• Anonym (vet ej)
    Fri 16 Oct 2020 14:01
    7107 visningar
    419 svar
    419
    7107

    Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?

    Gryntroll skrev 2020-10-16 09:49:32 följande:

    Ungefär samma upplevelse som hos oss...


    Vad som också är intressant är att pojkmamman i vårt fall, inte verkade anse att de skulle "skynda på" eller hålla sig lite på sin kant. Utan de duschade länge mitti duschrummet och satt ett tag i bastun osv (vi brukar basta men dottern ville bara hem).


    Var det helt öppna duschar då så alla kunde se alla som duschade? 

    Funderar också på hur reagerade pojken i det fallet? För egentligen är ju han minst lika "utsatt" i så fall eftersom han är ensam kille där inne. Och att de båda satt i bastun ett tag, är det inte lika bra att agera naturligt om han nu måste vara med sin mamma där inne och inte verka som man måste skynda sig och inte titta på någon osv. Jag tror att det beteendet snarare är negativt för pojkens skull. 

    Men om pojken i det här fallet stirrade på andra och betedde sig oförskämt osv så är det en annan sak. 
  • Anonym (vet ej)
    Fri 16 Oct 2020 14:04
    #45
    Anonym (Annie) skrev 2020-10-16 02:42:04 följande:

    Jag säger nej. Var med mina flickor på badhuset i helgen och de vägrade duscha för det var en pojke i duschen med sin mamma, i kanske 8-9 årsåldern. Mina tjejer är 7 och 10 och vill absolut inte visa sig nakna med pojkar. Jag tycker badhuset ska ordna med egna duschrum till sådana här typer av situationer.


    Pojken kanske inte tyckte det var så kul han heller? Men om han inte stirrade på andra eller liknande så tycker jag inte det borde vara sån stor grej, 8 år är ett litet barn fortfarande. Man kan ju ha ett badlakan omkring sig om man inte känner sig bekväm.
  • Anonym (vet ej)
    Fri 16 Oct 2020 16:49
    #55
    Majakarlsson05 skrev 2020-10-16 16:28:47 följande:

    Är väldigt ofta som jag ser killar som verkligen borde kunna byta om själva på damernas.


    Men det kanske finns anledningar till att han inte går till herrarnas själv. Att han själv är rädd och osäker, att han har osynliga funktionshinder, att det kan finnas pedofiler där och att det faktiskt har hänt att barn blivit utsatta! Om det inte finns andra möjligheter ska dem inte få bada alls då? Kanske det bara är du som skapar idéer om att det är olämpligt... 9-10 är fortfarande små barn.
  • Anonym (vet ej)
    Sat 17 Oct 2020 12:04
    #90
    AnnaSturesson skrev 2020-10-17 09:59:24 följande:
    För några år sedan brukade jag följa med syrrans dotter till simskolan och samtidigt va min dotter inne och badade i den stora bassängen.

    Även om simskolan har egna omklädningsrum så va det alltid pojkar som bytte om inne hos damernas. Troligtvis pojkar som kände att de va för gamla för att byta om i simskolans omklädningsrum.

    Min dotter vägrade duscha och byta om när det va pojkar i omklädningsrummet. Sa till personalen flera gånger men det hände ingenting. Extremt respektlöst att ta in då sots pojkar till damerna omklädningsrum (skulle gissa att en del va närmare 10)
    Ärligt talat så tror jag inte så små pojkar är intresserade av att se sina klasskompisar nakna. Däremot kan de säkert vara nyfikna på vuxna kvinnor som är där, hur de ser ut utan kläder, vilket är helt naturligt och har inte med sex att göra. 
  • Anonym (vet ej)
    Sat 17 Oct 2020 12:11
    #92
    Anonym skrev 2020-10-17 11:59:45 följande:
    Det spelar ingen roll.
    Omklädningsrum är könsuppdelade av en anledning.

    Jag t ex hade redan begynnande bröst och könshår när jag var 10. 
    Det var tillräckligt jobbigt att tvingas byta om med andra tjejer när jag var så tidigt utveckad. Hade jag tvingats att byta om med en pojke också så vet jag inte hur det skulle gått...

    Vad är det för fel på att ta hänsyn, varför ska man tvingas vara naken med personer av motsatt kön? Och varför ska barns känslor bara "skitas i" enligt dig?
    Men varför ska barn med funktionsnedsättning tvingas avstå bada om det inte går att lösa på annat vis?
  • Anonym (vet ej)
    Sat 17 Oct 2020 13:12
    -2
    Anfield12 skrev 2020-10-17 12:52:18 följande:
    För att det inte är en mänsklig rättighet att få bada på badhus och här går den större mängden kvinnors rätt till avskildhet och integritet före ett enskilt barns lust att bada.

    Jag har lite svårt att förstå den här extrema önskan att ingenting någonsin ska behöva avstås, oavsett hur obekvämt det blir för alla andra.
    Badhusen ska vara till för alla, precis som ett bibliotek eller en affär. Hur hade du resonerat om det visade sig att svarta personer inte fick vistas på badhusen för att det var bara till för vita? Nej det är ju inte mänsklig rättighet som du säger! Jäkla dumt sagt tycker jag om en som är funktionshindrad!
  • Anonym (vet ej)
    Sat 17 Oct 2020 16:05
    +3
    Anonym (Frida) skrev 2020-10-17 13:37:40 följande:

    Anonym (Hannah) skrev 2020-10-17 12:58:24 följande:
    Hur länge tycker du han kan hålla på och byta om inne på damernas?

