• Sun 18 Oct 2020 14:35
    937 visningar
    126 svar
    126
    937

    utegångsförbud i Tensta!?!?

    Stockholm32 skrev 2020-10-18 11:58:21 följande:
    Men det är ju det som är poängen.... varför har vi varit så lamslagna? Skulle något liknande komma fram i Frankrike skulle Macron omedelbart göra det jävligt tydligt att nu är det fan nog.

    Att vi (sverige) har varit handfallna, betyder det enligt dig att vi ser framemot ett land där gäng och klaner styr? Eller betyder det att vi har en  regering OCH kultur som aldrig någonsin ryter ifrån klart och tydligt?

    Denna handfallenhet och tendensen att titta bort och inte våga uttrycka sig, har ju funkat utmärkt när man aldrig möts av krafter som vill illa.
    Vi får väl se vad Macron gör nu, när de har haft ett till vidrigt terrordåd. De har ju mer problem med sånt än vad vi har. 
  • Sun 18 Oct 2020 23:16
    #32
    Anonym (A) skrev 2020-10-18 23:01:36 följande:
    Enligt SVT hade läraren tydligen sig själv att skylla då han gjort sig skyldig till provokation.
    Det har väl ingen sagt på SVT! 
  • Sun 18 Oct 2020 23:22
    #36
    -1
    Stockholm32 skrev 2020-10-18 23:16:38 följande:
    Det faktum att Macron går ut och uttryckligen säger det som står i länken nedan är mer än Löfven skulle göra. Uttalandet ger också tydligt stöd till polisen att få utföra sitt arbete och att han kommer stötta om dom blir kritiserade i media när de försöker utföra det arbete som detta land behöver.

    Löfven är rädd för att förlora röster som kommer från extremislamistiska.... så han skulle inte ta ställning. Hade det hänt i Sverige hade det varit en kommentar som snarare pratade om att respektera allas religion och att vi välkomnar alla religioner,... vilket i förlängningen betyder: ?läraren borde förstå detta?. Om historiken går att lita på.....

    live.aftonbladet.se/supernytt/news/flera-gripna-efter-brutalt-parismord.XhXiLTx4I
    Konstigt att folk påstår sånt, för jag är HELT övertygad att Löfven skulle göra precis likadant. Det har man ju gjort i liknande situationer, så som attentatet på Drottninggatan, dvs. han med lastbilen. Det klassades också direkt som terrordåd. 

    Och så korkad är inte Löfven! Röster från extrem-islamister? Seriöst? Röstar de ens? Egentligen ska de ju inte det, vet du inte det? 
  • Mon 19 Oct 2020 00:00
    #44
    Stockholm32 skrev 2020-10-18 23:36:43 följande:
    Men det är ju självklart att extremislamister röstar. Hur kan du tro att det inte skulle vara så? Dom röstar på de partier som underlättar för dem på minsta lilla vis. Det är även därför några lyckats ta sig in i partier: för att de behöver försöker påverka genom politiken, precis som alla andra människor. Har du hört om Miljöpartiet och hur lätt man infiltrera dem....?

    Jag har träffat en del extremislamister tyvärr, i mitt arbete. Många jobbar och lever som vilka svenska medborgare som helst och smälter på vissa sätt in... även om dom vägrar ta mig i handen eftersom jag är kvinna.

    nu handlade iofs inte tråden om just det. Jag kom in på ett sidospår för att jag ville förtydliga vad jag anser är skillnaden mellan macron och Löfven.

    Jag tror Löfven är allt annat än dum.
    Då har du missat att de går runt och försöker övertyga folk att inte rösta, att det skulle vara mot islam att rösta i politiska val. 
  • Mon 19 Oct 2020 09:00
    #48
    Stockholm32 skrev 2020-10-19 00:07:58 följande:
    Berätta mer. Jag har aldrig blivit approacherad faktiskt. Kanske för att jag inte ser ?svensk? ut eftersom min far är från Iran. Jag är genuint nyfiken på vad du syftar på.

