Inlägg från: Anonym (Fredagsmys) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fredagsmys)

    Äter ALLA barnfamiljer godis/chips/popcorn eller liknande fredag och lördag?

    Nu är våra barn så små så dom får inget godis/snacks än men jag och sambon äter antingen chips, popcorn eller godis varje helg. Ser det inte som ett problem då det bara är en dag i veckan och i rimliga mängder. Barnen kommer också få smaka när de blir så stora att dom själva ber om det.

  • Anonym (Fredagsmys)
    Anonym (Ts) skrev 2020-10-17 20:35:23 följande:

    Problemet är att det eskalerar. Då ska det alltid vara popcorn och sen ökar det. Och det går inte att hoppa över för då blir det världens bråk.


    Men varför kan ni inte ha tex lördagsgodis som rutin då? Att på lördagar så får man äta popcorn/chips/godis men bara då. Och att ni håller fast vid det. Får barnen det varje helg och inte bara på lov så kanske dom nöjer sig med det.
  • Anonym (Fredagsmys)
    Anonym (Ts) skrev 2020-10-17 20:41:54 följande:

    Fast vad är alltför restriktiv? Under sommarsemestern åt de nog glass eller chips eller sånt varje dag...

    Och vi tycker det är roligare och mysigare att kunna äta sånt ofta under semestern men om man då fortsätter resten av året blir det ju totalt sett massor.

    Vi äter grönsaksstavar med dipp, frukt och liknande.

    Sen vill ju barnen alltid sitta på sina rum med en skärm och äta det där. Det duger inte att sitta i soffan med oss. Utan de har ett ätberoende på det viset.

    (Typ om vi ser tv ihop och sen ser de på skärm i sitt rumvill de ha det ätbara när de sitter ensamma i sitt rum).


    Ja det beror ju på hur man ser det. Bara för att man äter varje helg behöver man ju inte äta ett kg var. Och sen kanske glesa ut det lite under loven då så det blir mer jämnt fördelat över hela året? När jag var liten så fick vi äta godis som vanligt på lö trots att er var tex sommarlov. Däremot kunde vi få en glass eller en bulle till fikat mitt i veckan bara för att det var semester. Världen gick inte under för det och varken jag eller nåt av mina syskon var eller är överviktiga.

    Att de vill sitt på sina rum med och äta godis medan de kollar film eller pratar med kompisar eller vad dom nu gör är väl inte heller så konstigt? Att de skulle ha ett ätberoende bara därför låter lite väl drastiskt att säga. Jag tycker snarare det låter som att du drar på alldeles för stora växlar och gör det här till ett problem när det inte behöver vara det. Låt barnen äta godis/snacks en gång i veckan i begränsad mängd, tex 1-2 hg var och sen räcker det. Då får dom tjata bäst dom vill. Det finns värre saker än att få lite godis på lördagarna :)
  • Anonym (Fredagsmys)
    Kexsmula skrev 2020-10-17 21:14:38 följande:

    Vet du vad det kan bero på? Att de hellre vill äta när de gör något de tycker är roligt än att på nåt sätt sitta och tvångsmysa med godis hos er för att ni ska se på när de äter. Av inläggen du skriver förstår jag att du har något från din barndom och ett beteende DU behöver bearbeta, troligen med hjälp av någon form av terapi och kanske även psykofarmaka.

    Skriver detta i all välmening!


    Håller med om detta!
  • Anonym (Fredagsmys)
    Anonym (K) skrev 2020-10-17 21:21:49 följande:

    Nej, verkligen inte. Vi äter inte särskilt mycket socker alls. Aldrig lördagsgodis. Tycker det är lite WT faktiskt...


    Haha exakt VAD har godis eller inte godis med WT att göra?? De två sakerna har väl inget samband alls? Jag skulle inte kalla mig själv för wt, har högskoleutbildning, bra jobb, bor i villa osv och jag ÄLSKAR godis! Det är det bästa på hela veckan! Däremot varken dricker eller snusar/röker jag. Tycker du har en konstig fördom där som det verkar :)
  • Anonym (Fredagsmys)
    Anonym (K) skrev 2020-10-17 22:09:51 följande:

    Jag älskar också godis, och vill inte att mina barn ska få samma beroende. Man har ett ansvar gentemot sina barn, deras hälsa ingår där.


    Absolut, där håller jag med dig fullt ut! Det är mitt ansvar som förälder att se till att mina barn mår bra, där ingår att hålla en sund vikt. Men lite godis en gång i veckan gör inte barnen överviktiga om man lever sunt i övrigt.
Svar på tråden Äter ALLA barnfamiljer godis/chips/popcorn eller liknande fredag och lördag?