Inlägg från: Anonym (Nope) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nope)

    Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?

    Nej, det är inte ok för en så stor kille att byta om på damernas. Du får hitta en assistent till honom, alternativt prata med badhuset och försöka övertala dem att ordna med särskilda lösningar som t.ex. bås eller familjeomklädningsrum. Annars får du tyvärr låta bli att ta med honom. Mellanstadietjejer som inte sällan kommit i puberteten ska inte behöva agera försökskaniner åt nyfikna jämnåriga killar. För i den åldern är barn ofta intresserade av motsatta könets kroppar, oavsett vad vissa naiva föräldrar tror.

  • Anonym (Nope)
    Anonym (Mats) skrev 2020-10-18 23:18:58 följande:

    Vad fan har hänt med folk??

    Det är en del av den svenska kulturen att pojkar och flickor ska kunna duscha i samma omklädningsrum. Så trött på sexuellisering av våra kroppar.


    Nej, det är inte en del av den svenska kulturen. När jag var barn skulle ingen kommit på tanken att släppa in en nio- eller tioårig kille på damernas.
  • Anonym (Nope)
    sextiotalist skrev 2020-10-19 13:21:17 följande:
    Exakt, min upplevelse är likadan. Jag har aldrig delat omklädningsrum med någon av motsatt kön, varken i skolan eller i badhuset.

    Vi hade endast gympa med killarna när vi skulle ha dans.

    Började skolan 1967
    Och jag gick i lågstadiet på 80-talet och då hade vi könsuppdelade omklädningsrum från andra klass, dvs. året vi fyllde åtta. Den här föreställningen om att vi var så avslappnade med nakenhet förr är minst sagt överdriven.
  • Anonym (Nope)
    Anonym (vet ej) skrev 2020-10-19 14:48:07 följande:
    Vi var något mer avslappande förr skulle jag säga eftersom det då aldrig var tal om att barn och tonåring skulle slippa duscha efter gympan. Man vande sig att vara naken med det egna könet för man duschade sen första klass. Idag kanske risk för att bli fotad gör att man inte vill det, men samtidigt tror jag man blir ännu mer rädd för att vara avklädd rent genrellt för det görs en större grej av det nu.

    Att duscha med motsatt kön har väl aldrig förekommit i skolorna efter iaf 7-8 år.
    Ja, det stämmer möjligen att vi var mer bekväma med att klä av oss inför personer av samma kön, men nu påstods det att vi var mer bekväma med könsblandade omklädningsrum förr, vilket inte stämmer.
  • Anonym (Nope)
    Anonym (Z) skrev 2020-10-21 10:19:34 följande:
    Hur tycker du att flickorna ska bada? Om de inte kan byta om på damernas? Var ska de då byta om? På herrarnas med vuxna män och pojkar? Eller de kanske inte får bada eftersom de har behov av kroppslig integritet?
    I en gammal tråd på samma tema var det någon som tyckte att tjejer som känner sig obekväma med killar i damernas omklädningsrum borde byta om på toaletten.
  • Anonym (Nope)
    Anonym (vet ej) skrev 2020-10-21 23:10:20 följande:
    Om han hade intresset för att stirra där inne så tror jag det fanns större intresse att kolla in vuxna kvinnor än barn i hans egen ålder. Bröst brukar väl vara det som intresserar killar som närmar sig puberteten mest. Ett problem hur som helst om han kollade in andra.
    Det är inte ovanligt att tjejer i mellanstadieåldern har bröst.
Svar på tråden Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?