    Sen ska jag tillägga att det faktum att försöker få andra människor att inte rösta är ett tydligt tecken på att de vill att ?rätt? personer ska rösta eftersom det ökar chansen för att deras partier vinner.
    Det var före förra valet. Jag kommer inte ihåg om det var i Tensta, Skärholmen eller kanske Rinkeby. Någon av dessa var det. Fenomenet är inte okänd. Det är ett drag av islamism att man anser att politiska val är emot religionen. Det var förstås dem egna landsmännen som man försökte få att inte rösta. Hittade några länkar:

    www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/wEjmOG/islamisternas-uppmaning-till-muslimer-rosta-inte

    sverigesradio.se/artikel/7023991

    www.dn.se/sthlm/forening-som-uppmanar-muslimer-att-inte-rosta-ska-ha-mote-i-kommunal-lokal/

    Kanske är det så att muslimer/invandrare i stor utsträckning röstar på sossarna, men jag tror ändå att det bara är en liten, liten andel som är extremister och att även sossarna skulle ha mer att vinna på om de var hårda mot såna, eftersom de invandrare som brukar rösta på dem, kanske annars funderar på att rösta borgerligt. De som bor i dessa områden är ju trötta på detta. 
  • Mon 19 Oct 2020 09:04
    #49
    Stockholm32 skrev 2020-10-18 23:50:37 följande:
    Lyssnade på klippet. Jag är inte helt införstådd med vad han verkligen menar. Kanske var det en freudiansk slip. Men i min åsikt är det helt klart ett tecken på en grundinställning som är helt absurd och som jag själv hade för några år sen innan jag visste bättre: att om man gör något som islamister inte gillar så får man förvänta sig att behöva livvakter resten av livet.
    Det  verkar som om han bara försade sig. Och man måste inte mena så för att man råkar säga så. Antagligen diskuterar han också ibland situationer där något verkligen har provocerats fram och var därför van vid formuleringen. Han rättade sig i alla fall. 
  • Mon 19 Oct 2020 09:12
    #50

    Jag har en kollega som bor i Tensta och hon säger att det inte verkar stämma. Hon har inte märkt något av det. Däremot tycker hon att det är dåligt samarbete mellan polisen och stadsdelsnämnden. Och det verkar som om folk i Tensta i allmänhet inte har märkt något sånt:

    www.dn.se/sthlm/tenstabon-nalin-pekgul-aldrig-hort-talas-om-nagot-utegangsforbud/

    Kan det vara fake-news? Jag vet inte, jag undrar bara. 

  • Mon 19 Oct 2020 09:34
    #52
    Anonym (A) skrev 2020-10-19 09:18:22 följande:
    Är dags att utvisa alla som inte passar in i Sverige. Islam fungerar ingenstans.
    Idiotiskt förslag. Om du har lärt dig något i skolan, så vet du att man inte kan utvisa folk som är svenska medborgare. Och de allra flesta är ju det.
  • Mon 19 Oct 2020 14:03
    #59
    Stockholm32 skrev 2020-10-19 12:03:51 följande:
    Med risk att ställa en fråga som kan uppfattas negativ: är din kollega någon som umgås med just de Tenstabor som är eller rör sig i de kriminella sociala kretsarna? Jag skulle inte vara förvånad om detta är något man säger till de som man känner till och som har uppenbart utländsk bakgrund (familjekraft). Tyvärr är det välkänt att svensken inte har högt värde i dessa personers ögon.
    Kollegan är hel-svensk och nära pensionsålder, och jag tror inte att hon umgås med kriminella. Och kontakten med invandrare i området lär väl vara på ett ganska ytligt plan, men jag tror definitivt att hon små-pratar med grannar och så. 

    Värde eller inte, det är väl också snarare fråga om att kontrollera och begränsa sina egna landsmän. Kanske svenskarna (och icke-muslimer framför allt) har också större frihet då?
  • Mon 19 Oct 2020 14:05
    #60
    Anonym (A) skrev 2020-10-19 12:02:12 följande:
    Har d
    AndreaBD skrev 2020-10-19 09:34:49 följande:

    Idiotiskt förslag. Om du har lärt dig något i skolan, så vet du att man inte kan utvisa folk som är svenska medborgare. Och de allra flesta är ju det.


    Man ska återkalla medborgarskap om de misskött sig eller om det utfärdats på fel premisser. Utvisa klanerna och gör dem inte större med utökad anhöriginvsndring, vilket är något som nu
    Även om du skulle kunna göra det formellt, så blir man ju inte av med dem, eftersom deras hemländer inte tar tillbaka dem. De kan t.ex. påstå att de aldrig har varit medborgare i det landet och om man skulle få för sig att dumpa folk där på flygplatsen eller liknande så kan det tolkas som en ren krigshandling. 

    Om det vore så lätt så hade man redan gjort det. 
Svar på tråden utegångsförbud i Tensta!?!?