• Anonym (Bada)
    Thu 15 Oct 2020 16:37
    7126 visningar
    419 svar
    419
    7126

    Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?

    Jag undrar om ni tycker det är ok att en pojke på 9 snart 10 år med funktionshinder följer med sin mamma in på damernas på simhallen? Det är inte fråga om ett mentalt funktionshinder utan att han helt enkelt har ett kroppsligt funktionshinder som gör det svårt för honom att klara av ombyte och dusch på egen hand. Det finns ingen pappa som kan ta honom med in på herrarnas.

  • Svar på tråden Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?
  • Anonym (U)
    Sun 18 Oct 2020 19:43
    Gryntroll skrev 2020-10-16 09:43:18 följande:

    Jag tycker inte att det är ok.

    Har varit med om det när jag badade med dottern (10 år) och det resulterade i att hon inte ville duscha av sig och kände sig oerhört obekväm med att ha en jämnårig pojke i duschrummet (som dessutom tittade på henne lite mer än nödvändigt, i hennes värld stirrade han på henne, men fullt så illa uppfattade jag det inte). Hon ville bara ut och berättade sedan hur obekväm hon kände sig så det blev inte läge att säga ifrån där och då, men kontaktade simhallen efteråt i händelsen. Fick dock inget svar om åldersgräns.

    Jag tycker att från det att man börjar ha olika omklädningsrum på skolidrotten så blir det knepigt att byta om i annat omklädningsrum än det egna på ställen som inte har unisex omklädningsrum.


    Har ni klagat ?

    Om och om igen om det behövs.

    Varken mammor till blyga flickor eller mammor ( kvinnliga lärare , personliga assistenter ) till pojkar med funktionsvariation ska finna sig i att det finns inte någon lösning så båda flickor och pojkar som behöver hjälp till att byta om ska få bada.
  • Anonym (U)
    Sun 18 Oct 2020 19:44
    Ittan skrev 2020-10-18 19:42:39 följande:

    Dock förekommer ju manliga badvärdar stundtals i omklädningsrummen och detta skyltas det också om. Så helt fritt från pojkar och män är det inte oavsett


    De brukar knackar och säga till , så de som vill kan skylla sig.
  • Anonym (Loe)
    Sun 18 Oct 2020 19:45
    Uslingens skrev 2020-10-18 19:39:56 följande:
    Varför riktar du in dig på damernas så mycket? Som att de vore extra utsatta eller nått.
    Det springer omkring massvis med flickor på herrarnas med sina farsor, om du inte kände till det. 

     

    För att det är damernas omklädningsrum som JAG öht har några åsikter. Eftersom jag aldrig behöver befatta mig med herrarnas omklädningsrum så känner jag att jag inte heller har några åsikter om hur det ska vara där. 


    Men hade jag varit förälder till döttrar så hade dom absolut inte fått följa med sin pappa in i herrarnas, det hade varit helt uteslutet med tanke på hur vuxna män verkar se på småflickor. 

  • Sun 18 Oct 2020 19:46
    Ittan skrev 2020-10-18 19:42:39 följande:
    Dock förekommer ju manliga badvärdar stundtals i omklädningsrummen och detta skyltas det också om. Så helt fritt från pojkar och män är det inte oavsett
    Sen ska man komma ihåg att en flicka kan känna sig generad och obekväm även om det står en pojke som bara är 6-7 år gammal inne på damernas. Medans andra flickor inte bryr sig om det står en 12 år gammal kille där. Så även om man skulle införa en gräns vi exempelvis 8 år, så skulle det fortfarande finnas tjejer som blir obekväma. Dessutom springer som du säger manlig personal där inne också.

    Det är bättre om folk bara lär sina barn att sluta skämmas över sina kroppar.
  • Anonym (U)
    Sun 18 Oct 2020 19:47
    Uslingens skrev 2020-10-18 19:16:59 följande:

    Men idag lever vi i ett HBTQ samhälle. Massa människor är bi, homo, trans osv.

    Då kan man fråga sig vad som är poängen med att skyla sig och känna sig obekväm med att vara naken inför någon alls!?

    Faktum är att det finns 8 åriga killar som skulle glo och tycka det är intressant med nakna tjejer, och så finns det 13 åriga heterosexuella killar som inte skulle glo och som inte skulle vara intresserade. Vidare finns det homosexuella kvinnor/män/pojkar/flickor som säkert står och glor och blir upphetsade av att se nakna samkönade individer i sitt "egna" omklädningsrum.   


    OT i sammanhanget.

