• Fri 16 Oct 2020 09:43
    7196 visningar
    419 svar
    +2
    419
    7196

    Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?

    Jag tycker inte att det är ok.

    Har varit med om det när jag badade med dottern (10 år) och det resulterade i att hon inte ville duscha av sig och kände sig oerhört obekväm med att ha en jämnårig pojke i duschrummet (som dessutom tittade på henne lite mer än nödvändigt, i hennes värld stirrade han på henne, men fullt så illa uppfattade jag det inte). Hon ville bara ut och berättade sedan hur obekväm hon kände sig så det blev inte läge att säga ifrån där och då, men kontaktade simhallen efteråt i händelsen. Fick dock inget svar om åldersgräns.

    Jag tycker att från det att man börjar ha olika omklädningsrum på skolidrotten så blir det knepigt att byta om i annat omklädningsrum än det egna på ställen som inte har unisex omklädningsrum.

  • Fri 16 Oct 2020 09:49
    #39
    Anonym (Annie) skrev 2020-10-16 02:42:04 följande:

    Jag säger nej. Var med mina flickor på badhuset i helgen och de vägrade duscha för det var en pojke i duschen med sin mamma, i kanske 8-9 årsåldern. Mina tjejer är 7 och 10 och vill absolut inte visa sig nakna med pojkar. Jag tycker badhuset ska ordna med egna duschrum till sådana här typer av situationer.


    Ungefär samma upplevelse som hos oss...


    Vad som också är intressant är att pojkmamman i vårt fall, inte verkade anse att de skulle "skynda på" eller hålla sig lite på sin kant. Utan de duschade länge mitti duschrummet och satt ett tag i bastun osv (vi brukar basta men dottern ville bara hem).

  • Mon 19 Oct 2020 10:44
    +1
    Anonym (vet ej) skrev 2020-10-16 14:01:40 följande:
    Var det helt öppna duschar då så alla kunde se alla som duschade? 

    Funderar också på hur reagerade pojken i det fallet? För egentligen är ju han minst lika "utsatt" i så fall eftersom han är ensam kille där inne. Och att de båda satt i bastun ett tag, är det inte lika bra att agera naturligt om han nu måste vara med sin mamma där inne och inte verka som man måste skynda sig och inte titta på någon osv. Jag tror att det beteendet snarare är negativt för pojkens skull. 

    Men om pojken i det här fallet stirrade på andra och betedde sig oförskämt osv så är det en annan sak. 
    Min dotter vägrade att gå in i bastun den dagen och ville inte prata om varför förrän vi kom ut frpn badhuset. Men ja, ett stort duschrum med 6-7 duschar.

    Pojken är absolut lika utsatt och därför tycker jag inte att man tar med sig så pass "stora" barn in på omklädningsrummet och tycker man att man måste så är det bästa i min värld att inte uppehålla sig onödigt länge i varken duschrum eller omklädningsrum. 

    Absolut är nakenhet naturligt osv men det måste få vara självvalt.
  • Mon 19 Oct 2020 11:07
    Anonym (U) skrev 2020-10-18 19:43:36 följande:
    Har ni klagat ?

    Om och om igen om det behövs.

    Varken mammor till blyga flickor eller mammor ( kvinnliga lärare , personliga assistenter ) till pojkar med funktionsvariation ska finna sig i att det finns inte någon lösning så båda flickor och pojkar som behöver hjälp till att byta om ska få bada.
    Ja jag mailade flera gånger men fick inga svar Rynkar på näsan
  • Sat 24 Oct 2020 15:08
    +1
    Anonym skrev 2020-10-24 11:29:17 följande:

    Det räcker att EN person känner sig obekväm.


    Håller helt med!
Svar på tråden Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?