• Anonym (....)
    Sun 18 Oct 2020 23:41
    938 visningar
    126 svar
    +2
    126
    938

    utegångsförbud i Tensta!?!?

    Mångkultur i praktiken. Tensta idag, resten av Sverige imorgon. Vad trodde ni egentligen skulle hända när vi låtit vår gräns stå vidöppen i decennier? Såg ni det verkligen inte komma?

  • Anonym (....)
    Mon 19 Oct 2020 23:17
    #79

    Om inte asylrätten reformeras och begränsas till den egna världsdelen/närområdet och storskalig återvandring kommer till stånd så är det game over. Dessvärre så har vi européer blivit så pass demoraliserade och apatiska att ingen tycks bry sig längre och någon politisk vilja finns definitivt inte. Det är tragiskt.

  • Anonym (....)
    Tue 20 Oct 2020 00:17
    #86
    AndreaBD skrev 2020-10-19 23:23:15 följande:
    Det finns inget ingenmansland där du kan släppa loss folk. Antigen är de i Sverige eller så får något annat land släppa in dem. Och det gör inte andra länder om de märker att personen har hamnat i Sverige först. Då skickas dem tillbaka hit. Det går inte att göra så, för att inget land släpper in dem då. 
    Fake news. Dublinförordningen säger att asyl ska sökas i första säkra land.

    Ingen som har kommit till Europa anlände i Sverige. Alltså borde alla asylansökningar som skett på plats här kunna ogiltigförklaras.

    Om inte så är du inne på en bra alternativlösning. Att upprätta en ingenmanslandzon är nämligen det enda alternativ som vi har.
  • Anonym (....)
    Thu 22 Oct 2020 10:25
    #97
    AndreaBD skrev 2020-10-20 10:05:55 följande:
    Nej, det är definitivt ingen bra alternativlösning. Det ingen lösning alls, och det skulle t.o.m. kunna bli en samlingsplats för kriminella element för att planera och genomföra brott i länderna runtomkring.  Helt omöjligt är det ju inte att ta sig över gränser.

    Och vaddå fake news? Jag vet att asyl ska sökas i första land. Men Turkiet och Grekland har ju protesterat mot det, och med all anledning. Man måste ju fördela det lite rättvist. Och en del kommer med flyg också, kanske organiserat efter att ha suttit i något tillfälligt läger i Grekland. Jag vet, det är inte rättvist, för att vissa länder vägrar ta emot folk. Men nu pratar vi om att skicka ut folk. Och då kan vi inte dumpa dem i andra EU-länder annars kommer de att bli väldigt sura. 
    Vad menar du md att man måste fördela det "lite rättvist"? Saken är att ingen i Europa behöver fördelas något alls. "Flyktingarnas" egna regioner är fulla av säkra länder och asylrätten måste begränsas till dessa.

    Och det är dit de bör skickas, till den egna regionen. Inte till andra EU-länder.

    Det är det enda alternativet.
  • Anonym (....)
    Thu 22 Oct 2020 10:51
    AndreaBD skrev 2020-10-22 10:43:06 följande:
    Jag menar så rättvist som det går, när t.ex. vissa länder inte hjälper till alls. Och det ÄR faktiskt så att de skickas till grannländerna i första hand. Tills det blir alldeles för många där. Det finns ju flyktingläger runt om Syrien i alla grannländer. Även när det gäller länder som Afghanistan, Irak, afrikanska länder, så flyr dem allra flesta till grannländer. Så det alternativet är redan uttömt. Jag tror du underskattar hur många människor som är på flykt då. 
    Ja, det är jättemånga på flykt. Att vi då tar emot en promille av dem gör alltså varken till eller från. Däremot så ger vi Europa dödsstöten om vi väljer att göra detta. Varför vill du ödelägga Europa? Anledningen att folk söker sig hit är inte att närområdets möjligheter eller resurser är uttömda. Anledningen är att livstids kravlös försörjning väntar här.

    Några av de rikaste länderna i världen ligger i regionen. De tar inte emot en endaste. Varför tror du att det är så?
  • Anonym (....)
    Thu 22 Oct 2020 12:23
    AndreaBD skrev 2020-10-22 11:43:56 följande:
    Dumheter! Det är inget nytt att man tar emot några flyktingar. Det har gjorts i 50, 60 år nu och det har inte ödelagt Europa. Och även innan har det funnits stora förflyttningar av folk. 

    Och vilka är länderna som inte tar emot en enda? Det är ju också olika från gång till gång. När det gäller den senaste krisen, på Lesbos med brinnande flyktingläger och några minderåringar som skulle placeras, så sa ju Sverige nej, och Tyskland tog dem. 
    Men är du på riktigt? Du förstår väl att det är skillnad på att ta emot människor från vårt närområde från liknande kulturell bakgrund och den invandring som skett de senaste deciennierna?

