• Anonym (O)
    Fri 16 Oct 2020 23:32
    2558 visningar
    38 svar
    38
    2558

    Dödsångest och så rädd att min man ska dö

    Jag känner igen mig i din rädsla, även om min inte är lika stark. Min pojkvän är också mycket äldre än mig och jag är rädd för att bli lämnad ensam i så stor sorg, många år innan det är min tur. Jag vet inte om jag kan leva utan honom. Är ibland rädd att det ska hända något när han åker till jobbet eller t.o.m. bara går upp till Ica!

    Men jag tänker såhär: jag vill inte leva mitt liv i rädsla! Jag vill njuta av mitt liv med min partner! Man har ingen aning vad som kan hända, men att oroa sig är att lida i onödan och många gånger för mycket. Och jag tänker att oron och rädslan på många sätt är positiv- det betyder att man älskar någon starkt och får leva ett liv i kärlek! Eller hur?

    Låter makabert men du och jag kanske dör före våra karlar båda två? Kanske redan imorgon? Det kanske är vi som blir sjuka, de kanske lever superpigga tills de är 120?

    Men om du inte får bukt med detta själv så finns det hjälp att få, via en terapeut, psykolog eller kurator. Kram!

  • Anonym (O)
    Fri 16 Oct 2020 23:35
    #3

    Och är du verkligen rädd för döden, eller är du rädd för att någon du älskar ska dö ifrån dig och lämna dig ensam kvar? Tror de flesta som säger att de inte är rädda för döden menar att de inte är rädda för att dö själva.

Svar på tråden Dödsångest och så rädd att min man ska dö