• Sat 17 Oct 2020 22:40
    930 visningar
    126 svar
    +3
    126
    930

    utegångsförbud i Tensta!?!?

    Vad är det som händer? Varför har detta inte väckt lika starka reaktioner som när en 12 årig flicka blir skjuten (vilket iofs verkar vara glömt nu). När ska svenska folket vakna och fatta att det går inte att hålla käften längre?

    Är det någon som har en åsikt om att vi lever i ett land där områden bokstavligen är laglösa? I områden där det bor oskyldiga människor som styrs av dessa jävla drägg?????

    Mikael Damberg tycker polisen ska sköta detta..... Tydligen anser inte han att det är politiker och stadsministern som ska gå ut offentligt och uttrycka NOLLTOLLERANS och snart skickar vi in armen.

    Istället ska polisen utan uttalad tydlig mandat "fixa det". Fyfan. Inget stöd från sin regering. Helt sjukt.

    Åsikter?????

  • Svar på tråden utegångsförbud i Tensta!?!?
  • Sun 18 Oct 2020 08:51
    #4
    +1
    Anonym (Q) skrev 2020-10-18 08:26:34 följande:

    Skitbra. Vanligt folk ska hålla sig inne så slipper de bli skjutna av kriminella gängmedlemmar. Låt polisen reda ut röran så kan de säkert gå ut sedan. Själv skulle jag inte gå ut ändå efter ungefär den tiden om jag bodde i Tensta. Vettigt säger jag. Om det inte var (vad jag antar är) hot bakomliggande skulle man nästan kunna kalla det omtänksamt av de kriminella.


    Så du tycker att det är kriminella som ska styra?
  • Sun 18 Oct 2020 11:58
    #9
    +4
    Anonym (tja) skrev 2020-10-18 09:12:03 följande:

    Om vi inte ville att kriminella skulle styra, skulle vi inte låtit dessa områden växa fram från början, eller hur? Som man bäddar får man ligga. Sen är det förstås synd om alla oskyldiga som drabbas. Men som sagt, dagens situation är ett resultat av decennier av ohållbar migrationspolitik, misslyckad integrationspolitik, nedskärningar i offentlig sektor, bostadsbrist, polisbrist, kommunalisering av skolan mm mm. Politikerna har haft många år på sig att vända skutan men inte gjort det.
    Men det är ju det som är poängen.... varför har vi varit så lamslagna? Skulle något liknande komma fram i Frankrike skulle Macron omedelbart göra det jävligt tydligt att nu är det fan nog.

    Att vi (sverige) har varit handfallna, betyder det enligt dig att vi ser framemot ett land där gäng och klaner styr? Eller betyder det att vi har en  regering OCH kultur som aldrig någonsin ryter ifrån klart och tydligt?

    Denna handfallenhet och tendensen att titta bort och inte våga uttrycka sig, har ju funkat utmärkt när man aldrig möts av krafter som vill illa.
  • Sun 18 Oct 2020 12:00
    #10
    +3
    Anonym (Sorgligt) skrev 2020-10-18 08:53:37 följande:

    Såg detta på nyheterna igår. Jag är uppvuxen i Tensta och mina föräldrar bor kvar.

    Nu är inte dem ute och ränner om kvällarna men det känns väldigt obehagligt att höra såna saker ändå.


    Det är ju inte bara obehagligt i sig, det obehagliga är att det ens varit möjligt för att sverige och vårt sätt att föra politik och vårt rättsväsende lämnar ALLT utrymme för detta.

    När ska vi börja reagera och sluta vara besatta av att vara politiskt korrekta?
  • Sun 18 Oct 2020 12:04
    #11
    +2
    Anonym (Q) skrev 2020-10-18 09:13:50 följande:
    Bara för att man är kriminell betyder inte att man är idiot. Om kriminella lyckas hålla bättre ordning än vad polisen m.fl. kan säger det en hel del om vårt samhälle.
    Så du tycker det är ett tecken på att vi, sverige, lämnat över till "smarta" människor? Eller är det vår enorma feghet, besatthet av att låta politiskt korrekta och inte agera med krafttag, och aldrig våga uttrycka oss jävligt tydligt som lämnat allt utrymme för detta?

    Jag förstår inte riktigt vad du menar. Du verkar anse att det är bra att det ens skett. Du verkar inte tycka att det är en skam för svenska folket och landet att vårt land inte gjort tillräckligt.

    Min far kom från iran för många år sen. Han kan inte heller förstå hur ett folk till synes ger bort sitt samhälle till vad bara kan anses vara laglösa djur.
  • Sun 18 Oct 2020 12:06
    #12
    fornminne skrev 2020-10-18 09:41:59 följande:

    Oavsett om kriminella vill visa sin makt eller bara försöker skydda Tenstaborna (förmodligen både och), är utvecklingen väntad ja. Detta är vad som händer när det övriga samhället drar sig tillbaka och när icke-fungerande politik har förts i många år. Skrämmande och obehagligt ja, men jag undrar samtidigt varför många är så förvånade?


    Jaha? Väntat? SSJÄLVKLART är det väntat. Vad menar du???? Är det lättare att acceptera att vi TOTALT misslyckas?

    Ingen är förvånad. Jag är mest rädd pga att det inte gjorts tillräckligt för att stoppa detta OCH att det verkar vara något man rycker på axlarna för eftersom det var "väntat".

