• Uslingens

    Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?

    AlinaM34 skrev 2020-10-17 23:32:38 följande:
    Så du skulle inte bry dig om du stod och duschade och det kom in en 13-åring och började duscha också? Jag menar en 13-åring har ju helt klart ett intresse för nakna kvinnor och bröst på kanske ett mer sexuellt vis med alla hormoner och sånt som kommer med puberteten, medan en 10-åring inte alls har det på samma vis.
    När jag var liten, eller liten var jag kanske inte, vi var runt 11-13 års åldern.... så brukade vi springa inne på damernas omklädningsrummet för att spionera på nakna tjejer. Det var jag och en till, min barndomskompis. Det fanns inte så många ställen att gömma sig på så vi fick helt enkelt gå rakt in där de duschade och säga typ "tja".

    Vad vill jag ha sagt med detta?

    För det första så kommer det sexuella intresset för det motsatta könet hos pojkar långt innan 13 års åldern. Kanske runt 10 års åldern skulle jag säga.

    För det andra så pratar ni mycket om fixering vid bröst. Visst var brösten intressanta, men knappast det viktigaste. Det första man fäste blicken vid var kvinnans underliv. Det var det intressanta. Bröst hade man ju redan upplevt till och från, en del solar ju topless.


  • Uslingens
    Anonym (Hannah) skrev 2020-10-18 14:00:27 följande:
    Min erfarenhet säger mig att det i första hand är tuttar som unga killar är intresserade av. Men det är säkert lite olika.
    Tror inte det. Det var fi..n man främst ville se. Det var det första som vi båda ville se och tittade efter.   
  • Uslingens
    Anonym (vet ej) skrev 2020-10-18 17:22:04 följande:
    Det var väldigt busigt gjort! Antar kvinnorna där inte blev så glada av att ni gjorde det.
    Det var inte bus egentligen. Syftet var att få tillgång till nakna tjejer och kvinnor. Att springa inne på damernas, eller herrarnas för den delen om man är flicka, är ju ett otyg som barn sysslat med så länge som det funnits omklädningsrum.

    Men alla reagerade olika för att svara på din fråga. En del brydda sig inte och stod kvar där nakna och duschade utan att ens täcka för varken bröst eller underlivet, bara log. En del täckte för sina privata delar eller vände sig om, men verkade i övrigt inte bry sig så mycket mer. En del andra blev skitförbannade och sprang och kallade på badvakterna, vi blev utjagade av en badvakt en gång, som vi sprang ifrån. Oavsett om det var vuxna kvinnor eller yngre i vår egna ålder, så reagerade de olika. Det var inte så att de äldre var så mycket tryggare med sina kroppar än de yngre. En del yngre brydda sig knappt, medans andra blev jättegenerade. Samma ska med de äldre. En del brydde sig knappt, och en del andra blev skitarga.     
  • Uslingens
    Anonym (Bada) skrev 2020-10-18 18:48:55 följande:
    Samtidigt kan väl inte du veta att 100% av alla småflickor kommer vara obekväma med en pojke som inte klarar sig själv är där. Man uppfostras olika vet du och din värld är inte alla andras värld.
    Så är det. När vi var barn i 12 års åldern och sprang runt inne på damernas för att glo på kvinnor så reagerade både vuxna kvinnor och barn helt olika. Många yngre var betydligt mindre generade av att ha killar där än vissa vuxna kvinnor.

    En annan ska jag kommer att tänka på är min erfarenhet från manliga omklädningsrum och tillhörande duschrum. Jag har sett flickor inne på herrarnas som är där med sina fäder och bröder. De äldsta jag sett var runt 10 års åldern, kanske 11. Så det är rätt vanligt att det förekommer flickor inne på herrarnas, men det klagar ingen i tråden på av någon anledning. En del av de strosar dessutom runt helt nakna, och verkar inte vara det minsta obekväma trots att de är inne på herrarnas och det finns massa pojkar där.


  • Uslingens
    Anonym (Loe) skrev 2020-10-18 18:59:23 följande:

    Jag skulle tycka att det var obekvämt med en tonårig kille i omklädningsrummet. 


    Personligen tycker jag att skolåldern är bra gräns för var det är vettigt att låta pojkar byta om i herrarnas, och flickor i damernas.


    Och om det absolut inte går att få till så brukar det finnas träningsomklädningsrum mm som man kan använda. 


    Hur definierar skolåldern? Vad är okej? 
    Är en 10-11 åring okej?

      
  • Uslingens
    Anonym (U) skrev 2020-10-18 19:11:56 följande:
    Ska du fråga alla flickor som är redan inne och de som är på väg in ?

    Och går du genast ut med din pojke om de är obekväma?

    Barn är människor med egna tankar och känslor , det har inte nödvändigtvis att göra med upfostran .
    Men idag lever vi i ett HBTQ samhälle. Massa människor är bi, homo, trans osv.

