• Anonym (Sara)
    Fri 16 Oct 2020 18:03
    1852 visningar
    82 svar
    +1
    82
    1852

    Hur länge till ska jag behöva känna mig hatad?

    Jag gissar att det är samma TS som startat diverse trådar både här och på Flashback om sin olyckliga kärlek.

    TS, vi kommer inte kunna säga något annat än alla svar du har fått. Du blev vän med henne, du blev kär, hon tackade nej och du började stalka henne och till slut sa hon att hon hatade dig eftersom du inte lämnade henne ifred.

    Snälla, snälla du, sök upp en psykolog och red ut all oreda du har i huvudet, man ska inte må som du gör pga en vänskap som gått fel, det måste saknas något stort i ditt liv som du trodde att hon skulle kunna ge dig. 

    Tjejen kände ett stort obehag runt ditt agerande och litar inte på dig, tydligen tänker hon rätt eftersom du fortfarande inte har släppt henne. Du verkar fixerad på ett osunt sätt och du behöver hjälp!

  • Anonym (Sara)
    Sat 17 Oct 2020 10:09
    #29
    Anonym (Hatad) skrev 2020-10-17 09:33:31 följande:
    Jag vill inte skylla mina problem på henne, jag jag vet om att det är mig problemet ligger hos och att det jag gjorde var heöt och hållet fel - jag är livrädd för att förlora människor ur mitt liv som jag tycker om, visst det finns miljontals människor där ute men de är svårt att hitta någon man klickar med och det tar lång tid att bygga upp en bra relation till varann.

    Jag vet inte vad samtalsterapi skulle hjälpa, finns liksom inga magiska ord som gör att jag kommer må bra igen. Det jag mer än inne på är mediciner, men jag vet inte vad det är för mediciner som finns för sånt här? Är de någon som vet?
    Terapi kan hjälpa dig att förstå varför du agerar som du gör, varför du blev så besatt av henne. Som jag har förstått det kände ni inte ens varandra särskilt länge, hon borde alltså inte vara så viktig för dig eftersom du inte vet vem hon egentligen är.

    Det här beteendet har du säkert haft förut i ditt liv, om än på ett annat sätt, och terapi kan hjälpa dig att gräva bakåt, att se mönster, och få dig att agera annorlunda nästa gång. Det kan hjälpa dig att få perspektiv på allt som hänt istället för att du håller dig fast vid den känslan du hade för tre år sedan.

    Medicineringen är antagligen antidepressiva vilket också är bra, det kan få dig att komma ur den negativa bubblan du är i nu och ta nytag, kanske våga dejta igen och därmed släppa henne. Vi har alla den stora kärleken som vi inte fick, några år senare ser man tillbaka med ett leende och förstår varför det inte höll, frågan är varför du inte kommit vidare?
  • Anonym (Sara)
    Sun 18 Oct 2020 08:34
    #44
    Anonym (Hatad) skrev 2020-10-18 07:00:16 följande:
    Jag sa det till henne i samband med att jag fick reda på ryktena hon hade spridit, skrev till henne då : snälla sluta sprida rykten om mig *namn* - jag mår redan tillräckligt dåligt över hur jag betedde mig mot dig.
    Det är möjligt att du inte stalkade henne irl, och eventuellt har hon överreagerat på dina försök till försoning, men med tanke på alla dina tankar på henne och dina planer som du hade hur du "av en slump" skulle vänta utanför hennes arbetsplats, kolla upp hennes bil mm så har du ändå ett obehagligt sätt att hantera att förhållandet är slut.

    Vilket stör dig mest? Att hon inte vill vara ihop med dig eller att hon har pratat om dig med andra (dvs att du är hatad)? Det är nämligen två helt olika problem:
    1. Du är olyckligt kär och behöver hitta andra att fokusera på, har hänt alla och du kan be om tips från nästan vem som helst
    2. Hon har varit orättvis och gett dig dåligt rykte (för tre år sedan?). Ingen fara där heller eftersom det är hennes vänner hon sagt det till, alla fattar att det handlar om obesvarad kärlek, ingen bryr sig längre mer än dig.

    Oavsett anledning är det dags att gå vidare. Du är inte hennes fokus, hon har troligtvis ingen åsikt om dig alls längre så länge du lämnar henne ifred. Om hon mötte dig med fru och barn skulle hon säkert hälsa eftersom hon då är safe från dig men fram till dess ska du ignorera henne.
Svar på tråden Hur länge till ska jag behöva känna mig hatad?