Inlägg från: Anonym (Maja) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Maja)

    Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?

    EpicF skrev 2020-10-17 21:56:08 följande:

    Varför skulle det fungera annorlunda för att en skolklass ska ha simning?


    Det är väl inte särskilt troligt att en högstadieklass byter om tillsammans för en simlektion. Hur många skulle byta om då?

    Sen ska man vara naken när man duschar innan man går i badet. Så man är ju ändå naken även om man använder dessa två små rum som tydligen skulle finnas.
  • Anonym (Maja)
    Anonym (Bada) skrev 2020-10-18 18:20:24 följande:

    Jag har ju skrivit att det nästan aldrig är några andra barn där vid den tiden som vi går. Så har det vart hittills iaf. Jag undrade mest om vuxna också kan vara obekväma med det. Själv är jag det inte men vet inte hur folk uppfattar det i allmänhet.


    Vuxna som har åsikter om ett barn som har handikapp kan ju verkligen dra helvete. Det behöver du inte bry dig om.
  • Anonym (Maja)
    Uslingens skrev 2020-10-19 17:02:44 följande:

    Men man kan byta om med handduk om man har skåp nära, och sedan duscha på olika ställen. Av det jag sett inne på herrarnas med äldre tjejer så har det aldrig varit ett problem. Folk sköter sitt och ingen står och glor. Skulle tvärt om gissa på att barnen tittar bort från varandra så mycket som möjligt, kan inte se att någon skulle stå och glo. Dessutom är de där med sina föräldrar. Så de sköter sitt egna.

    Sedan undrar jag varför du bara pratar om tjejen. Killen är ju i samma situation. Han är inte där för att bara vara där, utan för att byta om precis som alla andra.


    Här får man åka och bada själv när man fyllt 10 och kan simma.

    Att stå och byta om med handduk är inte det lättaste och man kanske inte har med sig en så stor handduk till badet.
  • Anonym (Maja)
    Anonym (Bada) skrev 2020-10-19 19:37:23 följande:

    Men om man inte kan simma som 10-åring och har funktionshinder så måste man få den hjälp som går att få. För mig och min son är det enda än så länge att han följer med mig in på damernas, annars får han ju aldrig gå och bada som han tycker är så roligt.


    Ja det är klart han ska få bada. Vad säger badhuset? Det finns ju betydligt äldre som också behöver hjälp med att byta om. Det måste ju finnas en lösning.

    Personen har ju eget omklädningsrum och det borde inte vara några konstigheter att låna det. De har skälet två när jag tänker efter :)
Svar på tråden Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?