Inlägg från: legomum |Visa alla inlägg
  • legomum

    Obligatorisk förskola från 2 år?!

    Aldrig i livet att de kan göra "skolplikt" från 2 år. Det var nog så krångligt att tidigarelägga skolstarten med ett år och få in den i obligatorisk skolverksamhet.

    Det är galet att göra en sådan sak, förskola är inte den enda rätta vägen för barn i förskoleålder. Tyvärr så har socialstyrelsens forskning som är gjord på 60 och 70 talen endast omformulerats men ej tagit med nyare forskning hur barn mår på förskola och hur verksamheten ser ut idag. Det är med andra ord forskning som är gjord en helt annan tidsålder och med helt andra livsmål. Idag finns mängder utav forskning men när den säger minsta lilla negativa om just förskola så tigs den ihjäl. Forskning som faktiskt är något som vi föräldrar gärna vill få kunskap om.
    Regeringen lobbar 100% för att förskola är det enda rätta för barn och kan även likställas med att föräldrar inte är kapabla att ta hand om och lära sina barn någonting.

    Se bara hur hemmaföräldrars nätverk blir nedtryckta i skorna så fort de har något att säga. (hon som skrev debattartikeln är grundaren av nätverket, Madeleine Lidman)

Svar på tråden Obligatorisk förskola från 2 år?!