Inlägg från: Anonym (Nja) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nja)

    14 årig dotter vill sova hos kille

    Anonym (Kärring mot strömmen) skrev 2020-10-15 11:07:03 följande:

    Fast om er 15-årige son har sex med en 13/14-åring och gör henne gravid så kan man ju undra om inte ni har något ansvar för honom? Skillnaden där är t ex också att hennes föräldrar kan välja att polisanmäla honom för att ha haft sex med en minderårig, ett barn i både lagens mening och rent faktiskt. Så det är inte bara att säga att det är upp till hennes föräldrar, ni har ju också ett barn att ansvara för.


    I lagen står det att personer som är över 15 år inte får ha sex med någon som är under 15 år. Men i lagen står det också att ingen ska dömas om åldersskillnaden är väldigt liten och det är uppenbart att det inte handlat om något övergrepp. Lagen är inte tänkt att stoppa unga personer från att ha sex om de vill.

    Det här avgör om det kan klassas som ett brott eller inte:

    Hur stor åldersskillnaden mellan personerna är.

    Skillnaden i utveckling mellan personerna.

    Om sexet har varit helt frivilligt.

    En 16-åring som har haft sex med en 14-åring brukar oftast inte dömas om det är tydligt att båda ville ha sex och var med på det. (Men det kan hända.)
  • Anonym (Nja)
    Anonym (Behöver inte sova över....) skrev 2020-10-15 14:48:00 följande:

    Att ni inte känner killen eller föräldrarna räcker som anledning, hon vill nog inte att hem honom till er för att hon tycker att ni är pinsamma, det tycker man liksom i den åldern.

    Men om de vill ha sex så har de det ändå, räcker med att man är ensamma hemma någon gång eller på någon fest eller vad som helst, det stoppar du inte med att inte låta henne sova över.

    Själv hade jag sex innan jag första gången sov över hos någon kille men minns ändå vilken underbar känsla det var när man fick sova över, man kände sig stor och vuxen även om man absolut inte var det, det var mysigt och tog förhållandet till en helt annan nivå och det var inte sexet det handlade om


    Jag hade också sex betydligt långt innan det blev några övernattningar... Förlorade oskulden vid 13 - vid 16 fick vi sova hos varandra.
Svar på tråden 14 årig dotter vill sova hos kille