• NatMar005

    Vi med Bim i nov 2020

    Hallå på er alla där ute som försöker bli gravida!

    Den här tråden är för alla oss med Bim i november. Här kan vi följas åt mot ett plus. Här stöttar vi varandra och delar erfarenheter, ventilerar osv.

    Skriv gärna er ålder och när ni har Bim så sammanställer jag en lista allt eftersom så blir det lättare att följas åt. :)

    Jag först ut du; 32 år med Bim 7/11.

    Lycka till allihopa!

  • Svar på tråden Vi med Bim i nov 2020
  • Anonym (T3)
    Smellvis skrev 2020-10-22 16:23:19 följande:

    Ja då kan vi ju hålla tummarna för att du hade ägglossning förra veckan och det var nidationssmärtor du kände som ett hugg. Men kroppen är ju så svårtolkad, särskilt när man försöker skaffa barn. Har haft en massa konstiga känningar och smärtor.


    Ja, vi får hoppas det :D Ja verkligen, man skulle aldrig ha trott det. Som någon skrivade här "att man skulle skydda sig, så man inte skulle bli gravid", man skulle aldrig ha trott att det skulle vara så svårt att bli gravid.
  • Achatina

    Hallå. Jag är 31 och har bim 1a November. Det är högst oplanerat ifall jag skulle vara gravid men vi hade av misstag sex väldigt nära min förmodade ägglossning (jag tog fel på en vecka i huvudet). Vi har en son på 22 månader som blev till trots att jag gick på p-piller och jag känner mig lite likadant som när han blev till. Så jag ansluter mig till er och inväntar November!

  • Nykär15
    Anonym (Försökt i 2 år) skrev 2020-10-22 16:37:17 följande:

    Är det någon här som ätit provera (progesteron tabletter) för att bli gravida? Man ska ta dem från dag 16 i cykeln och 10 dagar framåt. För att förhoppningsvis bli gravid då jag inte har bra med progesteron. Problemet är att vad jag förstått så om man inte haft ägglossning ännu så kan progesteron hindra ägglossningen? Tänker att denna kanske utgår från folk som får ägglossning innan dag 16? Jag lär ha ägglossning om några dagar och är på dag 17 idag. Min läkare är nästan omöjlig att få tag på så kan inte. Fråga henne innan de är för sent. :(


    Jag tar progesteron efter äl, men först en vecka efter äl bekräftats med äl-test. Stämmer att äl kan utebli om man börjat för tidigt.
  • Sandans

    Mina flytningar började bli annorlunda igår. Idag vid lunch upplevde jag dem som ägglossningsaktiga. Tog ett extra test och jodå. Äl är på g. Ska kolla igen ikväll innan jag lägger mig med digitalt test och vanlig sticka för att se. För visst är det inte helt positivt än? Tempen idag var fortsatt låg iaf :). Så ikväll börjar myset och några dagar framöver :)

  • Anonym (Försökt i 2 år)
    Nykär15 skrev 2020-10-22 17:46:12 följande:

    Jag tar progesteron efter äl, men först en vecka efter äl bekräftats med äl-test. Stämmer att äl kan utebli om man börjat för tidigt.


    Tar du provera? Då avvaktar jag lite tills min ägglossning varit så jag inte råkar göra så inte ägget släpper :O
  • NatMar005


    Skulle behöva lite hjälp att tyda här mina fellow preg wishers. <3

    Om ni tittar på testerna från idg, alltså de två längst ner. Skulle ni säga att dem är positiva?

    Jag använder appen Premom för att analysera äl-tester men jag vet inte om den säger ifrån när testen är positiva eller om den bara räknar low/high och sen peak. Om den ej säger ifrån när ett test är positivt, kommer peaken då att räknas som positivt och att äl sker 24-48h efter peaken eller hur går det till?

    Är så himla glad bara för att jag ens tycks få äl denna månaden!! Dock går jag på 3 nätter nu och min karl är hemma med pojken så vi har kl 17-20 på oss att mysa och däremellan ska middag och läggning ske med. Kan väl säga att han känner sig stressad med förutsättningarna, kan inte slappna av när pojken är vaken eller är rädd för att han inte ska ha hunnit somna eller kommer vakna...
  • Nykär15
    Anonym (Försökt i 2 år) skrev 2020-10-22 20:20:52 följande:

    Tar du provera? Då avvaktar jag lite tills min ägglossning varit så jag inte råkar göra så inte ägget släpper :O


    Nej jag tar Lutinus, men funkar ju på samma vis och det är viktigt att äl verkligen är förbi.

    Idag kom mensen exakt på bim, skönt ändå när den funkar som den ska. Så nu är det bara att vänta till cd 6 och hoppas kunna köra igång då igen med sex varannan dag. Äl brukar bli stegring cd11 och då brukar det släppa cd12.
  • emmapa22

    Hej alla kämpar! så skönt att kunna dela något sånt här med personer som förstår känslan av att försöka skaffa barn och kunna få stöd av varandra.

    Jag är 23 år gammal och jag och min sambo har varit par i 4 år nu. Vi har försökt skaffa barn i 1 år nu ganska exakt och inget har hänt börjar kännas hopplöst. Jag har regelbunden ägglossning och mens varje månad men inget hänt. Någon som varit med om det tidigare? Att det varit svårt trots äg varje månad? Vi har BIM den 1a november! ser fram emot att följa alla här!! :))

Svar på tråden Vi med Bim i nov 2020