• LFF

    Tvillingar BF maj 2021- livrädd !

    Mina tvillingar är födda i november 2013. Fick veta att jag väntade två i v7+5 (blev tillbakaflyttad till 7+2). Fick total chock. Då jag hade två misslyckade graviditeter bakom mig var jag väldigt oroligt fram till RUL. 

    Jag hade en moderkaka i framvägg och en i bakvägg (mina är bedömda att vara tvåäggstvillingar) och de mest sparkades mot varandra så gick jag miste mycket av känslan av sparkar. Var väl i 7 månaden när jag väl kände och såg något. Innan dess var det bara på ultraljuden som jag såg att de levde, vilket också var en konstig känsla, att se dem leva rövare där inne och inte känna något

    Under själva graviditeten mådde jag superbt. Inga foglossningar, inget överdrivet illamående, inga problem alls förutom att jag var sjukt trött efter jobbet (somnade i bilen varje eftermiddag, sambon skjutsade mig till och från jobbet, och la mig tidigt varje kväll). Hade bra järnvärden med hjälp av järntabletter och inga problem med högt blodtryck eller graviditetsdiabetes.

    På BF blev det igångsättning. Efter 40 timmar och ett akutsnitt kom de ut. Min kropp pallade inte mer och när vi fick beskedet att jag var ihopsydd så hamnade min kropp i chock så jag missade barnens första dygn i livet då jag istället låg på IVA (man trodde jag hade fått en allergisk reaktion men det var bara att jag var helt slut).

    Hade problem med amningen, delammade de första 4 månaderna innan jag gav upp helt. 

    För oss var det en lycka att barnen var synkade redan från start, inget vi behövde jobba på. Barnens pappa var hemma första månaden på sina pappadagar och för oss räckte det tillräckligt. 

    Nu fyller de snart 7 år, går i varsin klass i skolan och det är full rulle konstant. Har två barn med massvis med energi men de kan även sitta och pyssla och pärla i timmar. 

  • LFF
    nattfjäril89 skrev 2020-10-13 19:55:26 följande:
    Nä jag har inte förstått det än så. Kanske när de kommer ut haha. Är ju en del extra kontroller och ultraljud man går igenom om man jämför med ett barn. Gått varannan vecka på tillväxtultraljud och specialistmödravården sedan vecka 25.
    Väntar du enäggs?

    För tvåäggs är det ultraljud v28, 32 och 36 . I övrigt gick vi hos vanliga BM för kontroller av graviditeten i övrigt. 
  • LFF
    nattfjäril89 skrev 2020-10-16 12:14:56 följande:
    Nej tvåäggs. I region Skåne är det vecka 25 också som nyss ändrats. Har gått varannan vecka sedan vecka 25.
    Spännande ändå eftersom man hela tiden tidigare sagt att just tvåäggs är som vilken vanlig graviditet som helst bara det att man har två i magen (eftersom de har egna säckar och kakor) och att man inte ska göra ultraljud så ofta (det är ju motiveringen till det fåtalet ultraljud som enlingsgravida får). 

    Men iofs, det vore ju inte så konstigt om man tidigarelagt ultraljuden eftersom det är verkar vara mer regel än undantag att man sätter igång (eller snittar) förlossningen i v38 nu. När jag väntade mina så skulle jag ju prompt gå till BF om det inte satte igång självmant innan dess.
Svar på tråden Tvillingar BF maj 2021- livrädd !