• Sat 17 Oct 2020 11:31
    7104 visningar
    419 svar
    -2 +1
    419
    7104

    Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?

    Oj, blir lite rädd för allas kommentarer här.

    Barn mellan 8-10 år är fortfarande små. Jag som förälder hade varit ganska orolig över att släppa iväg mina grabbar på 6 och snart 9 år själv i ett stort badhus.

    Vem har störst problem med detta? Vi vuxna som måste sätta etiketter och åldrar på allt. Att sätta sexuella etiketter på barn redan i 8-10 års ålder?

    Nakenhet är naturligt och om inte vi vuxna gör en stor grej av det så gör inte barnen det heller.

    Barn tittar ja, det ingår i utvecklingen.

  • Sat 17 Oct 2020 11:54
    #86
    -1 +1
    Anonym skrev 2020-10-17 11:45:27 följande:

    Som sagt, de vuxna kvinnorna bryr sig nog inte så mycket.

    Men, flickorna i samma ålder som pojken kanske gör det.

    Ska dessa flickor inte få simma och bada för att en pojke måste byta om i deras omklädningsrum?


    Då har man som förälder ett ansvar att förklara för sina barn att vi alla är olika och har olika förutsättningar här i livet och att en del behöver hjälp i sådan situationer. Barn är väldigt duktiga på att förstå så länge dom får en förklaring.

    När jag var liten och bytande om tyckte jag det var jobbigt om där var andra barn oavsett kön. Att visa sig naken är jobbigt.
  • Sat 17 Oct 2020 12:11
    #92
    +1
    Anonym skrev 2020-10-17 11:59:45 följande:

    Det spelar ingen roll.

    Omklädningsrum är könsuppdelade av en anledning.

    Jag t ex hade redan begynnande bröst och könshår när jag var 10. 

    Det var tillräckligt jobbigt att tvingas byta om med andra tjejer när jag var så tidigt utveckad. Hade jag tvingats att byta om med en pojke också så vet jag inte hur det skulle gått...

    Vad är det för fel på att ta hänsyn, varför ska man tvingas vara naken med personer av motsatt kön? Och varför ska barns känslor bara "skitas i" enligt dig?


    Barn är barn inget kön. Vi vuxna är så besatta i det här med kön och nakenhet. Det är vi som ?smittar? över det på våra barn och det är därför det blir en stor grej av det.

    I mina ögon är det du som ?skiter i? ett barns känslor. Att ett barn med funktionsnedsättning som kan få lov att göra något som han gillar ska stoppas av att ?det kan finnas dom som tycker det är jobbigt?

    Hur ska vi resonera kring dom killar som är homosexuella eller ser sig som tjej fast att dom har snopp.
  • Sat 17 Oct 2020 13:03
    #98
    Anfield12 skrev 2020-10-17 12:59:11 följande:

    Du har en ganska respektlös och nonchalant inställning till din omgivning, tycker jag. Det är inte upp till dig ensam att bestämma hur bekväma alla andra ska vara med nakenhet, bara för att just du är det.

    Och ja, det ingår i utveckling att titta. Det ingår också i utvecklingen att lära sig ta hänsyn, respektera andra människors integritet och förstå att alla andra inte alltid fungerar som man själv gör.


    Du har ingen aning om hur jag känner med min nakenhet, det handlar inte denna diskussion om. Det handlar om att detta är ett barn på 9 år som behöver hjälp med att byta om för att kuban göra det som andra barn i hans ålder gör -bada.

    Det finns säkert andra lösningar som funkar bättre för både pojken och övriga. Men pojken är 9 år.
  • Sat 17 Oct 2020 23:33
    Anfield12 skrev 2020-10-17 17:34:57 följande:

    Nu var det ju i och för sig du som började gagga om nakenhet som naturligt och att folk därmed skulle sluta vara så obekväm med att andra ser en naken. Magstarkt att kräva det av alla andra då, om du själv inte är så bekväm?


    Känsla och sak är helt skilda saker. Bara för att jag anser att en sak är ?rätt? betyder inte att jag nödvändigtvis är bekväm i situationen. Nu har jag dock inga större problem med detta med nakenhet.

    Jag kan tycka att en sak är okej när andra gör det och inte bry mig, det behöver inte betyda att jag är bekväm i det om jag gör det själv, men det är ju saker jag behöver jobba med.
  • Sun 18 Oct 2020 18:04
    -4
    Anfield12 skrev 2020-10-18 16:46:18 följande:

    Det låter ju som om du förstår att det är en komplex fråga, då. Med den insikten bör du ju kunna respektera att andra inte vill ?jobba med? sin inställning utan vill ha single sex spaces ifred.


    Fast din inställning kallas egoism. Att inte kunna se det till värdet för andra utan bara bry sig om sitt eget tyckande/sin comfortzone är egoistiskt.

    Om jag skulle tänka så i alla situationer så hade inte mycket varit tillåtet i dagens samhälle.

    Om ingen kan anpassa sig efter en liten Pojkes behov/önskan att kunna bada som andra barn i den åldern för att det kan (observera kan) vara obekvämt för någon/några.

    Om man är så obekväm med situationen i ett omklädningsrum så kan man ju också vänta till dom är färdiga och sedan byta om. Fast det är klart - tänker man bara på sitt eget behov och till sitt så är det väl också en omöjlighet.
  • Sun 18 Oct 2020 19:42
    Anfield12 skrev 2020-10-18 18:17:09 följande:

    Nej, att tycka att flickor och kvinnor har rätt att byta om ifred utan pojkar och män i omklädningsrummet är faktiskt inte alls egoistiskt, eftersom det inte gäller enbart min bekvämlighet utan allas.

    Något som är egoistiskt, däremot, är att kräva att alla ska anpassa sig efter din världsbild fast mängder av inlägg i den här tråden informerar dig om att det medför obehag för dem.

    Nu har jag tröskat detta klart med dig, det ger mig ingenting. Trevlig kväll.


    Dock förekommer ju manliga badvärdar stundtals i omklädningsrummen och detta skyltas det också om. Så helt fritt från pojkar och män är det inte oavsett
  • Sun 18 Oct 2020 19:55
    Anonym (Juno) skrev 2020-10-18 19:03:24 följande:

    Fast ingen säger väl att pojken inte ska få bada. Klart han får det! Han får bara inte byta om inne på damernas. För att han ska kunna bada måste de därför hitta en lösning där han får hjälp inne på herrarnas/i personalens duschrum/familjeomklädningsrum eller vad som kan finnas tillgängligt. 

    Och höjden av egoism är väl att tvinga alla andra runt omkring att vänta för att en själv ska vara där, fastän han inte ens har något där att göra? De tänker ju enbart på deras eget behov och inte på någon annans. Om vi nu ska prata om "egoism". 


    Nä, höjden av egoism är när man inte kan anpassa, stötta och hjälpa en medmänniska att nå ett mål. Att tex inte kunna vänta på att det blir ledigt om man är obekväm. Jag har väldigt svår att tänka mig att mamman och pojken gör detta för att jävlas med människor. Tror nog dom om något är obekväma med allas blickar och åsikter. Just i den stund fanns kanske inget annat alternativ, det betyder inte att man inte behöver se om det finns andra möjligheter inför nästa gång. På samma gång var detta kanske en gångs grej för att något oväntat hänt.

    Alla har inte ett skyddsnät med en manlig i sin närhet. Men tanke på att pojken redan har fysiska hinder tror jag den familjen har det tillräckligt tufft redan som det är.
Svar på tråden Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?