• Sat 17 Oct 2020 12:52
    7119 visningar
    419 svar
    +2
    419
    7119

    Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?

    Anonym (vet ej) skrev 2020-10-17 12:11:40 följande:

    Men varför ska barn med funktionsnedsättning tvingas avstå bada om det inte går att lösa på annat vis?


    För att det inte är en mänsklig rättighet att få bada på badhus och här går den större mängden kvinnors rätt till avskildhet och integritet före ett enskilt barns lust att bada.

    Jag har lite svårt att förstå den här extrema önskan att ingenting någonsin ska behöva avstås, oavsett hur obekvämt det blir för alla andra.
  • Sat 17 Oct 2020 12:59
    #97
    Ittan skrev 2020-10-17 11:31:17 följande:

    Oj, blir lite rädd för allas kommentarer här.

    Barn mellan 8-10 år är fortfarande små. Jag som förälder hade varit ganska orolig över att släppa iväg mina grabbar på 6 och snart 9 år själv i ett stort badhus.

    Vem har störst problem med detta? Vi vuxna som måste sätta etiketter och åldrar på allt. Att sätta sexuella etiketter på barn redan i 8-10 års ålder?

    Nakenhet är naturligt och om inte vi vuxna gör en stor grej av det så gör inte barnen det heller.

    Barn tittar ja, det ingår i utvecklingen.


    Du har en ganska respektlös och nonchalant inställning till din omgivning, tycker jag. Det är inte upp till dig ensam att bestämma hur bekväma alla andra ska vara med nakenhet, bara för att just du är det.

    Och ja, det ingår i utveckling att titta. Det ingår också i utvecklingen att lära sig ta hänsyn, respektera andra människors integritet och förstå att alla andra inte alltid fungerar som man själv gör.
  • Sat 17 Oct 2020 17:32
    -1 +5
    Anonym (vet ej) skrev 2020-10-17 13:12:00 följande:

    Badhusen ska vara till för alla, precis som ett bibliotek eller en affär. Hur hade du resonerat om det visade sig att svarta personer inte fick vistas på badhusen för att det var bara till för vita? Nej det är ju inte mänsklig rättighet som du säger! Jäkla dumt sagt tycker jag om en som är funktionshindrad!


    Jäkla dumt sagt om hudfärg, tycker jag. Hudfärg ställer noll krav på andras praktiska anpassning, vilket funktionshinder gör. Rätt lösning skulle vara att vända sig till kommunen och kräva omklädningsrum anpassade för funktionshindrade, inte att pojkar och män får tillträde till single sex spaces avsedda för kvinnor.
  • Sat 17 Oct 2020 17:34
    +2
    Ittan skrev 2020-10-17 13:03:07 följande:

    Du har ingen aning om hur jag känner med min nakenhet, det handlar inte denna diskussion om. Det handlar om att detta är ett barn på 9 år som behöver hjälp med att byta om för att kuban göra det som andra barn i hans ålder gör -bada.

    Det finns säkert andra lösningar som funkar bättre för både pojken och övriga. Men pojken är 9 år.


    Nu var det ju i och för sig du som började gagga om nakenhet som naturligt och att folk därmed skulle sluta vara så obekväm med att andra ser en naken. Magstarkt att kräva det av alla andra då, om du själv inte är så bekväm?
  • Sun 18 Oct 2020 16:46
    Ittan skrev 2020-10-17 23:33:37 följande:

    Känsla och sak är helt skilda saker. Bara för att jag anser att en sak är ?rätt? betyder inte att jag nödvändigtvis är bekväm i situationen. Nu har jag dock inga större problem med detta med nakenhet.

    Jag kan tycka att en sak är okej när andra gör det och inte bry mig, det behöver inte betyda att jag är bekväm i det om jag gör det själv, men det är ju saker jag behöver jobba med.


    Det låter ju som om du förstår att det är en komplex fråga, då. Med den insikten bör du ju kunna respektera att andra inte vill ?jobba med? sin inställning utan vill ha single sex spaces ifred.
  • Sun 18 Oct 2020 18:17
    +2
    Ittan skrev 2020-10-18 18:04:11 följande:

    Fast din inställning kallas egoism. Att inte kunna se det till värdet för andra utan bara bry sig om sitt eget tyckande/sin comfortzone är egoistiskt.

    Om jag skulle tänka så i alla situationer så hade inte mycket varit tillåtet i dagens samhälle.

    Om ingen kan anpassa sig efter en liten Pojkes behov/önskan att kunna bada som andra barn i den åldern för att det kan (observera kan) vara obekvämt för någon/några.

    Om man är så obekväm med situationen i ett omklädningsrum så kan man ju också vänta till dom är färdiga och sedan byta om. Fast det är klart - tänker man bara på sitt eget behov och till sitt så är det väl också en omöjlighet.


    Nej, att tycka att flickor och kvinnor har rätt att byta om ifred utan pojkar och män i omklädningsrummet är faktiskt inte alls egoistiskt, eftersom det inte gäller enbart min bekvämlighet utan allas.

    Något som är egoistiskt, däremot, är att kräva att alla ska anpassa sig efter din världsbild fast mängder av inlägg i den här tråden informerar dig om att det medför obehag för dem.

    Nu har jag tröskat detta klart med dig, det ger mig ingenting. Trevlig kväll.
Svar på tråden Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?