• Anonym (EO)
    Mon 2 Nov 2020 10:50
    6978 visningar
    226 svar
    226
    6978

    Vi som planerar graviditet 2021

    Jag tog faktiskt steget igår och sa till min sambo att jag vill att vi försöker bli gravida nästa år. Jag sa att jag har velat ha barn nu sen 2 månader tillbaka och vill helst bli gravid innan jag fyller 30. Jag fyller 30 år hösten 2021.

    Vi har varit tillsammans lite mer än 1 år och bor ihop. Allt känns kanon mellan oss. Men jag var så osäker på vad min kille ville då vi aldrig pratat om barn förens igår.

    Jag blev chockad över responsen. Han sa att han inte tänkt på det men att det kanske är dags. Så han verkade på ???????? Sen sa han "ja då kanske det blir något nästa år" sen krama han mig flera gånger. Kändes som han är sugen på barn med mig ????

    Jag har 1 ppiller karta kvar. Kommer äta upp den sen fråga min kille vad han tycker om vi ska vänta lite till.

    Jag kan tänka mig att starta bebisverkstad till våren 2021 så vi både hinner fundera och ta in allt.

    Jag är lycklig och samtidigt nervös ????????????????

  • Anonym (EO)
    Mon 2 Nov 2020 21:52
    #21
    Nótt skrev 2020-11-02 15:46:03 följande:

    Så roligt med syskon! Alltid svårt med kroppen, när man inte riktigt vet hur den håller på, har ju också lite svårt att veta, fast jag har alltid varit sån! Åh vad härligt för dig!! Det låter verkligen som att ni står på samma sida och att ni är säkra på varandra =) 

    Det var lite mer uppförsbacke för mig, min sambo var väldigt osäker på om han ville ha barn, fram tills i början av detta året då jag sa att jag måste veta, jag är idag 31 år och lite nojja får man ju.. Man vet ju inte hr lång tid det tar!

    Men nu vill vi samma sak, nu har det bara varit lite annat i livet som kom emellan men nu känner jag mig redo =) Väldigt nervös dock! Är en orolig person och har lite svårt med förändringar 

    Vi har använt kopparspiral, men den åkte ut i fredags :)


    Ja! :) Det känns skönt och tryggt att vi båda vill lika. Jag funderar på att käka ppiller några månader till in på 2021. Låta det sjunka in för oss båda att vi ska bilda familj. Få även lite tid för varandra.

    Men kan tänka mig vänta till mars eller april. Men inte längre. Sen vet man ju inte om allt fungerar. Kanske kan vi inte få barn osv.
  • Anonym (EO)
    Wed 25 Nov 2020 13:50
    #57

    Jag går på ppiller och kommer förlänga med 3 månader från och med december. Min pojkvän är inte lika redo som mig att skaffa barn. Men vi har pratat om att bli gravida 2021.

    Så min plan är att göra min kille mer redo och vilja starta tidigare. Jag käkar klart mina piller till mars. Sen från och med mars kör vi oskyddat och får se vad som händer. Min kille får köra avbrutet eller använda kondom. Det blir nu lite upp till honom.

    Detta är mitt förslag och min kompromiss. Får se vad killen tycker om upplägget ????

  • Anonym (EO)
    Sat 28 Nov 2020 09:56
    #64

    Pratade med killen imorse och berättade att jag har hämtat ut ppiller för 3 månader framåt. Han svarade "okej", "sen får vi se".

    Jag svarade tillbaka, ja sen får vi se.

    Vi har pratat om att bli gravida under 2021 och ha ett barn bland oss inom 2 år.

    Så jag kommer käka mina piller i 3 månader till sen sluta med dom.

    Sen får vi se, som min kille sa.

    Känns som vi är på samma nivå då han inte sa något emot att jag skulle äta piller längre.

    Det känns positivt :)

  • Anonym (EO)
    Wed 2 Dec 2020 18:11
    #74

    Tog ett deeptalk med killen om mina funderingar.

    Berättade att jag tänkte äta mina ppiller 3 månader sen sluta. För att låta min kropp komma i balans och för att jag vill försöka bli gravid med min kille.

    Fick som respons att det är okej att jag gör så. Min kille ville alltså att jag skulle sluta äta piller.

    Jag sa även att vi kan ta det väldigt lugnt första perioden om han känner sig osäker med barn. Att vi kan skydda oss med kondom och även köra avbrutet. Han sa ja det kan vi också.

    Han berättade även att han måste smälta och processa det hela. Men att vi ändå ska ge det ett försök att bli gravida i vår.

    Det känns bra nu. Nu kan jag andas ut. För nu vet jag att jag och min kille är på samma nivå. Och min kille tycker det är OK att vi börjat försöka bli gravida i mars-april.

    Hoppas bara han inte ändrar sig. Jag har ju redan börjat räkna ner :)

  • Anonym (EO)
    Thu 3 Dec 2020 13:44
    #78
    Snäckan92 skrev 2020-12-03 07:52:56 följande:

    Klokt att låta han ta det i sin takt. Gjorde på samma sett. Började prata om att inte förnya p-staven runt midsommar, då va han inte alls med på tåget. Sedan när jag nämnde de några månader senare, när de började bli dags att boka tid, så va han helt med på noterna :)

    Och nu har han även fattat de här med att man "bara" (störst chans iallafall) kan bli gravid vid ägglossning. Och sa tom med nu sist, att om de inte tar sig denna gång, så blir de en jäkla massa mys I jul, då nästa ägglossningär då :)

    Så jag tycker du gör helt rätt <3


    Tack! Ja, jag vill ju också att han ska känna sig redo och säker. Sen kan det ta dit att få barn.

    Tänkte börja käka folsyra tabletter redan nu. Är det för tidigt. Kommer sluta med ppiller slutet av februari.
Svar på tråden Vi som planerar graviditet 2021