• Limeblad

    Min sambo har lånat pengar i smyg

    Har hon lånat innan ni fick barn eller är det nu när hon har mindre inkomst?

    Vad har ni för upplägg under föräldraledigheten? Alltså hur mycket är ni båda lediga och hur fördelar ni inkomsterna Under tiden? Personligen tycker jag att det är rimligt att ha gemensam ekonomi under föräldraledighet i och med att det i regel är tuffare för kvinnan (om man vill försöka spara FL-dagar första året). Med det sagt tycker jag inte man behöver dela alla tillgångar. Vi är gifta men har uppdelad ekonomi men kommer ha gemensam nära vi får barn.

    Att ta den typen av lån som hon gjort hade jag inte tyckt känts bra. Jag hade tappat förtroendet för min man om gjorde något sånt och tvivlat på förhållandet. Om man har problem pratar man om det så man kan få stöd i min värld.

  • Limeblad
    AntonNilsson skrev 2021-04-02 07:10:49 följande:

    Vi har haft Kronofogden på besök och de tog inte hänsyn till att jag har betalat saker eller köpt dem i mitt namn. Till och med min bil rök eftersom att den stod på vår gård. Så jävla less på det här nu. 


    Ja, så funkar det. Om du inkommer med underlag som bevisar att vad som du äger får du tillbaka det. Hade ju varit sjukt ineffektivt för kfm om det räckte att säga Nej, den kan ni inte ta för den äger jag.
Svar på tråden Min sambo har lånat pengar i smyg