    Då kan man fråga sig vad som är poängen med att skyla sig och känna sig obekväm med att vara naken inför någon alls!?

    Faktum är att det finns 8 åriga killar som skulle glo och tycka det är intressant med nakna tjejer, och så finns det 13 åriga heterosexuella killar som inte skulle glo och som inte skulle vara intresserade. Vidare finns det homosexuella kvinnor/män/pojkar/flickor som säkert står och glor och blir upphetsade av att se nakna samkönade individer i sitt "egna" omklädningsrum.   
  • Uslingens
    Anonym (Ik) skrev 2020-10-18 19:18:20 följande:
    Det behöver inte vara 100% som känner sig obekväma, det räcker att en flicka/kvinna i omklädningsrummet är obekväm för att det inte skall vara ok att en pojke är där.

    Men jag förstår ärligt talat inte varför du startade tråden? Du bryr dig uppenbarligen inte om att många skribenter uttryckt att de själva eller deras eller andra flickor uttryckt obehag av att stora pojkar vistas i omklädningsrummet utan bagatelliserar de erfarenheterna. Du är inte intresserad av vad andra skriver för du har redan bestämt dig för att din bekvämlighet och din sons önskemål att gå till badhuset trumfar andras önskan om kroppslig integritet. De som här i tråden uttrycker att de känner obehag skall ändå lära sig att tycka att det är ok att anpassa sig efter din son eftersom du verkar leva efter den gamla åsikten att pojkars behov trumfar flickors rättigheter.
    Men varför lär man ut människor att vara obekväma inför det motsatta könet? Borde inte det vara ett minne blott?

    Vad är syftet med att vara obekväm? Att det motsatta könet blir upphetsat av att se dig, står och glor lite extra? Idag är det så många som är homosexuella och bisexuella. Är det bättre om det står en äldre flicka och glor på en yngre flicka, än om en pojke gör det och vise versa?

     
  • Uslingens

     


    Anonym (Loe) skrev 2020-10-18 19:24:28 följande:

     


    Absolut, så kan det ju vara. Men då löser man det i familjen, eller så låter man bli att bada i badhus som har uppdelade omklädningsrum. Inte låter andra flickor och kvinnor dras med det. 


     



    Men är det inte dags att sluta lära sina barn att skämmas över sina kroppar för dte motsatta köner bara? Varför ska barnet skämmas och bli generat?
    Idag lever vi i ett hbtq samhälle, vilket betyder att det kan finnas kvinnor som blir upphettsade av att se andra nakna kvinnor, och som stirrar och glor extra.
    Samtidigt som många homosexuella killar inte stirrar och glor.  


  • Uslingens
    Anonym (Ik) skrev 2020-10-18 19:33:30 följande:
    Vem är det som säger att det är ett inlärt beteende? Jag har en vän som definitivt inte är obekväm med sin kropp men vars son har otroligt stark kroppslig integritet. Han har vägrat att följa med sin mamma in på damernas sedan han var fem år. Det handlar inte om att någon skulle bli upphetsad utan att han inte vill vara naken bland okända flickor/kvinnor.

    Och även om det skulle vara ett inlärt beteende, har inte det barnet ändå rätt till sin kroppsliga integritet? Varför skall andra bestämma att du skall vara ok med att visa dig naken inför jämnåriga barn av motsatt kön om du nu inte är det?

    Du har själv beskrivit hur du, när du bara var något äldre änTS son sprang in på damernas för att titta på flickors kroppar. Gjorde du rätt i det tycker du? Var flickorna som kanske inte uppskattade ditt besök bara pryda och inlärda i ett kroppsfientligt mönster? Borde de ha låtit bli att skyla sig så att du kunnat titta närmare?
    Men det finns ju massvis homosexuella flickor och kvinnor idag. De kan ju lika gärna stå och glo på andra flickor/kvinnor, bli upphetsade och sedan gå hem och onanera åt det de sett. Så då blir du som kvinna ändå ett (porrobjekt), vilket är det som du fruktar. Vise versa med killar.

    Vad är då syftet med att skyla sig och vara generad? Detta är utan tvekan ett inlärt beteende. Ett bra exempel på det är stammar i Afrika eller Sydamerika där de lever nakna, ingen bryr sig. Och dess motsats i typ Saudiarabien. Det är 100% inlärt.    
  • Uslingens
    Anonym (Loe) skrev 2020-10-18 19:35:58 följande:

    jag tror nog att vi får börja i en annan ände än att låta damernas omklädningsrum vara öppet för alla. 


    Varför riktar du in dig på damernas så mycket? Som att de vore extra utsatta eller nått.
    Det springer omkring massvis med flickor på herrarnas med sina farsor, om du inte kände till det. 

     
Svar på tråden Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?