• Anonym (Fet?)
    Sun 18 Oct 2020 17:31
    2684 visningar
    45 svar
    45
    2684

    Ni som behöver tvätta håret varje dag

    Jag tror at det finns olika orsaker till fett hår om man twx tvättar för ofta och med för "strippande" produkter så kan man få huden att överkompensera. Så fungerar det att vänja an kroppen med det genom att tvätta mer sällan. Jag däremlt har väldigt fet hy på det stora hela, så det är inte så konstigt att jag också får fett hår. För mig fungerar det inte att dra ut på tvättarna, jag försökte i flera månader att bara tvätta var tredje dag när jag var föräldraledig och inte gick ut så mycket. Det blev inte förbättring snarare fick jag problem med svamp som fortfarande flera år senare kliar för mig (jag har nu fått ett schampoo mot det från vårdcentralen). Jag kände mig mer begränsad också eftersom jag var tvungen att sätta upp håret dag 2 och 3 för att gömma håret lite.

    Jag har testat massor av olika schampon precis som jag provat massor av olika tvättar för min hy. Jag tror inte jag kan få bort problemet helt men vet att det blir aningen bättre för mig att använda snälla och milda produkter.

    Mitt tips är därför att klippa en kortare frisyr, så att det inte är lika jobbigt att tvätta håret. Hitta ett torrschampo så att du kan skippa att tvätta ibland utan att behöva skämmas för håret.

    Jag provar ibland någon ny metod men försöker låta huden vila mellan gångerna för att inte ge mig mer problem.

    Har testat: balsammetoden, rågmjöl vattentvätt, slsfritt schampo, överkompensera med fett genom att ta balsam ända till hårbotten, hårbottensgel, dra ut på tvättarna, låta så lång tid som möjligt gå utan att tvätta, borsta utt fettet i längderna med svinborste, äppelcidervinägerskölj, olika schampon som rekommenderats av andra med samma problem.

Svar på tråden Ni som behöver tvätta håret varje dag