• MsFry

    Luktar parfymfritt inte bra?

    Man kan aldrig maskera dålig kroppslukt med parfym, det luktar bara värre då. Det värsta som finns är ju parfym över smuts, hur dyr parfymen än är.

    Är man ren, har en fungerande tvättmaskin och låter kläderna torka ordentligt efter tvätt funkar det utmärkt med parfymfritt. Har man problem med kroppslukt även om man är nyduschad och deodorantad så har man nog något fel någonstans.

  • MsFry
    Anonym (parfym är sexigt) skrev 2020-10-20 10:39:05 följande:

    Kanske inte illa som i smutsigt men man gillar inte deras lukt helt enkelt som någon annan skrev. Vissa människors lukt upplevs som obehaglig och lite unken. Kanske inte så ofta som människor har allt rent och tvättat samtidigt om du tänker på det. Någon må ha stigit ut ut duschen precis men tar sen på sig en ytterrock som inte tvättats på länge och munnen kanske inte är superfräsch efter senaste koppen kaffe eller måltiden. Vissa tvättar inte heller håret varje dag och kan lukta mer från håret och huden.  Doftupplevelser är väldigt olika. Känner vissa som knappt har något luktsinne och aldrig besvärats medan andra gnäller för minsta lilla. Så räkna med att någon förmodligen tyckt att du luktat mindre gott medan nån annan kanske uppskattat din doft.

    Jag tycker parfymer döljer mycket otrevligt och jag föredrar en väl utvald parfym som passar en människa i lagom mängd och ett väldoftande hårsvall. Tänder helt enkelt på parfym och finner det sexigt och gillar inte människodoft till skillnad från djurdofter som jag oftast älskar.


    Men det finns ju ingen parfym i världen som kan maskera en otvättad rock eller dålig munhygien. Snarare blir det en giftig kombination bara.

    Parfymer (i små mängder) gör sig bäst på rena människor.

    Och parfym i tvättmedel hjälper ju inte om man inte tvättar kläderna...
  • MsFry
    Anonym (parfym är sexigt) skrev 2020-10-20 11:01:22 följande:

    Varför förutsätter du att alla som använder parfym är orenliga? Jag tänker parfym och fräschet som ett vinnande koncept. Självklart om jag är attraherad av någon kommer jag även att gilla deras kroppsdoft naturella, förutsatt att de är rena Men kommer ändock att tända till lite extra när de bär parfym. Och jag älskar doften av rena kläder och vissa sköljmedel.

    Precis som du säger avskyr jag orenlighet i alla former och parfym på en sådan är groteskt precis, men om du har tur träffar parfymen innan det unkna nnår din näsa. Har de inte parfym träffar snusket näsborrarna direkt, så föredrar parfymen faktiskt.


    Varför tror du att jag förutsätter jag det?

    Använder själv parfym ibland. Till vardags bara i deon dock. Men jag tvättar kläder med oparfymerat tvättmedel och använder oparfymerad tvål.

    Däremot undrar jag varför många tror att parfym skulle maskera dålig kroppslukt eller lukt av unkna/otvättade kläder. Det gör det inte, snarare framhäver parfym dåliga lukter. De kommer att möta din näsa samtidigt, med lite extra bärkraft av parfymen.

    Ska man använda parfym måste man vara ren, ha rena kläder och inte använda för många olika parfymerade produkter samtidigt, annars stinker man.
Svar på tråden Luktar parfymfritt inte bra?