• Mon 19 Oct 2020 19:15
    2285 visningar
    84 svar
    84
    2285

    Hund som gör sina behov inomhus

    Vi har två hundar, en golden som kom till oss som valp. Vi använde absolut inga bestraffningar för att lära honom att göra ifrån sig utomhus.

    Varje gång det skedde en olycka var vi snabba på att lyfta ut honom i trädgården, efter ett tag började man se hans "tells" och kunde vara proaktiv istället.

    Jag tror på riktigt att han hellre skulle explodera än att göra av sig inomhus - detta helt utan skäll och bannor då han var liten.

    Nu har vi även en omplacering på snart fyra år - hon är sjukt mycket lurigare, säger inte till alls, med henne måste vi vara väldigt vaksamma då hon vankar iväg själv in i vardagsrummet. Inga synliga tecken alls på att "något är på gång".

    Där har vi fått lösa det så att hon får två till tre extra rastningar, en mellan morgon och lunchrastning samt en mellan lunch och middagsrastningen. Avslutar med en sista rastning innan vi lägger oss.

    Det har löst problemet men man önskar ju att hon skulle visa på något sätt att det är dags :)

    Summan är att alla djur är individer, vissa är svårare än andra trots samma metoder - men att straffa en hund som följer sina naturliga instinkter är och kommer alltid vara fel!

  • Mon 19 Oct 2020 19:26
    #60
    Anonym (Trallopp) skrev 2020-10-18 22:24:36 följande:

    Varför skulle jag? För att nån på FL tycker det?

    Vet du, jag har inte berättat hur jag lärt hunden sitta, komma på inkallning, spåra osv heller.


    Första tanken jag slås av - "No shit!!!", Uppfödaren om det nu är en riktig uppfödare, skulle troligtvis anmäla dig...

    Att få djur och människor att göra som du vill av rädsla är inte svårt, det har utövats av många tyranner genom tiderna.
Svar på tråden Hund som gör sina behov inomhus