• Anonym (Börja om från början­)
    Sun 18 Oct 2020 13:04
    2335 visningar
    84 svar
    +1
    84
    2335

    Hund som gör sina behov inomhus

    Lätt men samtidigt svårt. Du måste börja om från början med bra rutiner och rumsrenhetsträning.

    A och O är ju att skapa förutsättningar för att göra "rätt" och berömma det. Tror absolut att det kan vara så att hunden inte faktiskt vet att den gör "fel" eftersom den inte fått lära sig att man bara bajsar och kissar utomhus, på promenad.

    Bryt mönstret genom att stänga om er så du kan gå ut när hunden behöver det, beröm massor när hon gör ifrån sig ute. Räkna inte utomhusvistelse som möjlighet att rasta sig, det funkar uppenbart inte för henne. Du behöver rasta regelbundet och se till att hon gör det hon behöver på rastningarna. Det kommer utkräva en massa jobb inledningsvis men är ju bara det du borde lagt tid på till en början. Att ta tag i det här först nu gör ju tyvärr att förutsättningarna är dåliga, hon inte bara tillser sina egna behov av nöd, utan nu har du låtit det bli en vana.

  • Anonym (Börja om från början­)
    Sun 18 Oct 2020 13:08
    #31
    +1
    Anonym (Trallopp) skrev 2020-10-18 13:00:20 följande:

    Min pojkväns valp gjorde så ett tag, trots extra rastningar.

    Han fick ett gammal beprövat tips att trycka ner hennes nos i bajset och hålla henne kvar där samt slå henne med en tidning (det gör inte ont men de gillar inte ljudet) och sedan ta ut henne. Och berömma när hon gjorde rätt.

    Tog en vecka med denna metod så bajsade hon aldrig inne igen, då var hon 12 veckor dvs hög tid synlig rumsren.


    Vidrigt. En valp är en valp pch det är inte ok att straffa naturliga behov. Hon hade sannolikt hållt lika tätt i samma ålder för att hon fick de fysiska förutsättningarna då, helt utan att din pojkvän tvingade och slog henne.
  • Anonym (Börja om från början­)
    Tue 20 Oct 2020 06:29
    #66
    +2
    Anonym (Trallopp) skrev 2020-10-20 04:29:10 följande:

    Som sagt det funkar utmärkt för oss iaf, och våra hundar är rumsrena och trevliga individer.

    Finns ingen anledning att ändra något som fungerar bra.


    Förutom att det helt enkelt är helt onödigt, en valp blir rumsren när den har förmågan helt enkelt, och behöver bara lite hjälp på traven med bra rutiner. Samtliga era valpar hade nog blivit torra vid samma ålder helt utan bajs på nosen. För oss som inte använder oss av stenåldersmetoder finns heller inget bajs att gnida valpen i, ingen av mina hundar har någonsin bajsat inne som valpar för att jag har valt att rasta dem INNAN olyckan händer. Att era valpar inledningsvis bajsar inne beror på att ni inte rastar tillräckligt ofta, och när valpen utvecklas och får bättre kroppskontroll så börjar dens behovsmönster matcha era rastningstider. Prova, jag garanterar att samma utveckling sker även utan bajs i nosen.
Svar på tråden Hund som gör sina behov inomhus