• Anonym (k)

    Semester när barnen är i skolan?

    Brukar ni ta semester när barnen är i skolan och är det isåfall en viss tid på året eller i samband med någon högtid?

  • Svar på tråden Semester när barnen är i skolan?
  • Tow2Mater

    Jag har semesterdagar kvar jag måste ta i år så ja, kommer ta dem när jobbet tillåter innan jul, och barnet är i skolan. Inget konstigt med det.

  • Anonym (Oui)

    Javisst. Använder ofta flex för ledighet del av lov och studiedagar, (vill alltid spara några dagar för nödfall) så har alltid några extra semesterdagar att ta ut mot slutet av året, utöver julledighet. Mitt barn är alltid ledig hela loven, så mina lediga dagar går aldrig ut över barnet. Och om jag är ledig hämtar jag när skoldagen är slut, dvs ingen fritids.

  • Anonym (...)

    Jag tog ut föräldrapenning i somras så har semesterdagar som måste tas ut. Barnen var hemma totalt 6v + de är lediga alla lov. Nu innan jul funderar jag faktiskt på att ta en semesterdag under barnens sista skoldag (måndagen innan jul). Orsaken till det är dels att hinna förbereda inför julen lite och dels att jag träffar mycket folk på mitt jobb och vi vill gärna fira med äldre släktingar. Mannen har i stort sett all social interaktion på jobbet via Teams oavsett om han sitter hemma eller på kontoret och så det gör ingen jätteskillnad med honom och barnens skola är liten.

  • Anonym (Vaz)
    Alexi skrev 2020-10-16 19:41:21 följande:

    Då ser jag nog inte det som att jag har semester ens.


    Kanske inte men jag fick iaf ta ut semester och barnen var i skolan. Sen tar jag semester när de har lov. Men visst finns det tillfällen när man kan behöva ta ut semester fast barnen är i skolan.
  • hammarhajen
    Anonym (Vaz) skrev 2020-10-16 22:38:45 följande:
    Kanske inte men jag fick iaf ta ut semester och barnen var i skolan. Sen tar jag semester när de har lov. Men visst finns det tillfällen när man kan behöva ta ut semester fast barnen är i skolan.
    Som sagt, det är skillnad på skola och på förskola/fritids. Skola har man alltid både rätt och skyldighet att lämna på, alldeles oavsett vad man gör.
  • Anonym (Lena)

    Jag gör så ibland. Har två barn med adhd och autism. De tycker det är ok att vara på fritids och behöver den sociala träningen de får där. Jag behöver få ett andrum ibland, jag balanserar på gränsen till utbrändhet och det är inte mitt jobb som är så ansträngande. Semester med barnen är inte det minsta avkopplande.

  • Guapa

    Jag planerar dra iväg utan familjen på skidresa med kompisarna i vinter. Ska bli hur härligt som helst. Har för många semesterdagar sparade så risken är att de betalas ut i pengar annars.

  • Anonym (Jl)

    Jobbar som bm och vi får högst ta tre veckors semester under sommaren. Blir ofta uppmanade att ta semester i september istället men ser verkligen inte tjusningen med semester själv utan barnen så nej, det brukar jag inte göra.

    I och med jobbet så är jag ändå ledig mycket i veckorna. Kan förstå att de som jobbar mån-fre kan njuta av en ledig semesterdag utan barn någon gång då och då.

  • Majan78

    Ja, det händer några gånger per år, skönt att bara få göra vad man vill med den dagen utan att behöva ta hänsyn till barnens önskningar och behov. Och ja- de är lediga alla lov ändå så det påverkar inte dem.

  • Betty Boop
    Anonym (G) skrev 2020-10-16 14:24:07 följande:

    Är det ens lagligt? En förutsättning för rätt till förskola är att man arbetar? Så rimligtvis har man inte rätt till förskola när man har semester


    Va? Vad har förskola med det hela att göra? TS skriver skola och då är det väl just skola det gäller? Vi har skolplikt i Sverige och barn har både rättighet och skyldighet att gå i skola oberoende av vad föräldrarna sysslar med under tiden. 
Svar på tråden Semester när barnen är i skolan?