    Att ta emot flyktingar som har vilja att förmåga att leva här är helt oproblematiskt. Men det är inte det vi gör i dagsläget.

    Har du missat att klaner och gäng tagit över hela stadsdelar? Alla makabra förnedrings- och tortyrrån som våra barn blir utsatta för? Att majoriteten av våra kommuner nu är bankrutta? Att samhällskontraktet är upplöst?

    Har du dessutom inte noterat att denna utveckling eskalerar årligen? Och du tror på riktigt att det finns någon framtid för Europa om vi fortsätter stå med huvudet i sanden?

    Här kan du läsa lite om hur många (inga) som de rika länderna i regionen tar emot:

    kit.se/2015/09/04/9016/de-ar-nagra-av-varldens-rikaste-lander-men-tar-emot-0-flyktingar/
  • Anonym (....)
    Thu 22 Oct 2020 19:57
    +1
    AndreaBD skrev 2020-10-22 13:13:53 följande:
    Jag har inte missat något. Tvärtom så är jag mer van än vad ni är. Jag har nämligen växt upp i en storstad i Tyskland där vi redan under 70/80-talet hade en hel del invandrare. Hela kvarter i min hemstad är rent turkiska. Numera är det tredje generation minst. Det finns flera i förbundsdagen och det är helt uppenbar var deras lojalitet ligger. De skiter nämligen i när Erdogan försöker säga att de inte har ära om de inte stödjer honom. De är tyska politiker punkt slut! 

    Jo, man kan integrera folk. Bara det inte är för många på en gång och bara man står på sig och inte låter dem göra vad som helst. Det är där man stoppar huvud i sanden! Man får faktiskt kräva att de rättar sig efter lagarna här. Och de allra flesta gör ju faktiskt det. 
    Du har missat mycket. Du visste ju inte ens att de rika länderna i regionen inte tar emot någon då de vet vad det leder till. Du verkar också ha missat att Turkiet är/var ett hyfsat sekulärt land och inte helt olikt våra. De var t.o.m. på väg in i EU innan Erdogan började härja loss som värst. De flesta turkarna var också faktiskt ute efter friheten i Europa och var kompetenta individer. De kunde därmed bli en del av samhället. Precis som iranierna som kom under samma period och som verkligen är och har varit en riktig tillgång för oss..

    Dessa två grupperna har inget gemensamt med de som har kommit på 2000-talet. Man kan aldrig integrera folk som saknar vilja och/eller förmåga att integreras och det är där vi står nu.

    Vad föreslår du att vi ska göra nu när vi har hundratusentals oanpassningsbara individer här som sprider skräck, terroriserar vår befolkning och raserar det lilla som finns kvar av vårt samhälle?
  • Anonym (....)
    Thu 22 Oct 2020 20:03
    +1
    Anonym (A) skrev 2020-10-22 18:26:38 följande:
    Många verkar tro att man transformeras till en människa med västerländska- och svenska värderingar när man tar sitt första kliv på svensk mark.

    Människor tar med sina dysfunktioñella beteenden och vanor hit från länder vi inte har överhuvudtaget ngt gemensamt med.

    Det går inte. Samtidigt heder till fåtalet som anstränger sig för att bli wn del av svenska samhället.
    Ja, det är detta som är pudelns kärna. Det fungerar självklart inte så i praktiken och folket har blivit demoraliserade av meningslösa floskler om "allas lika värde" etc. Vårt land har investerat så mycket i värdegrundspaketet att det inte går att backa från sin position, trots att sanningen stirrar oss i vitögat och förnedringsrånar våra barn. Det är sjukt sorgligt.
  • Anonym (....)
    Thu 22 Oct 2020 23:08
    +1
    AndreaBD skrev 2020-10-22 22:50:15 följande:
    JAG visste inte.... vad exakt? Du har ju inte ens preciserat vad du pratar om. Vilka länder och när?  Det har varierat hela tiden, det är inget man kan säga så generellt.

    Turkiet....? Njaaa... jag har vuxit upp med turkiska barn, jag känner många turkar. Där har du ALLT, ifrån helt sekuliserade människor till radikala islamister. Eller kanske inte islamister så som vi har haft på senare tid, men såna som dödar sina döttrar om de vill leva som västerländska tjejer. Där är det verkligen STOR spridning, stora skillnader. Och det har ju varit så i många år att konservativa, religiösa grupper skulle vilja ta över.  

    Och iranierna HAR ju återvänt till det radikalt konservativa sättet att leva - även om många där inte vill vara del av det. Men många har velat det också, vanliga iranier. Annars hade de inte hjälpt ayatollorna till makten. Jag hade en lärare som var iranier när jag gick i högstadiet. Han var också för "revolutionen". 
    Men läs länken som jag postade då? Där får du information om vilka länder och anledningarna till att de inte tar emot sina grannländers "flyktingar".

