• Anonym (!)

    Ni som behöver tvätta håret varje dag

    Jag måste också tvätta håret varje dag. Jag har provat alla möjliga metoder för att bli av med problemet men inget hjälper. Jag har även fet hy både i ansiktet och till viss del även kroppen. Jag blir aldrig torr, inte ens händer och fötter. 

    Jag har gett upp. Jag tvättar håret varje dag med undantag för de dagar jag bara ska vara hemma. Schampot som fungerat bäst hittills är head and shoulders med citron. Jag får nog acceptera att det här är ett problem jag inte kommer att bli av med tyvärr. 

  • Anonym (!)
    Anonym (Hur) skrev 2020-10-19 17:08:55 följande:
    Jag har testat att inte tvätta ofta, hjälpte inte ett skit.
    Samma här. Det spelar ingen roll vad jag gör så blir håret fett. Är så trött på tjatet om att tvätta sällan. Det fungerar tydligen inte för alla. Samma med min hy. Jag är inte yt-torr så det är inte så att huden behöver mer fukt, det är bara så min hy fungerar. 

    Sen tror jag att min hårkvalitet gör problemet ännu värre. Jag har spikrakt super mjuk och glansigt hår så tvättar jag inte håret på 3 dagar så är håret fett från rot till topp. Pga kvaliteten så går det inte att använda torrschampo heller. Det fäster liksom inte. I så fall måste jag ta jättemycket och då syns det istället. 

    Den metoden som fungerar bäst på mitt hår är att tvätta det 2 gånger med head and shoulders citronschampo, inget balsam. Sen fönar och lockar jag. Jag använder en liten mängd pudervax vid rötterna och använder väldigt sparsamt med hårspray i topparna. Då håller det sig så pass att jag kan komma undan med uppsatt hår dagen efter. Sen finns ingen återvändo, det är tvätt som gäller.  
Svar på tråden Ni som behöver tvätta håret varje dag