• Wed 21 Oct 2020 13:11
    7137 visningar
    419 svar
    +2
    419
    7137

    Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?

    Anonym (Mamma) skrev 2020-10-21 07:49:13 följande:
    Jag vet att min son inte skulle få stånd som tolvåring. Han är inte så utvecklad.
    Pojkar får stånd av olika anledningar från det att de har blöja. Det behöver inte bara vara upphetsning. 

    Men du kan omöjligt veta hur din eller någon annans 12 åriga son reagerar på att se flera helt nakna flickor och kvinnor på någon meters avstånd. Jag tror inte ens att pojken själv kan veta hur han reagerar i ett sånt läge, och än mindre du! Du är extremt naiv om du tror att du vet hur din son reagerar på en 12-18 år gammal tjejs nakna kropp i den miljön. 

    Om du står där med en 12 åring, och så får stånd där i duschen. Förstår du hur pinsamt och blottande det blir för honom? Hur ska du lösa en sån situation om det skulle ske? Ska han stå där då med ballen i vädret? Som en annan i tråden skrev så kanske det står tjejer från pojkens klass eller skola där. Hur roligt tror du det blir för honom i skolan dagen efter eller nästa gång han träffar de?     

       
  • Wed 21 Oct 2020 13:16
    +2
    Anonym (Bada) skrev 2020-10-21 12:43:56 följande:
    Ja men då handlar det ju inte om sexuell upphetsning, man får ju skilja på det.
    Fast oavsett vad så blir det en fullständigt förödmjukande och förnedrande situation för en 10-13 åring om han får stånd, helt naken inne på damernas framför massa tjejer. Som en annan skrev till dig, som du inte svarade på. Tror det var nått på S. Vad gör du om det sker? Ska han bara stå där då med snoppen i vädret eller vad har du tänkt? 

     

     
  • Wed 21 Oct 2020 13:20
    Anonym (Mamma) skrev 2020-10-21 13:17:59 följande:
    Som sagt du känner inte honom.
    Han ser inte om någon annan är naken för han ser inte längre än en halv meter.
    Han står inte i duschen.
    Han möter ingen flicka från sin klass i duschen,
    Men 12 åringar överlag. Ni verkar ju tycka det är helt okej att 10-13 år gamla pojkar och flickor är inne på fel omklädningsrum. Eller ska regeln bara gälla vissa men inte andra? 
  • Wed 21 Oct 2020 13:29
    -1 +1
    Anonym (Bada) skrev 2020-10-21 13:22:00 följande:
    Det hör väl inte till vanligheterna att små pojkar får det men det kan hända och då handlar det inte om sexuella tankar, det bara händer. Ska pojkar helt portas från damernas då oavsett ålder bara för att det finns risk för att de får stånd och flickor blir traumatiserade av att se en liten pojke med stånd?
    Småpojkar? 

    En 11-13 åring är ingen småpojke. Man gå i mellanstadiet då. Jag tror inte att en mellanstadieelev tycker det är speciellt kul att stå naken och ha stånd framför massa flickor, speciellt om han råkar känna de. Han skulle aldrig kunna se de i ögonen igen, och förmodligen skulle det viskas och skrattas bakom ryggen på honom.  
  • Wed 21 Oct 2020 13:58
    Anonym (Bada) skrev 2020-10-21 13:37:55 följande:
    Väldigt vad många egna parametrar du lägger till.

    Min son är 9, snart 10 år och jag har ju sagt att vi går när det inte är några andra runt hans ålder där, eller till 99% i alla fall. Har inte varit hittills. Sen så har han ett funktionshinder och det finns ingen annan lösning och personalen har sagt OK.

    Användaren "Mamma" har sen son som verkar ha ett svårt funktionshinder då han behöver två assistenter.

    Alltså jag blir förbluffad över er okänslighet inför barn som har funktionshinder och hur ni hela tiden ska lyfta fram det att typ flickor blir traumatiserade för livet då det var en hjälplös liten pojke i duschen som inte bryr sig ett skvatt om andra tjejer där.
    Om en pojke över 10 år står inne på damernas med stånd, så är det mest pojken i fråga jag tänker på och inte att flickorna. Det är antagligen pojken som för skämmas något oerhört och må dåligt.

    Sedan har jag ingen okänslighet för barn med funktionsnedsättning. Det går att ta med ett barn med funktionsnedsättning in, men då får man ju byta om och duscha på en plats där det i alla fall inte finns tjejer som är 10-15 år. Samma sak om det är en tjej som är inne med sin pappa på herrarnas.    
  • Wed 21 Oct 2020 14:04
    Anonym (U) skrev 2020-10-21 13:56:28 följande:
    Eller så man delar inte din okänslighet inför flickor så man hittar en lösning som fungerar för alla.

    Och slutar inte tjata hos badhuset innan då gör ett bättre jobb.

    Det är deras ansvar , inte småflickors ansvar att lösa er situation.

    Du har kanske inte tänkt tanken att vissa mammor kan ha båda pojkar med funktionshinder och döttrar som inte vill vara nakna inför främmande killar?

    Eller så har de iallafall empatisk förmåga som räcker till att se bådas synvinklar.
    Sedan är det ju som andra i tråden har varit inne på lika vanligt med överåriga flickor som duschar och visats helt nakna inne på herrarnas. 

    Jag tycker man kan ta med sig barn med fel kön in på herrarnas/damernas. Men då kanske man ska stå och duscha avskilt, i ett bås eller där det inte är folk. Då får ju den vuxna ha en översyn och bära ansvaret. Det är inte speciellt svårt att förebygga problem. 

      
Svar på tråden Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?