    Jag burkade ha med mina två pojkar in på damernas fram tills dess att de var 13 år. De duschade alltid med badbyxorna på såklart, och sedan bytte om med handduk, precis som man gör om man åker ut och badar. Det valde de själva.

    Ibland hände det att det fanns jämngamla tjejer som stod och duschade där nakna, men det verkade inte vara ett problem för mina pojkar i alla fall. Det var en gång som en tös stod och duschade när vi kom in, och så visade det sig att hon gick i samma klass som min yngsta son, som då var 12 år. Men de hälsade snabbt och så gick vi vidare.  
    13 år är för gammalt. Badhuset måste väl haft regler för vilken gräns som gäller? Och det måste väl ha varit flera som reagerat på att dem var där inne?? Varför slutade ni t ex? 
  • Anonym (vet ej)
    Sat 17 Oct 2020 16:10
    Anonym (Mamma) skrev 2020-10-16 16:00:09 följande:

    Jag blir provocerad av att läsa vad ni skriver. Jag har själv en funktionshindrad pojke som älskar att bada. Hade han inte kunnat följa med in på damernas hade han inte kunnat bada, det roligaste han vet. Ni som skriver anställ en manlig assistent, vet Ni hus svårt det är att anställa vettiga assistenter? I hans fall krävs det dessutom dubbelassitans vilket skulle innebära två manliga assistenter.


    Hur löser ni det nu då? Har han kvinnliga assistanser eller är det du som sköter om det när ni badar?
  • Anonym (vet ej)
    Sat 17 Oct 2020 22:34
    Anonym (Annie) skrev 2020-10-17 20:50:45 följande:

    Jag svarade här innan. Mina flickor vägrade som sagt duscha ( nakna ) sist när vi var på badhuset pga att det var en 8-9-åring pojke med sin mamma i duschen och det var nån här som frågade hur duschen ser ut. Det är ett kaklat rum på ca 5×3 meter med duschar på vardera långsida vägg. Inga draperier eller skiljeväggar. Pojken brydde sig inte om mina flickor, han skojade med sin mamma och stirrade absolut inte på tjejerna, men de tyckte ändå det var jobbigt, så de tvättade bara håret ordentligt, resten av kropparna fick de duscha när vi kom hem eftersom de behöll baddräkterna på. Mina tjejer har följt med min man in på herrarnas, men då var de små, inte skolbarn.

    Som sagt, jag som vuxen kvinna bryr mig inte om det är pojkar i lågstadieåldern på damernas, men barn ska inte behöva träffa på kamrater från skolan av motsatt kön. Jag tycker att en manlig ledsagare eller manlig släkting kan följa med pojken till herrarnas. Det handlar inte om att jag inte tycker att barn med funktionsvariation ska få bada. Det handlar om barns integritet och rätt till sina känslor. OCH jag köper inte heller det där som nån skrev att det bara är de vuxnas värderingar som gör att barnen reagerar på en sån här situation när de tvingas visa sig nakna för ett barn av motsatt kön, de flesta tycker det är obehagligt, och när jag var barn ( på 70 och 80-talet ) så reagerade jag och mina jämnåriga flickkompisar på samma sätt som mina flickor gjorde den dagen, trots att samhället inte var likadant då på min tid, som det är idag med all kroppsexponering i sociala medier osv. Jag märkte inte ens att det var en kille i duschrummet. Det var min yngsta tjej som viskade till mig att det är pga honom som hennes storasyster stod och tryckte utanför duschen och vägrade klä av sig och komma in och duscha.


    Ok att det är öppna duschar gör ju lite skillnad än om det fanns duschar med draperier. Men ändå så tycker jag att man bör vara medveten om att det kan få finnas pojkar inne på damernas om reglerna för badhuset säger så. Det borde flickorna fått reda på i så fall. Bryter den här mamman mot reglerna menar du?

    Och sen så borde man väl anta att mamman sagt åt pojken att uppföra sig och inte stirra på andra osv. I det här fallet så gjorde han inte det så jag tycker inte det var något fel faktiskt. Och pojken duschade väl naken antar jag så egentligen är ju han i en minst lika utsatt position som är ensam kille där. 

    Sen tror jag faktiskt inte pojkar i den åldern är särskilt intresserade av att se klasskamrater nakna. Det finns i såna fall en nyfikenhet att se vuxna kvinnor nakna, men det är en ren naturlig nyfikenhet och handlar ju inte om sex.
  • Anonym (vet ej)
    Sun 18 Oct 2020 13:06
    Anonym (Bada) skrev 2020-10-18 00:04:50 följande:
    Tack! Ja det gör det ju i mitt fall. Tycker du även så om det är öppet duschrum som på vårt badhus alltså alla duschar helt öppet inför varann? För det är ju som andra skrivit att finns det duschdraperier så är det ett mindre dilemma men det gör det tyävrr inte på vårt gamla badhus.
    Men har du frågat om det inte går att lösa på något annat vis? Det måste väl finnas något separat omklädningsrum på badhuset för särskilda behov?
Svar på tråden Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?