• Anonym (ooo)

    Har tackat nnej till alla inbjudningar, nu behöver de hjälp med bilen för att slippa lämna in på service... Utnytjad?

    Jag tycker du överdriver lite TS, nåt slag sårat ego? Har du egna barn eller inte? Om du har det vet du att när man får barn förändras mycket och du skriver ju själv att när de fick barn blev det annorlunda. Är detta den enda vän du har? 

    Jag har varit sjukskriven för utbrändhet  så jag vet att man knappt orkar prata i telefonen en gång, inte ens med folk man egentligen saknar och verkligen vill träffa, men det kanske inte går, helt enkelt. 

    Att de tackat nej och kanske småljugit om anledningen, det är ju trist men antagligen är det något hos dig som gjort att de inte klarade av att säga sanningen - eller hos dem själva - att de vill undvika konflikter och diskussion? Kanske lite av båda sakerna. Man vill helst inte såra en vän, så klart. Att de tackar nej behöver ju inte betyda att de vill säga upp kontakten med dig, men att de inte orkar ses lika ofta som du skulle önska? 

    Jag tycker också att 3 ggr under coronan är mycket. Jag har träffat mina gamla föräldrar 2 gånger (utomhus, på avstånd), och ätit lunch med en kompis 1 gång, + en lunch med en yngre släkting en gång. I övrigt är vi bara hemma + jobbar. 

    Garaget då? Ja, du säger givetvis nej om du känner så. Om du nu, efter att ha läst svar i tråden tänker att du kanske tog i lite, så behöver det ändå inte betyda att du behöver låna ut garaget. Och det där med att hjälpa till OM de får låna garaget - det är helt upp till din sambo att säga ja eller nej i så fall. Men steg ett är att bestämma om ni ska säga ja eller nej till garaget. Och du - var i så fall oerhört tydliga med vad som gäller: inget garage, garage men ingen hjälp eller garage + hjälp, så att det inte blir mellan raderna, och motparten missförstår. 

    Men känns det bäst för dig så säg att du känt dig utnyttjad. 

Svar på tråden Har tackat nnej till alla inbjudningar, nu behöver de hjälp med bilen för att slippa lämna in på service... Utnytjad?