    Du har rätt i att det finns ett brett spektra av turkar. De som sökte sig hit var mestadels inte våldsbejakande islamister dock. Och de som var det blev såklart aldrig integrerade.

    Iran har återvänt till det radikalt konservativa, ja. Men inte de iranier som kom hit, mestadels. Att du hade en lärare som var för revolutionen låter helt sjukt. Jag hoppas att du rapporterade honom till den tyska motsvarigheten till skolverket.

    Du verkar mer motstridig mot invandring än vad jag är med tanke på hur mycket skit du har på alla invandrargrupper. Varför tjafsar vi ens om så är fallet?

    Men som ett tillägg till mitt förra inlägg; en anledning till att det gick bättre för de som kom pre-2000 är att det fanns enkla jobb som de faktiskt kunde hantera då. Sådana jobb finns i princip inte längre. Det i kombination med alla andra faktorer som jag räknat upp innebär att dagens invandring är en total och fullständig katastrof.
  • Anonym (....)
    Fri 23 Oct 2020 12:40
    +1
    AndreaBD skrev 2020-10-22 23:42:54 följande:
    Okej, jag mindes inte att det var en länk, har läst. Visst, dessa länder är väldigt märkliga. Det finns mycket att reda ut där om de ska ha normala relationer med västvärlden. Men just eftersom de ger en hel del pengar istället, så vill man inte ställa högre krav på dem heller. Plus att man behöver oljan.

    Nej, det är klart att iranska flyktingar var positiva till västvärlden - de flydde ju från en återvändo till konservativa förhållanden. Och de var ju de rika iranier som hade levt som vi gör i väst. 

    För vad skulle jag ha rapporterat läraren? Det finns ingen lag mot åsikter i Tyskland. Jo.... om han hade varit kommunist... Dessutom,  på den tiden hade inte revolutionen skett ännu, det var innan. Och jag förstod hans ståndpunkt också. Han sa nämligen att det var så illa med Schahen och hans säkerhetspolis, med all korruption och politiska fångar och tortyr att det inte kan bli värre. Jag misstänkte att han hade fel där. Jag tycker det blev värre. Men jag förstår ståndpunkten. Det var illa innan också. 
    Jag känner att du ignorerar frågan som jag ställt flera gånger och som är pudelns kärna.

    Vad ska vi göra med de hundratusentals oanpassningsbara individerna som inte har någon vilja och/eller förmåga att integreras? De som utarmar det lilla som finns kvar av vårt samhälle och sprider skräck. De vars barn, barnbarn och barnbarnsbarn kommer att tortyr- och förnedringsråna våra barn, barnbarn och barnbarns barn?
  • Anonym (....)
    Fri 23 Oct 2020 15:14
    +1
    AndreaBD skrev 2020-10-23 12:59:31 följande:
    Men jag anser inte det är så det fungerar, det är din tolkning av verkligheten. Och det påstår jag för att jag har sett andra och tredje generation som oftast klarar sig då mycket bättre, när den första generationen inte har gjort det. Och även första generationen är oftast mest lite gnälliga, men inte verkligen något problem. Visserligen förekommer det även att den första generation är skötsam (men inte jättebra integrerad och har låg inkomst) och att den andra generationen då tycker att de måste vara destruktiva. Men det är inte dem flesta. 

    Det finns inte heller bara svart  och vitt där, utan allt emellan också. Men det vi KAN göra är att vara mer noggranna vilka vi släpper in och att sätta stopp för ungdomsbrott genast. Och att erbjuda dessa ungdomar alternativ också. De flesta människor är inte kriminella om de har bättre möjligheter. 
    Du måste bo väldigt långt ut på vischan och du måste ha ignorerat alla nyhetskällor det senaste decenniet om du har problem med min verklighetsbeskrivning.

    Att andra och tredje generationen skulle lyckas bättre är rent påhitt. All tillgänglig statistik bevisar att det är med de efterföljande generationerna som det går åt skogen på riktigt. Med tanke på hur stor den andra generationen kommer att bli efter den senaste "flykting"vågen så är det ganska uppenbart att det är vår civilisations undergång som stundar.

    Alla har alla möjligheter i Sverige. Ingen behöver vara fattig, vi ger dem bostäder och gratis utbildning. Men om man inte är intresserad av denna utbildning så kan man tyvärr inte tvinga någon att ta den till sig. Den egna klanen är oändligt mycket viktigare än samhället är för dessa människorna och det räcker inte med fem generationer för att komma till rätta med den problematiken.

    När du säger att vi ska ha koll på vem vi tar in så antyder du att ännu fler ska komma hit. Det visar hur långt från den reella verkligheten du befinner dig. För att vi ska ha någon som helst chans så måste storskalig återvandring vara den enda prioriteringen i migrationsfrågan.
Svar på tråden utegångsförbud i Tensta!?!?