Inlägg från: Anonym (Nono) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nono)

    Luktar parfymfritt inte bra?

    Jag tycker att de allra flesta luktar alldeles för mycket parfym

    Schampo, balsam, hudkräm, deo etc, allt med olika parfymer och sen avslutar man med att spreja parfym ovanpå det så att det blir en kakofoni av dofter. Dessutom används ofta sköljmedel som för det mesta luktar vidrigt.

    Tvättar man sig ordentligt med parfymfritt luktar man inte illa, förutsatt att man har ordentligt tvättade kläder också.

    Jag tycker att de flesta människor luktar gott i sig Vanlig hårdtvål med naturlig doft hjälper till, inget syntetiskt behövs. Nuförtiden tvättar jag håret med Aleppo-tvål, det håller sig rent länge utan kemikalier och ger bara en svag naturlig doft.

  • Anonym (Nono)

    Det är få som väljer parfym bra och doserar rätt, tyvärr.

    På min arbetsplats är det uppskattningsvis 1/3 som kör helt parfymfritt, ca 1/3 som använder parfymerade produkter (schampo etc) men ingen parfym och ca 1/3 som använder parfymerade produkter samt parfym.

    De flesta i den sista gruppen är riktiga stinkbomber, jag tror inte de fattar hur mycket de luktar, det är dom ett moln runt dem så man känner när de är på väg, eller när de åkt i en hiss ligger lukten kvar, så otrevligt.

    Att många kör parfymfritt vet jag eftersom vi pratar om det, vi använder hårdtvål och andra produkter med naturliga dofter, ingen syntetisk parfym.

  • Anonym (Nono)

    Fast om man har en ?unken människodoft? går det ju inte att dölja med parfym, det blir ju bara dubbelt äckligt. Då måste man ju använda typ en hel parfymflaska.

    När folk inte luktar gott är det ofta deras kläder som tvättats/torkats på fel sätt så att det blir lite surt, alternativt att de har mögel hemma, då luktar de gammal garderob ungefär

    Sa till en på jobbet en gång som alltid luktade unket, att ni har nog mögel hemma, han tog mig på orden och tog dit någon som kollade, och mycket riktigt, de fick sanera.

  • Anonym (Nono)
    Just Precis skrev 2020-10-18 21:24:33 följande:

    Jag vet inte hur du luktar men jag tycker tyvärr att kläder som tvättats med helt parfymfritt tvättmedel luktar lite sunkigt, särskilt om de får hängtorka.

    Du använder ju några parfymerade produkter, det räcker säkert.


    Om kläderna luktar sunkigt efter tvätt behöver nog tvättmaskinen rengöras. Jag använder parfymfritt tvättmedel och min tvätt luktar rent och gott.

    Parfymdoft är inte lika med rent.
Svar på tråden Luktar parfymfritt inte bra?