Inlägg från: Mrs Moneybags |Visa alla inlägg
  • Mrs Moneybags

    Semester när barnen är i skolan?

    Anonym (G) skrev 2020-10-16 14:24:07 följande:

    Är det ens lagligt? En förutsättning för rätt till förskola är att man arbetar? Så rimligtvis har man inte rätt till förskola när man har semester


    Det var väl skola som nämndes i trådstarten...

    Jag har tagit en semesterdag här och där när min son har varit i skolan. Ser inte det som ett problem. Jag har ett stort behov av att vara helt ensam ibland. Kan även ta några dagars semester när mannen är bortrest med sonen, så att jag kan få njuta av ensamheten. 
  • Mrs Moneybags
    Anonym (k) skrev 2020-10-16 15:32:36 följande:
    Jag har sett att det finns barn som är på fritids på loven och föräldrar jobbar då, men en förälder har semester dagar när det inte är lov. Jag tycker själv att det känns så underligt därför ville jag veta om många gör så.
    Mitt barn är aldrig på fritids på skolloven, men jag har mycket semester och så pusslar vi ihop sommaren (jag och pappan). 

    Jag njuter verkligen av att vara ledig helt ensam ibland, även om det bara är en dag här och där. 
  • Mrs Moneybags
    camomill skrev 2020-10-19 03:40:48 följande:
    Min mamma är ingen bidragsfuskare och var inte sjuk. Hon kände för att vara hemma en vecka och tog därmed semester. Sjukskrivningar brukas när man är sjuk och inte när man inte orkar jobba.
    Fast om man är så risig att man inte orkar jobba, då är man väl egentligen sjuk? Så skulle jag se det i alla fall, men jag har tack och lov ett jobb som inte sliter på mig så jag har inte varit i den situationen. 
Svar på tråden Semester när barnen är i skolan?