    Herregud. Är det någon som bryr sig om att det går att stoppas men inget görs??? Tycker ni det är värdigt?
  • Sun 18 Oct 2020 12:17
    #13
    +1

    Nästan alla svar på detta är ytterligare ett utryck för just de tendenser som gör det möjligt. "jaha.... ja det är ju inte bra. Men jaja. Det var väl väntat." Att privatpersoner säger så är förståligt MEN inse att det är våran bristande förmåga att TYCKA och tydligt UTRYCKA vad vi inte är okej med. Så länge privatpersoner håller på såhär och rycker på axlarna, så gör även politiker det.

    Om vi börjar uttrycka vår avsmak för att regeringen inte gör tillräckligt och istället brytt sig om sina omval, än att bry sig om människors rätt till ett liv i frihet, då kanske politikerna också börjar agera och tar beslut och agerande utan att sitta och dalta. Dom får ju inga krav på sig.

    Fattar ingen att sverige går under och att vi ger bort styrandet till personer som inte vill väl? Är det ingen som vill stoppa det? Eller är det viktigare att det är härlig stämning och fredagsmys? För det är ju helt knäpptyst.Annat var det när en svart skjöts i USA.

    Vill vi bo i ett laglöst land? För dit är vi påväg. Någon som känner annat än "jaha... det var väl väntat"?

  • Sun 18 Oct 2020 12:50
    #15
    +1

    Jo jag anser att det är en skam att vi inte gjort allt vi kan för att säkerställa att samhället förblir ett så tryckt som möjligt för de som bor här och de som kommer hit för att finna ett bättre liv.

    Ingen tvekan om att det är skamligt och jag gör det lilla jag kan: lyfter riktigt obekväma frågor med folk i min omgivning och tex här. Jag försöker väcka en känsla av ?nu får fan vara nog? men det verkar inte komma någon sådan.

    Jag får mmm, ja... jo.... Ungefär samma respons som politikers.

    gängmedlemmar måste gripas i Danmark för att inte få STRAFFRABATT. Vad är det ens för ord? Ja jag skäms. Det är löjligt.

    Är jag den enda som tycker det är pinsamt, i brist på annat ord? Danskarna visar ett tydligt praktexempel på handlingskraftighet (att de tex införde lagar om högre straff för gängrelaterat). DET är att göra något, och som jag förväntar mig att politiker ska arbeta med.

    Det faktum att du vänder dialogen till att det är fel på invandrare, är ytterligare en orsak till att vi inte kan prata om nått. Hur i hela friden likställer man viljan att folk följer lagar med främlingsfientliget?

    Det är DET som gör att folk inte vågar prata: man stämplas som rasister.

  • Sun 18 Oct 2020 13:22
    #18
    +1
    fornminne skrev 2020-10-18 13:06:38 följande:

    Lugna dig ts, självklart är det inte bra. Det är ett stort misslyckande. Men dessa problem uppstod inte över en natt. De har funnits länge, men det var tidigare tabu att prata om dem och dess orsaker. Jämför med våra grannländer, som också har dessa problem, men inte alls i samma utsträckning. Där pratar man mer öppet om problemen samt har haft en mer hållbar invandring mm. Många svenskar har påtalat problemen länge, men tongivande kretsar har kört huvudet i sanden. Tills det inte gick längre, dvs nu på senare år. Därför är många medborgare arga och uppgivna, men därför borde ingen heller vara förvånad.


    Jag behöver inte lugna mig. Klarspråk är inte samma som att behöva lugna sig. Det har pratats i år om problemen och vad som skulle kunna vara orsaken.

    Vi har konstaterat nuvarande situation. Den är tydligt och det borde vara dags för nästa steg. Och ja då förstår jag om det känns ?upprörande? att jag har flyttat vidare till ?nu fan måste vi agera och kräva allokering av resurser?

    En brandman står inte och tittar på branden och bara konstaterar varför det började brinna. Dom börjar släckningsarbetet och rädda individer omedelbart och sen börjar diskussionerna och utredningen.

    Det går inte att frånkomma att det är en stor skillnad mellan oss och Danmark i hantering av problem: dom vidtar konkreta åtgärder för att minimera problemen. Medan vi pratar om dom. Man ser tydliga skillnader även under möten på jobbet när det är de svenska och danska som diskuterar. Danskarna vill påbörja arbetet, vi vill prata om vad vi ska prata om när vi väl har ett möte för att återigen diskutera.

    Jag älskar Sverige. Jag vet många utlandsfödda som älskar Sverige. Dom flyttade hit för en anledning. Dessvärre är det inte samma Sverige längre. Men vi har inte ens påbörjat att hantera katastrofen. Då skulle man sett stor skillnad på reaktioner i media jämfört med för några månader sedan.
  • Sun 18 Oct 2020 13:23
    #19
    Uslingens skrev 2020-10-18 13:07:55 följande:

    Hur ska man "fixa det" nu?

    Vi har sådana här områden i varje stad i landet idag.

    Bara Stockholm har: Rinkeby/Tensta, Husby, Botkyrka, Fittja/Norsborg.

    Göteborg har Angered, Hjällbo/Hammarkullen, Bergsjön, Biskopsgården, Backa, Tynnered.

    Fatta en sak. Sverige har ingen framtid. Vi kommer inte kunna fixa något. Arbetslösheten bland unga väntas vara rekordstor de kommande åren dessutom.

    www.expressen.se/dinapengar/ungdomsarbetslosheten-okar-kraftigt-/

    arbetsformedlingen.se/om-oss/press/pressmeddelanden

     

    När Sverige verkligen hamnar i en lågkonjunktur i framtiden så kommer det riktiga helvete bryta lös.


    Ditt svar är iaf realistiskt och ärligt.
Svar på tråden utegångsförbud i Tensta!?!?