• Kexsmula

    Äter ALLA barnfamiljer godis/chips/popcorn eller liknande fredag och lördag?

    Jag tror också att 99% gör det. På dig låter det som att barnens ?sockerberoende? inte är något beroende utan något du själv skapat genom att vara alltför restriktiv. Klart barnen vill hetsäta godis och snacks om de aldrig får göra det annars (utom på lov - vilket ju är helt befängt i mina öron).

  • Kexsmula
    Anonym (Ts) skrev 2020-10-17 20:35:23 följande:

    Problemet är att det eskalerar. Då ska det alltid vara popcorn och sen ökar det. Och det går inte att hoppa över för då blir det världens bråk.


    Det hade inte blivit något bråk om du inte gjort lite vanligt popcorn till en JÄTTEGREJ!
  • Kexsmula
    Anonym (Ts) skrev 2020-10-17 21:09:58 följande:

    Det vi reagerar på är att om vi erbjuder något "gott" en lördag kväll vid en mysstund med oss så vill de gärna ha en mysstund med oss men vill ofta hellre spara det goda och sitta med egen skärm. Alltså de väljer att gå undan och äta ifred. Det känns inte för mig som ett helt sunt beteende. 

     


    Vet du vad det kan bero på? Att de hellre vill äta när de gör något de tycker är roligt än att på nåt sätt sitta och tvångsmysa med godis hos er för att ni ska se på när de äter. Av inläggen du skriver förstår jag att du har något från din barndom och ett beteende DU behöver bearbeta, troligen med hjälp av någon form av terapi och kanske även psykofarmaka.

    Skriver detta i all välmening!
Svar på tråden Äter ALLA barnfamiljer godis/chips/popcorn eller liknande fredag och lördag?