• Anonym (Bada)
    Thu 15 Oct 2020 16:37
    7110 visningar
    419 svar
    419
    7110

    Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?

    Jag undrar om ni tycker det är ok att en pojke på 9 snart 10 år med funktionshinder följer med sin mamma in på damernas på simhallen? Det är inte fråga om ett mentalt funktionshinder utan att han helt enkelt har ett kroppsligt funktionshinder som gör det svårt för honom att klara av ombyte och dusch på egen hand. Det finns ingen pappa som kan ta honom med in på herrarnas.

  • Svar på tråden Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?
  • Anonym (Bada) Trådstartaren
    Thu 15 Oct 2020 18:32
    #11
    Anonym (Even) skrev 2020-10-15 18:01:37 följande:

    Tyvärr känns det inte lämpligt. Tänk om han träffar en klasskompis. Som någon skrivit: hör med personalen om det finns någon annan möjlighet.


    Jag har tänkt på det, men vid den tiden vi tänkt gå och bada brukar det nästan aldrig vara några i hans ålder. Det finns inga separata duschrum eller omklädningsrum vad jag vet, men har förstås inte pratat med dem. Det jag mest funderade på var om även vuxna skulle ta illa upp eftersom han ju är ett lite större barn.
  • Anonym (Bada) Trådstartaren
    Fri 16 Oct 2020 13:01
    #41
    Anonym (K) skrev 2020-10-15 21:00:22 följande:

    Förresten, har han ingen personlig assistent??


    Han har ett lättare handikapp så är inte i behov av personlig assistent varje dag, har svårt för att klä av och på sig själv och att t ex tvätta håret behöver han hjälp med. Dessutom så vill han helst att jag är med honom.
  • Anonym (Bada) Trådstartaren
    Fri 16 Oct 2020 13:05
    #42
    Anonym (P) skrev 2020-10-16 07:48:33 följande:

    Om ni kanske gå på en tid då det inte är så mkt folk


    Gå in innan och fråga om det är okej för de som är där just då. Hojta till om någon ny kommer in så kan de ju vänta några minuter om de vill. Eller t.o.m sätt upp en lapp vid dörren. Tar väl inte så lång tid.
    Problemet är väl mer om någon blir negativt överraskad, då man antar inga killar är där. 


    Vi gör ju det som jag skrev tidigare. Det är nästan aldrig barn kring hans ålder med då, men som sagt så är han ju i en ålder då man kanske borde dra gränsen normalt sett. Vuxna kan ju tycka det är obekvämt med äldre barn där, och det var lite det jag ville höra också hur ni ser på det.
  • Anonym (Bada) Trådstartaren
    Fri 16 Oct 2020 17:22
    #57
    Anonym (Mamma) skrev 2020-10-16 16:00:09 följande:

    Jag blir provocerad av att läsa vad ni skriver. Jag har själv en funktionshindrad pojke som älskar att bada. Hade han inte kunnat följa med in på damernas hade han inte kunnat bada, det roligaste han vet. Ni som skriver anställ en manlig assistent, vet Ni hus svårt det är att anställa vettiga assistenter? I hans fall krävs det dessutom dubbelassitans vilket skulle innebära två manliga assistenter.


    Hur gammal är din son? Och har andra sagt något om att din pojke är med?
  • Anonym (Bada) Trådstartaren
    Fri 16 Oct 2020 18:10
    #66
    Anonym (Mamma) skrev 2020-10-16 17:38:45 följande:
    Han fyller snart 13. Nej ingen har någonsinn sagt något, om någon har kommenterat så har det bara varit possitivt, vad kul att han också kan bada.
    Ok vad bra! Hur allvarligt är hans funktionshinder? Och hur mycket naket blir det i slutändan, jag tänker har ni duschbås eller öppna duschar, och tar ni handduk med er till duschen? På vår simhall är duscharna nämligen helt öppna så det är ju en skillnad i problematiken i så fall. Däremot går vi vid en tid när det nästan aldrig är några i hans egen ålder.
  • Anonym (Bada) Trådstartaren
    Sun 18 Oct 2020 00:04
    -1
    Dimisi skrev 2020-10-17 23:03:34 följande:

    Självklart är det ok. Jag tror ingen frivilligt går in i fel omklädningsrum, så om det är någon av fel kön där, så finns det säkert en anledning.


