• Anonym (Hej)

    Inbjudan till dop, hur prioriterar man?

    Hej

    Vi ska snart bjuda in till dop för vår dotter. I corona tider är detta knivigt. Vi funderar på hur vi ska göra och bjuder in till en allmän debatt. Vi funderar på att hålla det för våra närmaste, i kyrkan ska alla nära få vara välkomna men till fikat efteråt vill vi ha barnfritt för att min mormor och morfar och farmor ska kunna vara med på fikat. Då blir det min mans syskonbarn som inte blir välkomna och kompisars barn, för min bästa kompisar ska vara faddrar.

    Hur resonerar man kring corona och dop?

  • Svar på tråden Inbjudan till dop, hur prioriterar man?
  • Anonym (Hej)

    Jo.. Fast nu ska vi ha det och frågan är då kring prioriteringarna kring det. Gammel Farmor och mormor över kusiner? Eller tvärtom?

  • Anonym (Hej)
    Anonym (ooo) skrev 2020-10-18 09:23:54 följande:

    Ärligt talat- om ni absolut måste fira just nu, fast koronan ökar i hela världen - kusiner skiter väl  egentligen i dop? Det är mest de äldre som tycker sånt är viktigt = prioritera de gamla. 


    De gamla som är riskgrupp? Ja intressant, jag vill ju ha dom där men det är ju det med riskgrupp.
  • Anonym (Hej)
    Anonym (Vaktmästare) skrev 2020-10-18 09:27:19 följande:

    Jobbar som vaktmästare i kyrkan och sedan i somras har antalet dop minskat med ca 70% mot hur det brukar se ut. (i min församling i alla fall)

    De som väljer att döpa sina barn just nu är i regel de som verkligen är troende och har en stark kyrklig tradition. De dop jag är med på har varit föräldrarna, ev syskon till barnet och faddrar samt någon far/mor-förälder. Det är allt. Ingen har använt församlingsgården för fika sedan i juli. Alla har åkt hem direkt efter dopet.


    Vi använder vårt hem.
  • Anonym (Hej)
    Fjäril kär skrev 2020-10-18 09:57:08 följande:

    Om de äldre tillhör riskgrupp ska dom överhuvudtaget inte ens vara närvarande anser jag. Dumt att chansa. Så då skulle jag bara ha dop med er och faddrar. Ingen annan.

    Fika skulle jag ta utomhus.


    Men jag vill att min mans syskon ska få komma men inte deras familjer. Då kan min mormor och morfar och farmor komma.
  • Anonym (Hej)
    Fjäril kär skrev 2020-10-18 09:57:08 följande:

    Om de äldre tillhör riskgrupp ska dom överhuvudtaget inte ens vara närvarande anser jag. Dumt att chansa. Så då skulle jag bara ha dop med er och faddrar. Ingen annan.

    Fika skulle jag ta utomhus.


    Vi ska försöka erbjuda fika utomhus till de vi inte vill ta med hem.
  • Anonym (Hej)

    Tack för era kommentarer. Verkar som att detta rör upp många känslor, det hade jag aldrig trott. Det är ju trots allt inte erat dop.

    Vi vill ha barnfritt för att mina mor och far föräldrar är rädda för smitta. Det blir bara min mans syskons barn som får åka hem, hans syskon får ju komma, syskonens barn har en far som de åker hem med. Så presenter får vi ju av syskonen då. Det är väl de som är närmast släkt till mina barn?

  • Anonym (Hej)
    Anonym (Rakt på sak) skrev 2020-10-18 18:57:26 följande:

    Det är ju inte bara barn som är smittsamma med corona!


    Det är nya rön nu som säger att det är så och nästan värst bland gymnasie ungdomar, och det är inte så populärt i min släkt att makens syskon har barn i den åldern.
  • Anonym (Hej)
    Anonym (Tröttmössa) skrev 2020-10-18 19:02:43 följande:

    Ni prioriterar väldigt märkligt eller kanske snarare naivt och dumt. Ni prioriterat utifrån vilka ni helst vill ha på dopet och det är ju de allra sköraste utifrån smittsynpunkt, de äldra. De enda som ska uteslutas är de som sällan drabbas och som väldigt sällan blir sjuka och nästan aldrig för smitta vidare, nämligen barnen. Medelålders däremot, som kan vara helt symptomfria är välkomna att umgås med en riskgrupp..? Är det måhända ett försök att på ett smidigt sätt kunna ha en barnfri tillställning?

    Vänta 1-2 år med det där dopet!


    Nej vi har ju två egna barn som får vara med, två döttrar hon som döps och den andra är 2 år. En jobbig ålder så knappast barnfritt.
Svar på tråden Inbjudan till dop, hur prioriterar man?