lägga mig i om det handlar om att någon har sex med någon annan än sin partner.
  Och alternativet att må bra av att slippa bli lurad existerar inte i din värld?
 • Anonym (sådär­)
  Ons 14 okt 2020 16:16
  +2
  Anonym (BBW) skrev 2020-10-14 16:06:44 följande:
  Om vi skall tala moral så är sköt dig själv och låt andra sköta sitt en enkel och bra princip.
  Det är som sagt inte moral, det är egoism.
  Bra om du håller reda på begreppen.
 • Anonym (sådär­)
  Ons 14 okt 2020 16:52
  +1
  Anonym (BBW) skrev 2020-10-14 16:27:11 följande:
  Ja det är väldigt egoistiskt att låta andra sköta sina egna liv. Men vet du vad, jag bryr mig väldig lite om vad du tycker är egoistiskt eller ej.
  Fast som det redan påpekat 150 ggr men som fortfarande inte verkar gå in hos dig så är ju att svika, ljuga för och manipulera sin partner inte detsamma som att "sköta sitt liv" för den som blir bedragen har ju ingen möjlighet att sköta något personen inte vet om. Att du tycker det säger en hel del om din moral. Det är snarare först när man avslöjat sanningen för personen som personen får en chans att "sköta sitt liv", men det tycker ju du är hemskt.

  Jo, jag har redan förstått att du inte bryr dig om någon annan än dig själv.
 • Anonym (sådär­)
  Ons 14 okt 2020 17:14
  +3
  Anonym (BBW) skrev 2020-10-14 16:56:54 följande:
  Vet du vad. Jag är 56år gammal och har levt mitt liv med min moral och sätt att se på saker i många av dessa år. Du kan tjata om den moral du tycket att jag skall ha två hundra år om du vill det kommer inte att förändra ett skit.
  Vad har ålder med moral att göra? Man kan väl leva med sunkig moral tills man fyllt 95?

  Att du kommer ha dina märkliga värderingar tills du dör tvivlar jag inte på för en sekund, dock sitter ju du här och gnäller över andras moral när de avslöjar en otrohet. Det kommer ju inte heller förändra ett skit.
 • Anonym (sådär­)
  Ons 14 okt 2020 17:32
  +1
  Anonym (BBW) skrev 2020-10-14 17:22:32 följande:
  Men jösses har du äntligen fattat att vi är två olika personer och har olika bakgrund, livsstil och värderingar och att detta avspeglar sig i olika sätt att se på sex, otrohet, skvaller och liknande. Vem som har sunkigs värderingar ser vi minst sagt lika olika på och även där kommer vi aldrig att komma till någon samsyn.
  Ah, den gamla... "alla hittar på sin egen moral såsom det passar dem för stunden och det ska alla acceptera och därför existerar inte sunkiga värderingar för alla är lika bra bara man själv tycker det...."

  Det argumentet håller inte heller, moral avgörs inte av individen, moral avgörs av samhället. Omoraliska handlingar blir inte moraliska bara för att personen som utförde dem tyckte det var moraliskt.

  I ditt fall är det dessutom mycket lustigare än så för du verkar själv hålla med om normala värderingar när det gäller i hur din partner ska bete sig mot dig. Du är inte ok med att han sviker, ljuger och manipulera. Däremot verkar du tycka det är helt rätt att man gör så mot andra. Du har dubbla måttstockar, en för dig själv och en för alla andra.... dvs dubbelmoral.
 • Anonym (sådär­)
  Ons 14 okt 2020 17:46
  Anonym (BBW) skrev 2020-10-14 17:39:57 följande:
  Vilket jävla svamel. Värderingar är självklart högst individuella och ingen tävling i timmar upp på Facebook.
  Jasså, så menar på allvar att du kan hitta på dina egna moraliska värderingar och sen applicera dem på vem du vill och alla kommer acceptera det?

  sv.wikipedia.org/wiki/Moral

Svar på tråden Fruns älskare
Logga in
Bli medlem