    Tack! Ja det gör det ju i mitt fall. Tycker du även så om det är öppet duschrum som på vårt badhus alltså alla duschar helt öppet inför varann? För det är ju som andra skrivit att finns det duschdraperier så är det ett mindre dilemma men det gör det tyävrr inte på vårt gamla badhus.
  • Anonym (Bada) Trådstartaren
    Sun 18 Oct 2020 17:35
    -3
    Anonym (Ada) skrev 2020-10-18 17:10:06 följande:

    Nej det är inte ok. Inte ens om pojken inte bryr sej.

    Jag gjorde misstaget att ta med min son på damernas när han gick i ettan. Jag tänkte ens att det kunde vara fel, räknade honom fortfarande som liten.  Min pojke brydde sej inte alls.  Men så träffade vi på en tjej som var ett par år äldre  i omklädningsrummet. Hon sa inget men jag såg hur pinsamt och obehagligt hon tyckte det var att behöva visa sej naken för en kille från samma skola. Efter den gången fick han aldrig följa med in på damernas igen. Och mitt nästa barn var jag noga med att skola in och klara sej själv från första klass. Skulle aldrig utsätta någon tjej för det  igen. Även om det är oskyldigt så ska inte tjejer behöva känna oro för att det ska finnas pojkar när dom byter om


    Så skärpning pojkmammor. Inga pojkar i damernas. Inte ens om pojken inte bryr sej. Glöm inte bort att tjejer är mer mogna både fysiskt och psykiskt än pojkar i låg- och mellanstadieåldern. Och du ts som har en handikappad pojke får försöka hitta på ett sätt att byta om utan att ta med honom in på damernas. 


    Jaha, men det tror jag inte är särskilt vanligt att en äldre tjej blir illa berörd av att en 7-åring är där. Då är det nåt knasigt om man känner så. Finns säkert de som tar illa vid sig av en 5-åring också. Ju mer vi lär barnen att kroppen är nåt att skämmas över och dölja för motsatta könet till varje pris desto skämmigare kommer småtjejer känna sig i allt yngre åldrar. Finns säkert många av SAMMA kön också som skäms för att duscha med andra. Ska vi helt sluta visa oss nakna inför varann vid ombyte och dusch kanske? Vad för det med sig för utveckling egentligen. Ett översexualiserat samhälle kanske.
  • Anonym (Bada) Trådstartaren
    Sun 18 Oct 2020 17:55
    Anonym (Mina) skrev 2020-10-17 21:05:30 följande:

    Självklart okej! På badhuset där jag bor har man stort gemensamt omklädningsrum för damer och herrar och två små om man vill gå undan och byta om. Ovant till en början men det funkar väldigt bra faktiskt.


    Låter ju bra om det fanns det alternativet. Är duscharna också gemensamma då?
  • Anonym (Bada) Trådstartaren
    Sun 18 Oct 2020 18:18
    -3
    Ittan skrev 2020-10-18 18:04:11 följande:
    Fast din inställning kallas egoism. Att inte kunna se det till värdet för andra utan bara bry sig om sitt eget tyckande/sin comfortzone är egoistiskt.

    Om jag skulle tänka så i alla situationer så hade inte mycket varit tillåtet i dagens samhälle.

    Om ingen kan anpassa sig efter en liten Pojkes behov/önskan att kunna bada som andra barn i den åldern för att det kan (observera kan) vara obekvämt för någon/några.

    Om man är så obekväm med situationen i ett omklädningsrum så kan man ju också vänta till dom är färdiga och sedan byta om. Fast det är klart - tänker man bara på sitt eget behov och till sitt så är det väl också en omöjlighet.
    När vi ska bada så är det heller nästan aldrig några andra barn där som jag sett sen förut (och vi har varit där några gånger förut också). Men tror du att vuxna för det mesta är ok med det? Har aldrig velat fråga rakt ut på badhuset. I tråden har det vart fokus på småflickors upplevelser, kan förstå det men tycker det är överdrivet när det handlar om någon med funktionsnedsättning. Som du skriver så kan man ju skyla sig eller vända ryggen till om man har såna problem med en pojke där.
Svar på tråden Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?