• Anonym (Kan inte sluta älta!)

    Mitt ältande förstör mitt äktenskap!!!

    Jag har erkänt att jag har snokat på min makes messenger och där såg jag att han hade skrivit till en kollega på jobbet. Inget allvarligt men typ värst vad du är borta mycket och typ vart är du någon stans. Helt ofarligt jag vet.

    Till saken hör att min man var känslomässigt otrogen för 7 år sedan och att se honom skriva till sin kollega rev upp gamla sår och visst jag har släppt det och litar på honom men har blivit hemskt rädd för att bli lämnad och ältar sedan tre veckor cirka det varje dag. Frågar min man obekväma frågor varje dag och vill ha bekräftelse. Är så himla jobbigt men kommer inte ur tankarna. Är så rädd att förstöra detta.

    Vi har gått i familjerådgivning och det kändes bra. Är så himla frustrerande att jag blivit såhär av något som inte ens är på grund av att sår slets upp. När min man var känslomässigt otrogen sa han även i stundens hetta att han ville göra slut och det är det som har satt sig i min hjärna.

    Innan den 25/8 när jag frågade om tjejen på hans jobb var allt fantastiskt. Helt otroligt bra. Kan inte förstå hur det kunnat bli såhär. Är det normalt att gamla sår ställer till detta så mycket?

    Vi har varit tillsammans 14 år och har två barn. Kan ärligt säga att den emotionella otroheten förde oss närmre varandra och så blir det såhär nu tack vare mina "hjärnspöken"

    Mycket har hänt denna tid oxå. Makens syster gick bort och vi håller på att bygga hus igen....

    Någon som varit med om liknande eller har några inputs?

  • Svar på tråden Mitt ältande förstör mitt äktenskap!!!
  • Anonym (Kan inte sluta älta!)

    Tack så jättemycket för svar ????

    Jag vet att man kan ha svackor och tar man sig ur dom klarar man allt.

    Måste bara lära mig att inte agera när jag får hjärnspöken för tror inte min man kommer klara av det så mycket längre till.

    Fattar inte ens vad jag håller på med. Vi har det hur bra som helst.

  • Anonym (Q)

    Rent praktiskt finns det ett antal olika metoder du kan testa när du låser dig och känner behovet av att älta. Kanske någon av dem känns rätt för dig?

    Jag gillar metoden att man stannar upp och namnger känslan för sig själv. "Nu vill jag älta." Låt dig känna känslan, kanske du skriver ner en notering i en journal. Låt den passera genom dig som en våg. Observera den på ett lite objektivt sätt, men med omtanke och värme. Impulsen kommer att gå över av sig själv.

    En annan variant är att du har ett gummiband som armband och varje gång du känner behovet av att älta så snärtar du till din arm. Hjärnan jobbar rätt hårt för att undvika obehag.

    Du kan skriva journal eller dagbok. Kanske tillsammans med din man. Ni kan föra en tacksamhetsdagbok tillsammans eller ha en bok för att kommunicera era känslor.

    Eller så kan du skriva ett brev som du aldrig skickar. Ibland kan det vara bra att formulera sina tankar och känslor och få ut dem så att de slutar surra runt, runt inne i huvudet. Bränn upp efteråt.

    Distrahera dig själv. Det här är lite verklighetsflykt, men å andra sidan kan du behöva träna upp hjärnan att fokusera på andra saker och inte låsa sig. Ta dig an ett nytt projekt eller snöa in dig i en riktigt bra bok.

  • Anonym (Kan inte sluta älta!)

    Jättebra tips tack!

    Hoppas bara min man orkar. Har ältat nu i typ tre veckor. Men jag hoppas inte hans känslor försvinner på grund av detta. Har trots allt varit tillsammas 14 år......

  • Anonym (inte konstigt)

    Min sambo har lätt kunnat skriva så till både en kvinnlig eller manlig kollega utan att det rört mig. Samma sak om jag skriver med en manlig kollega. Jag förstår inte det konstiga i meningarna som du beskrev. Innan Corona (i synnerhet) hände det då och då att vi lunchade ensamma med någon kollega av motsatt kön utan att det är konstigt.

    Faran med att vara alltför svartsjuk är att det är den som i slutändan driver bort partnern. Inte en ny kärlek.

  • Anonym (Kan inte sluta älta!)

    Saken är den att jag inte är svartsjuk utan det som jag söker är bekräftelse på att han inte kommer att lämna mig vilket kan vara jobbigt nog.....

  • Avenia

    Tyvärr är det vanligt att kvinnor blir beskyllda av både sin partner och sig själv för att "förstöra" förhållandet när de gör helt rimliga saker, och när det är mannens beteende som är problematiskt.

    Din man borde förstå att du snokar, och ge dig tid att bearbeta det som hänt. Om han får dig att tro att du är problemet så är det emotionell misshandel och du står helt maktlös. Det verkar som om du går på äggskal. Det ger dig känslan att du måste vara som om inget någonsin hänt och det är inte rimligt.

  • Anonym (Kan inte sluta älta!)

    Min man är världens bästa och detta problem ligger helt hos mig men jag vet ju varför problemet uppstod för att sår revs upp.

    Min man kan inte förstå att sår kan rivas upp det är antingen eller. Det som hände för 7 år sedan är en separat händelse menar han.

    Han tycker inte att vi har något problem säger han men jag har svårt att lita på det för hur kul är det att bli misstrodd varje dag i tre veckor??!

    Hade blivit galen.

  • Anonym (Kan inte sluta älta!)

    Sen en annan sak. I och med denna svacka har vårt sexliv fått en rejäl skjuts. Känns nästan som i början av förhållandet och vi har sex nästan varje dag.

    Vad kan det bero på?

  • Anonym (R)

    Låter skitjobbigt ts! Har inga råd. Men tycker det är konstigt av din man att förneka att ni har problem när det är så uppenbart att du känner dig osäker?

  • Anonym (Kan inte sluta älta!)

    Ja eller han tycker att problemet ligger hos mig eftersom han inte känner så. Han tycker att vi har kommit varandra närmre men jag ser ju på honom hur hårt det tar när jag ska älta allt.

    Sover dåligt och har gått ner 10 kilo oxå.

Svar på tråden Mitt ältande förstör mitt äktenskap!!!