    Starta ett tråd om ämnet om du vill.
  • Sun 18 Oct 2020 19:47
    Anonym (U) skrev 2020-10-18 19:44:51 följande:
    De brukar knackar och säga till , så de som vill kan skylla sig.
    Inte alltid och inte överallt. Ibland finns det lappar, men ofta rätt diskret så att många missar den informationen.
  • Anonym (Ik)
    Sun 18 Oct 2020 19:50
    Uslingens skrev 2020-10-18 19:38:00 följande:

    Men det finns ju massvis homosexuella flickor och kvinnor idag. De kan ju lika gärna stå och glo på andra flickor/kvinnor, bli upphetsade och sedan gå hem och onanera åt det de sett. Så då blir du som kvinna ändå ett (porrobjekt), vilket är det som du fruktar. Vise versa med killar.

    Vad är då syftet med att skyla sig och vara generad? Detta är utan tvekan ett inlärt beteende. Ett bra exempel på det är stammar i Afrika eller Sydamerika där de lever nakna, ingen bryr sig. Och dess motsats i typ Saudiarabien. Det är 100% inlärt.    


    Det är du som lägger in sexuella känslor i detta. Att vilja ha kroppslig integritet är inte samma sak som att tro att alla som tittar på en är ute efter ett runkobjekt. Och när det handlar om kroppslig integritet brukar det för många ändå kännas mer OK att dela omklädningsrum med personer av samma kön.

    Sedan är det såklart så att skulle någon ställa sig och glo på den som har hög kroppslig integritet skulle hen kunna känna obehag även om det var en person av samma kön som tittade, men det kanske även du skulle reagera på?

    Men du svarade inte på min fråga: när du och din kompis sprang in på damernas för att ni var intresserade av flickors kroppar på ett sexuellt plan, tycker du då att flickorna borde ha låtit er få granska dem närmare för att de inte skall anses vara inlärt pryda?
  • Sun 18 Oct 2020 19:54
    Anonym (Loe) skrev 2020-10-18 19:45:24 följande:

    För att det är damernas omklädningsrum som JAG öht har några åsikter. Eftersom jag aldrig behöver befatta mig med herrarnas omklädningsrum så känner jag att jag inte heller har några åsikter om hur det ska vara där. 


    Men hade jag varit förälder till döttrar så hade dom absolut inte fått följa med sin pappa in i herrarnas, det hade varit helt uteslutet med tanke på hur vuxna män verkar se på småflickor. 


    Vill du ha en inblick i verkligheten?

    Äckelgubbarna inne på herrarnas är lika intresserade av småflickor som om småpojkar, det är ett känt fenomen sedan länge inne på herrarnas med äckelgubbar som glor eller tafsar på pojkar. Har sett det själv. Pojkarna är lika utsatta som flickorna. Så om du har en pojk så är han lika otrygg där inne, bara så du vet.

    För det andra finns det förmodligen en del homosexuella kvinnor inne på damernas som står och smyg glor på flickor. De är säkert lite mer diskreta bara än männen. Men innerst inne lika vidriga.
  • Sun 18 Oct 2020 19:55
    Anonym (Juno) skrev 2020-10-18 19:03:24 följande:

    Fast ingen säger väl att pojken inte ska få bada. Klart han får det! Han får bara inte byta om inne på damernas. För att han ska kunna bada måste de därför hitta en lösning där han får hjälp inne på herrarnas/i personalens duschrum/familjeomklädningsrum eller vad som kan finnas tillgängligt. 

    Och höjden av egoism är väl att tvinga alla andra runt omkring att vänta för att en själv ska vara där, fastän han inte ens har något där att göra? De tänker ju enbart på deras eget behov och inte på någon annans. Om vi nu ska prata om "egoism". 


    Nä, höjden av egoism är när man inte kan anpassa, stötta och hjälpa en medmänniska att nå ett mål. Att tex inte kunna vänta på att det blir ledigt om man är obekväm. Jag har väldigt svår att tänka mig att mamman och pojken gör detta för att jävlas med människor. Tror nog dom om något är obekväma med allas blickar och åsikter. Just i den stund fanns kanske inget annat alternativ, det betyder inte att man inte behöver se om det finns andra möjligheter inför nästa gång. På samma gång var detta kanske en gångs grej för att något oväntat hänt.

    Alla har inte ett skyddsnät med en manlig i sin närhet. Men tanke på att pojken redan har fysiska hinder tror jag den familjen har det tillräckligt tufft redan som det är.
  • Anonym (E)
    Sun 18 Oct 2020 20:01

    En manlig badvärd som stirrar och/eller beter sig obehagligt blir inte långvarig på ett badhus. De behöver inte titta runt medans de utför sina arbetsuppgifter.


     


    Men ja. Det finns kvinnor som inte vill gå dit när manlig personal kan komma in i omklädningsrummet.

Svar på tråden Ok att en pojke med funktionshinder följer med in på damernas?