• Solblomma30

    Ägglossningstesten är negativa!

    Man kan köpa känsligare ägglossningstester, om man inte får positivt utslag på mindre känsliga :) Jag får själv positiva tester för många dagar så jag använder mindre känsliga tester för att lättare se vilken dag jag har ägglossning. En kompis är tvärtom, hon behöver mycket känsligare tester för att få positivt. Med clearblue och liknande får hon inte utslag alls. Men hon har tre barn så uppenbarligen har hon ägglossning :)

    En annan sak du kan börja göra är att ta tempen varje morgon när du vaknar (helst runt samma tid). Du kan ladda ned gratisappar (Fertility Friend, Kindara mm) och sen för du in temperaturen där varje dag. När man har haft ägglossning ökar kroppstemperaturen med 0,2-0,5 grader och ligger kvar så högt tills mensen kommer. Då sjunker tempen igen. Om du inte har ägglossning så stiger inte temperaturen. Det är ett väldigt enkelt sätt att se om man verkligen har ägglossning.

    Natural cycles är en variant av det, men du kan lika gärna göra det gratis. Jag har själv gjort det i sju år. Jag använder en vanlig febertermometer.

Svar på tråden Ägglossningstesten är negativa!